diumenge, 3 d’agost del 2014

EL FILIAL HO INTENTA DAVANT UN SUPERIOR GIRONA









RCD Espanyol “B”: 0 – Girona FC: 1

Davant un Girona amb 10, van pogué igualar el matx...

L’Espanyol B plantà cara davant un Girona de superior categoria, que dominà els primers vint minuts de joc de manera prou decidida, però que després del gol i de l’expulsió de David García (jugades pràcticament consecutives) va cedir el domini a un Espanyol B que per clares oportunitats va merèixer l’empat, això si, amb la circumstància clarament manifesta de que els gironins afrontaren 72 minuts amb inferioritat numèrica.

En l’equip de Lluis Planagumà, de sortida, les noves incorporacions: El meta Nestor, Ángel Martínez i Pirulo (en les seves segones etapes), Pol LLonch, i Adrià Carmona. Citar a dos jugadors en edat juvenil com son Aarón i Marc Roca.       

A diferència de l’estiu passat, el Girona aquest cop amb la lliçó ben apresa, sortí ben endollat al terreny de joc i plasmà el seu domini com a equip de la divisió de plata del futbol espanyol. Als 7’ Aday obligà a intervenir a fons al meta Nestor Díaz, després que un llançament des de la frontal, rebotant en un defensa, portés camí de gol. Poc després un centre perillós d’Aday des de la dreta l’esmorteix Vivancos pel remat de Sanchón, intervenint altre cop brillantment Nestor evitant el gol gironí.

A la tercera va la vençuda, i el Girona s’avançà en el marcador aconseguint el que seria únic gol del partit, quan un passi elevat de Granell en excel·lent acció sorprèn a la cobertura espanyolista i Sandaza supera la mitja sortida de Nestor.  

Però a la següent jugada el partit adquirí noves proporcions quan en ràpida acció Pirulo desborda pel centre i quan anava a internar-se a l’àrea havent superat al darrer defensor, aquest el fa caure. David García, autor de la infracció, evita l’hipotètic gol, però no pot evitar que José Emilio Sánchez li mostri la cartolina vermella tenint-se que retirar del terreny de joc i deixant al seu equip amb deu homes. Expulsió justa, però que tractant-se d’un amistós i en els primers vint minuts no sempre acaba sent vermell el color de l’amonestació.

La falta l’executà massa creuada Adrià Carmona. Passat l’equador del primer temps, i amb l’Espanyol ja dominant amb superioritat numèrica, Iván Sales gaudí de la possibilitat d’igualar el matx amb un remat a boca de canó que rebutja Isaac Becerra i Jairo apunt d’afusellar al meta del Girona, però s’ajudà amb el braç a l’hora de controlar l’esfèrica i així ho assenyala el col·legiat mostrant-li a més la cartolina.

Al vint-i-sis vam veure un dels millors detalls tècnics del partit a peus de Carmona enganxat a l’esquerra de l’atac espanyolista. Es tragué una bona centrada que rematà de primera Jairo, sortint la bola a dos pams del travesser.  El primer temps finalitzaria amb un millor joc local, i dominant el partit amb un Girona amb 10, però no el marcador que ja no es mouria. Tan sols una acció de Felipe Sanchón que en un llançament tancat, ha d’emprar-se a fons Nestor rebutjant a córner.

Molts canvis en el segon temps, i en el 51’ gran jugada de Carmona obrint finalment per Sales, que altre cop xuta a trencar, però es troba ara amb les mans de Palatsi, que envia a córner. Jairo ho prova un minut després amb un bon xut que es marxa fora. Al 61’ quatre relleus a les files locals, que mica a mica contribueixen a que el ritme del joc entre les interrupcions i que els jugadors agafin el lloc, baixi disminuint exhaurint-se els minuts sense que la reacció espanyolista es faci efectiva davant un Girona molt sòlid en defensa.

En el 72’ la millor ocasió visitant en el segon temps quan un centre de Sebas el remata de cap Mata dins l’àrea acabant l’esfèrica a córner amb la intervenció del meta perico llençant-se a la seva dreta. En el tram final, gran cavalcada de Pol Lirola per la banda dreta que no podrà aprofitar el seu centre cap company, i la possiblement millor jugada de tot el partit en clau perica, en el 87’ quan una bona combinació acaba amb una passada d’esperó de Jafar per Mamadou qui tot sol davant Palatsí, erra en el que era més fàcil i no pot superar al porter gironí, esvaint-se la darrera oportunitat per igualar el xoc.
        


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Nestor, Rober, Raillo, Aarón, Ángel, Pol Llonch, Sales, Marc Roca, Jairo, Pirulo i Adrià Carmona.
Substitucions: Marc Navarro, Héctor, Traoré i Jafar per Rober, Aarón, Marc Roca, i Pirulo, m. 46; Albarrán, Mamadou, Borja i Pol Lirola per Pol Lonch, Sales, Jairo i Adrià Carmona, m. 61; Julio Rey per Raillo, m. 71. Altre suplent: Koke.

Girona FC: Isaac, Cifuentes, Lejeune, David García, Granell, Aday, Zamorano, Litus, Sanchón,  Sandaza i Vivancos.
Segon temps: Palatsí, Juncà, Richy, Ramalho, Pere Pons, Coris, Bigas, Marcel, Juanlu i Mata.  Substitució: Marcel per Granell.

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Vico, de la delegació d’El Baix Llobregat, assistit per Oscar Gómez i Ángel Martínez. Va mostrar cartolines grogues als locals Rober, m. 20, Jairo, m. 24, Raillo, m. 56, i Traore, m. 75, i als visitants Aday, m. 29  i Richi, m. 64. Va expulsar amb vermella directa a l’ex espanyolista David García, m. 18.

Gol: 0-1: Sandaza, m.17.

Incidències: Encontre amistós de pretemporada disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el vespre d’ahir dissabte. En els minuts previs i en el començament del matx, la pluja va fer acte de presència. En les files gironines, l’ex meta del futbol base espanyolista, Isaac Becerra  i el lateral David García, (11 temporades amb el RCD Espanyol a la màxima categoria del futbol espanyol).       





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M