dimarts, 5 d’agost del 2014

PAS ENRERA A MONTILIVI.
EL GIRONA POT TAMBÉ, AMB EL PRIMER EQUIP.

Girona FC: 2 - RCD Espanyol:  1

Derrota del quadre perico en Montilivi en un amistós que ha evidenciat que l’equip espanyolista continua ben lluny de la seva millor versió. Els blanc-i-blaus no han pogut amb el quadre gironí ni amb els teòricament suplents davant els titulars del Girona, ni els teòricament titulars davant el suplents i joves valors de la pedrera gironina. Després de derrotar al filial espanyolista dissabte, el Girona FC avui ha sigut capaç també de vèncer al primer equip perico.

L’encontre ja no ha començat gaire lluït per part dels espanyolistes. Als cinquanta segons el Girona ja ha sorprès movent bé en atac l’esfèrica finalitzant Mata qui buscant forat ha llençat perillosament fora a l‘esquerra del meta espanyolista. Els gironins  han sortit forts amb una pressió bastant amunt.  Al quart d’hora ha tingut lloc la primera aproximació una jugada de Clerc amb centre al que no pot arribar Stuani.

Després d’una falta castigada amb cartolina groga a Rubén Duarte, el Girona aconsegueix posar-se per davant en el marcador després de convertir en gol Jandro, un magistral llançament col·locat a l’escaire dreta de la porteria de Kiko.

La més perillosa dels espanyolistes arriba als vint-i-cinc minuts quan Stuani en la frontal finalitza amb un bon tret ras que surt ben a prop del pal dret de la porteria d’Isaac Becerra. L’equip perico no ha acabat de imposar la seva llei davant un Girona que ha controlat molt bé al seu rival, defensant-se amb molt ordre, pressionant fort, i sortint amb rapidesa al contraatac. Lanzarote des de més de vint-i-cinc metres ha intentat sense èxit sorprendre a Isaac amb un bon llançament que ha aturat l’ex espanyolista en dos temps.

Joc parsimoniós fins l’extenuació, sense profunditat, posant-lo molt fàcil pels gironins a l’hora de defendre el momentani triomf.  A més, a punt de donar l’ensurt el Girona en una acció en la que el rebot al remat de Mata surt per sobre la porta d’un Kiko ja venut després que entre quatre defensors no poguessin arrabassar-li la bola a Sanchón dins l’àrea. Mata remata al 37’ per sobre en rebre la passada de la mort de Juncà. Per moments el Girona es menja a tot un Espanyol per lluita, i millor futbol.  Una falta de Sanchón en el darrer minut ha estat a punt de ser rematada per Ramalho posant la por al cos als blanc-i-blaus.

Als cinc de la represa, ensurt de consideració després d’una pèrdua de Raul Rodríguez. El posterior remat de Sandazo ha estat rebutjat per la creueta de la porteria defensada per Pau. La rèplica una bona acció de Joan amb retall dins l’àrea per obrir-se i llençant un centre xut  buscant l’escaire, la bola surt fora desviada.

Mou per fi banqueta Sergio González abans del quart d’hora de joc del segon temps (després del descans tan sol havia hagut relleu a la porteria).  Dels homes de mig en endavant tan sols continua Christian Alfonso, marxant la resta d’ells, cridant l’atenció un partit més el poc que ha aportat al joc el per tants alabat i desitjat Alex Fernández.

Quan cinc minuts després el tècnic Sergio estava a punt de substituir la línia de cobertura fent les darrers quatre variacions, Sergio García fa jugada per la banda dreta i col·loca un centre que Carles Clerc deixa passar i a boca de canó remata a plaer Víctor Sánchez, al fons de la porteria. Després de fetes les substitucions, jugada d’Alfonso habilitant a la frontal per la paret entre Caicedo i Sergio García. L’equatorià desfent-se de l’oposició dels dos centrals dins l‘’area se la prepara amb un bon control i quan semblava que ho tenia tot al seu favor per establir l’1-2, remata fora a la dreta d’Isaac.

I qui perdona... Al 70’ arrenca tot sol Mata aprofitant un bon passi a l’esquena dels defenses espanyolistes, el col·legiat dona validesa a l’acció, i arribant a l’àrea el 9 gironí afusella a plaer a Pau, establint el 2-1.  Es torna a envalentir el quadre gironí amb el gol, i fins el 77’ no arribarà una acció amb perill dels visitants, amb una penetració de Salva Sevilla que finalitza amb un centre massa tancat que en tres temps atura el meta Palatsí amb molts problemes. Una passada de Salva Sevilla per Sergio l’ha rematat massa creuada el del Bon Pastor buscant el pal llarg.

Amb el joc ben obert, en una contra els gironins han pogut sentenciar, aturant Pau el remat perillós de Marcel en una jugada en la que per velocitat ha quedat en evidència la cobertura espanyolista lluny encara de la seva millor forma a aquestes alçades de la pretemporada. Amb una canonada desviada de Víctor Álvarez a la sortida d’un servei de cantonada tot just complint-se els noranta, ha quedat el partit vist per a sentència,  sense acabar d’esgotar-se del to els tres darrers minuts d’afegit i sense que el marcador s’hagi alterat. Triomf merescut del Girona davant un Espanyol que ha decebut, i que tindrà que seguir millorant...  i molt.

Girona FC:  Isaac, Ramalho, Richy, Lejeune, Cifuentes, Granell, Jandro, Pere Pons, Juncà,  Sanchón i Mata.
Substitucions: David García, Sebas i Sandaza per Juncà, Cifuentes i Sanchón, m.46; Juanlu per Jandro, m. 58; Palatsí, Vivancos, Carles Mas, Zamorano, Litus, i Marcel per Isaac, Lejeune, Ramalho, Pere Pons, Granell, i Mata, m. 73.

RCD Espanyol: Kiko Casilla: Arbilla, Raul, Rubén Duarte, Clerc; Joan, Alex Fernández, Abraham, Cristian Alfonso; Lanza  i Stuani.
Substitucions: Pau per Kiko Casilla, m. 46; Víctor Sánchez, David López, Salva Sevilla, Caicedo, i Sergio García per Alex Fernández, Joan, Lanza, Abraham, i Stuani, m. 57; Javi López, Colotto, Erick Bertrand i  Víctor Álvarez, per Arbilla, Raul, Rubén Duarte i Clerc, m. 63.

Àrbitre: David Medié Jiménez, col·legiat de la delegació de Sabadell i de trist record a la Dani Jarque abans que la RFEF li premiés la seva vil gosadia, amb varis ascensos. Cartolines  grogues merescudes pels espanyolistes Rubén Duarte, m. 16 i Colotto, m. 86.

Gols: 1-0: Jandro, m.17; 1-1: Víctor Sánchez, m. 63; 2-1: Mata, m. 70.

Incidències: Amistós disputat aquest vespre a l’Estadi de Montilivi de Girona, tan sols tres dies després que el quadre gironí s’enfrontés al filial espanyolista a la Dani Jarque, guanyant per 0-1.