diumenge, 14 de desembre del 2014

STUANI "IN EXTREMIS",
DONA EL TRIOMF A L'ESPANYOL (2-1)














RCD Espanyol: 2 – Granada CF: 1


Agònic triomf d’un Espanyol que en el primer temps tot i marxar-se als vestidors amb mínim triomf gràcies al gol de Caicedo, ha jugat a un nivell bastant penós completant un dels pitjors primers temps de la temporada, que ja es dir. En el segon, tot i que els visitants han empatat en altre errada greu defensiva de l’equip, els de Sergio han millorat les seves prestacions en atac (dos pilotes estavellades a la fusta) i han tingut el premi del triomf en el 90’ després que els andalusos romanguessin els darrers deu minuts amb inferioritat numèrica per expulsió del seu jugador Juan Carlos per doble groga.

Tot i un primer remat de cap de Caicedo als tres minuts fluix i sense problemes per Roberto, l’equip espanyolista no ha existit en atac durant la primera mitja hora de joc.  Els andalusos als deu minuts de joc ja han donat senyals de vida amb un llançament des de fora de l’àrea a càrrec de Piti que ha repel·lit Kiko amb encert.  L’ensurt, de consideració en el 29’: Centra des de la dreta el lateral Nyom i El Arabi remata a boca de canó salvant al seu equip de manera increïble Kiko Casilla.  L’acció continuaria i en ràpid contracop seria Víctor Sánchez qui rebent de Caicedo, remataria des de la frontal aturant Roberto llençant-se a la seva dreta.     

Al 33’ obertura a banda a càrrec de Salva Sevilla. Controla la bola Lucas Vázquez i s’interna posant un centre que intenta rematar de cap Sergio García, rebotant la bola entre el porter i un defensor i caient-li morta a Caicedo qui amb la seva sang freda habitual, afusella Roberto fent pujar al marcador el gol de l’esperança per la parròquia perica.

Però al 40’ una greu errada de Fuentes en el rebuig de cap, propicia l’atac visitant amb l’oportunitat de Piti qui retalla al darrer defensor i no pot superar a Kiko Casilla que es llueix altre cop salvant al seu equip.   El col·legiat xiula la fi del primer temps (tot just quan havia de xiular una planxa dels andalusos en zona d’atac perica), al que s’arribava amb el triomf perico com a resultat, però amb un joc molt deficient, pèssim diria joc a tenor de les esperances que aquesta plantilla suscitava des que es va confeccionar.

En el segon temps ha millorat sensiblement – a estones – el quadre perico; també era molt difícil igualar el pobre joc dels primers quaranta-cinc minuts. Als quatre de la represa, Sergio García creuaria massa una volea que sortiria a la dreta de Roberto. Poc després de la primera substitució (Víctor Álvarez per Fuentes), l’Espanyol tindria una gran ocasió per tornar-se a avançar quan Sergio García superant Iturria, deixa anar un remat que s’estavella al travesser. Una altre oportunitat local ha vingut d’una centrada de Salva Sevilla que Sergio ha deixat per Caicedo, rebutjant Roberto.

I al 60’ gerro d’aigua freda. Errada monumental en defensa amb una pilota centrada per Piti que amb quatre defensors dins l’àrea ningú sap allunyar l’esfèrica i aquesta li cau a El Arabi qui no perdona i aprofita el regal establint l’empat.  Acte seguit, Sergio dona entrada a Stuani per Caicedo. I ja hi tornem a ser-hi! Amb l’empat, l’Espanyol altre cop ha jugar per intentar desfer la igualada. Aquest equip només s’aplica quan es veu amb la aigua al coll i manca poca estona per finalitzar el partit (repassin les estadístiques de quan més gols marca l’Espanyol, i en quins moments dels encontres tenen lloc...)

Cop de cap picant a la gespa l’esfèrica de Víctor Sánchez que es marxa molt per sobre.  A l’altre banda, Riki deixa anar un centre que altre cop es passeja amb més perill que una pedregada,  sense que la cobertura espanyolista estigui el mínimament expeditiva que la situació exigia. Un xut mossegat de Lucas Vázquez botant a la gespa, li cau a Sergio García qui remata estavellant la pilota al cos de Roberto. Més clara encara, quan en segona instància li surt bé la jugada a Lucas Vázquez (en el tram final del matx hem tornat a veure la seva millor versió, ja gairebé oblidada en el temps), i guanya línia de fons col·locant un centre que remata de cap tot sol, Salva Sevilla, enviant increïblement la bola fora.

S’exhaurien els minuts, Juan Carlos tallava una passada espanyolista amb la mà, i veia la segona cartolina. Enfilava el camí dels vestidors deixant al seu equip amb deu jugadors. Ho aprofitava l’Espanyol que respirava a fons. Primer per que el Granada renunciava ja a lluitar per endur-se el triomf (que masses vegades estigué a l’aire el partit, tot i que els davanters visitants no es mostraren gaire encertats a l’hora d’acabar els contracops), i segon per que amb l’ànim de la grada i aquesta motivació que sembla només tenen quan es veuen ja perduts amb el temps exhaurint-se, els espanyolistes posaren setge a la porteria rival anant ja de manera ara si, clara, a pel partit.

Primer, amb un centre molt bo de Lucas Vázquez que Colotto (en tasques de davanter centre en la jugada), rematà al travesser quan ja es cantava el gol (86’). I ja arribant als noranta reglamentaris, amb una centrada passada que de volea, Stuani envia al fons de la porteria andalusa significant el triomf dels espanyolistes. Tres punts d’or davant un dels rivals directes, i l’equip de Sergio González (i el propi Sergio) agafen aire, oxigen, i bona dosis de moral cara a propers compromisos. Primer el de la tornada de la Copa amb una eliminatòria encarrilada (de la que la història ens ensenya sempre a no donar per superada abans d’hora), i posteriorment amb el partit que dissabte l’enfrontarà a Vallecas davant el Rayo Vallecano.         
       

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Colotto, Álvaro, Fuentes; Cañas, Víctor Sánchez, Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Caicedo.
Substittucions: Víctor Álvarez per Fuentes, m. 52; Stuani per Caicedo, m. 61; Montañés per Salva Sevilla, m. 73.

Granada CF: Roberto; Nyom, Babin, Murillo, Juan Carlos; Fran Rico, Iturra, Javi Márquez, Piti; El Arabi i J.Córdoba.
Substitucions: Riki per Javi Márquez, m. 55; H. Yuste per Iturra, m. 74; Mainz per J.Córdoba, m. 82.

Àrbitre: Santiago Jaime Latre, del comitè territorial aragonès, assistit en bandes per Jorge Bueno Mateo i Miguel Martínez Munuera. Ha mostrat cartolines grogues a Cañas, m. 19 (la cinquena i per tant, baixa a Vallecas), i Víctor Sánchez, m. 70 per part local, i per part visitant a Juan Carlos (41’ i 81’ sent expulsat), Murillo, m. 58, H. Yuste, m. 82, Piti, m. 87, i Mainz, m. 88.  Ha expulsat en el minut 45’ un cop finalitzat el primer temps, al segon tècnic espanyolista Diego Ribera, per encarar-se amb un jugador del Granada en repetides ocasions, ja en el túnel de vestidors. També ha reflectit a l’acta del partit, el fet del nen que ha saltat al terreny de joc després de la consecució del gol del triomf blanc-i-blau, sent retirat per les forces de seguretat, sense més incidents.  

Gols: 1-0: Caicedo, m.33; 1-1: El Arabi, m. 60; 2-1: Stuani, m. 90

Incidències: Encontre corresponent a la 15èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (Lliga BBVA), disputat al Power 8 Stadium, aquest migdia de diumenge amb la molt pobre entrada de 18.405 espectadors (veurem quina era l’excusa aquest cop per no anar-hi a l’estadi).   En les files del conjunt andalús dos jugadors que han dut la samarreta blanc-i-blava: Javi Márquez, i la passada temporada en qualitat de cedit, Jhon Córdoba. 




1 comentari:

Fernando J. Cansado ha dit...

Només vaig veure els deus minuts des de l'expulsió i, per eixos minuts va merèixer el triomf.

Per cert, quina pluja ahir al Rico Pérez, on vaig estar per la meva condició de soci herculà. El pobre Mamadou va patir el pitjor defensa: l'aigua de la gespa.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M