diumenge, 17 de maig del 2015

COPA DEL REI JUVENIL:
L'ESPANYOL COLPEJA PRIMER (1-0)














RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – Valencia CF: 0

L’equip de David Gallego superà al Valencia (subcampió del grup 7è quedant en segon lloc darrera del Villarreal CF) per la mínima en l’anada dels Vuitens de Final de la Copa del Rei de Juvenils. Els espanyolistes es posaren per davant en el marcador passada una primera mitja hora de major domini visitant amb algunes ocasions dels valencianistes. Se li anul·là un gol (que pot ser decisiu) abans del descans al quadre català quan ja manava en el marcador. La tornada, el proper cap de setmana a terres valencianes amb una renda curta però a la vegada important al no encaixar cap gol.  

Sorprengué el tècnic espanyolista alineant en  l’onze inicial a Yhonatan Bedoya “Pibe” i deixant a la banqueta a titulars indiscutibles com han sigut al llarg de la temporada Marc Gual i Juanan Entrena.  El colombià, passats els vint minuts de joc, es tingué que retirar del terreny de joc lesionat amb problemes físics i tan sols deixà constància en quant a participació en accions ofensives, d’una jugada iniciada per Campu que de primera rematà sortint-li la bola per sobre el travesser (8’).

El conjunt che, ben armat des de darrera, dominà un xic més que el seu rival a la zona ampla en els primers vint minuts de joc, i s’acostà amb cert perill a la porteria defensada en aquesta ocasió pel meta Chús. Als deu minuts, primers problemes amb el sol a la cara del meta perico en pilotes aèries. El visitant Toni dins l’àrea no trobà el moment ni la manera de rematar davant la bona reacció de la cobertura espanyolista impedint un remat hipotèticament letal. Al 21’ Marc Gual ingressa al terreny de joc per cobrir l’esmentada baixa de Pibe.  Una pèrdua en la medul·lar d’Alex López provocà un ràpid contracop a càrrec de Zanzo que no sap aprofitar Toni, en rematar malament. El quadre che ha arribat amb criteri fins l’àrea espanyolista, però en els metres finals s’ha mostrat força innocent i desencertat, al menys aquesta tarda...

Ho seguia provant el quadre valencianista, i Mikey llençava un sec tret que sortia fora a la dreta de Chus ben ajustat.  La segona ocasió perica arribava després d’una bona jugada del “Torito” Soria ficant-li una bona pilota dins l’àrea per que Oscar Melendo rematés creuat i ras i la pilota sortís fora a la dreta del meta Antonio.  Bona combinació entre Gual i Torito tornant-li la bola d’esperó en un molt bon detall tècnic, però l’ex del Badalona en comptes de xutar es girà enrera en una acció la qual no sabem (ni ell) que és el que volia fer...            
Insistia el quadre che mitjançant Rafa amb un bon xut ras que sortí altre cop fora a la dreta de Chus. Quan es complien trenta-tres minuts de joc, Marc Gual engaltà un gran tret després de rebre una bola deixada per Campu en una bona jugada d’atac espanyolista. Fou l’únic gol del partit. Aturà amb seguretat Chus posteriorment, altre llançament des de la frontal dels valencianistes. En altre jugada de Campu, creuant-se-li li treu Torito la bola al davanter espanyolista xutant i sortint la pilota fora.

Eren els millors minuts de l’Espanyol. Molt bona jugada del “Torito” Soria  retallant primer i enviant un xut que acaba sortint a córner per ben poc.  En el 43’ Marc Gual assisteix a Campu quedant-se aquest tot sol i rematant al fons de la porteria. El col·legiat invalidà l’acció a instàncies del jutge auxiliar en una acció força discutible i polèmica, i que podia haver deixat enllestida l’eliminatòria... Amb un llançament de Campu aturat per Antonio, després de rebre d’Oscar Melendo un passi elevat per sobre la defensa en línia dels valencianistes, s’arribà al descans.

Amb el marcador a favor i el Valencia seriosament tocat, s’esperava quelcom més dels espanyolistes. L’equip de David Gallego abusà massa del joc horitzontal en línia de cobertura (a vegades inclòs perillosament arriscant massa en les passades com ja patí en la final d’Almuñécar), i convertí en llarguíssimes les possessions de la pilota imprimint un ritme massa lent a la circulació de l’esfèrica. Campu, sempre perillós, ho intentà en acció personal deixant enrera primer a un, a dos rivals, però junt a línia de fons el seu centre fou massa tancat a les mans del porter. Un tret de Mickey obiligà a intervenir a Chus rebutjant (56’).

Errada en el col·legiat perdonant-li la cartolina (com a molt poc, groga) a Moisés quan tallà una clara ocasió de contracop en la que es marxava tot sol Campu cap a barraca. Entrena sortí en el lloc d’Erik Sarmiento a manca de vint minuts per la conclusió. Ni un Espanyol massa contemporitzador assetjava suficientment al seu rival, ni el Valencia tenia prou pólvora en els metres finals com per igualar el matx. I així fins el xiulet final. De tant en tant, alguna que altre greu errada arbitral consentint en excés les garrotades dels avui taronja, més canvis en el bàndol català (Ecija i Patrick en el darrer tram de partit) i tan sols digne de menció i consideració, un gran llançament des de la frontal a càrrec de  Marc Gual buscant l’escaire que sortí colpejant la fusta per la part exterior amb el meta ja batut.               

En els darrers moments (88’) contracop d’Iván Écija amb superioritat espanyolista, però a l‘hora de fer la passada, dubtà i acabà no escollint la millor opció malbaratant-se l’acció.  Amb un xut força desviat de Gual (92’) s’arribaria als darrers instants dels tres minuts de temps suplementari que concedí el col·legiat.  En principi i si no hi ha variació al respecte, la tornada el proper dissabte a les 18:00h. a la Ciutat Esportiva de Paterna on es decidirà qui dels dos equips, accedeix a estar present en el bombo en el sorteig dels Quarts de Final.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Chus, Toro, Aarón, Iago, Lluis, Alex, Melendo, Marc Roca, Pibe, Campu, i Sarmiento.
Substitucions: Gual per Pibe, m. 22; Entrena per Sarmiento, m. 70; Iván Écija per Marc Roca, m. 80; Patrick per Melendo, m. 85. Altre suplent: Rubén (p.s.)

Valencia CF: Antonio, Luismi, Genís, J. Jiménez, Álvaro, Moisés, Alvaro G., Mikey, Rafa, Zanzo i Toni.
Substitucions: Pérez per Moisés, m. 65: Mari per Rafa, m. 88. Altres suplents: Ibi, Ferran (p.s.), i D. Martínez.

Àrbitre: Rubén Mancera Antón, de la delegació d’ El Maresme. Poc encertat. Ha mostrat cartolines grogues als locals Alex, m. 47; Marc Roca, m. 55, Lluis, m. 76 i als visitants J. Jiménez, m. 26, Mikey, m. 73, Álvaro G., m. 75, i Zanzo, m. 91.

Gol: 1-0: Marc Gual, m. 33

Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Copa de S. M. el Rei de Juvenils, disputat aquesta tarda de dissabte al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Tarda assolellada amb temperatura pre-estiuenca.     





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M