diumenge, 17 de maig del 2015

RESITEIXEN FINS QUE S'ACABEN LES FORCES...
EXCESSIU CÀSTIG PER UN ESPANYOL QUE HO INTENTÀ













RCD Espanyol: 1 - Real Madrid CF: 4

L’Espanyol ha caigut davant un Real Madrid que ha obtingut un  triomf tant ampli com exagerat i estèril,  en el tram final del partit. Després d’una primera part sense gols, i de que els blancs s’avancessin abans de l’hora de joc, l’Espanyol mitjançant Stuani empatà el partit  a manca de poc més d’un quart d’hora pel final. El Madrid, aprofitant l’enorme esforç dels espanyolistes ja exhausts, matà al quadre perico amb tres gols en onze minuts. Cristiano Ronaldo amb un hat-trick i Marcelo qui no perd ocasió tampoc quan s’enfronta als blanc-i-blaus foren els botxins del conjunt entrenat per Sergio González.     

Sergio alineà avui a tres centrals amb un sistema inèdit d’un 5-3-2. Els blancs amb les baixes de Modric, Ramos, Arbeloa i KHedira, però recuperant a Cristiano.   Com aquell que no volia la cosa, en tres tocs al minut i escaig ja podia haver marcat el Madrid. Rebutjà el meta espanyolista el remat i el posterior xut al pal de Bale en posició antireglamentària ja no seria vàlid, però l’ensurt se l’endugué el quadre català.  La primera aproximació espanyolista acaba amb una passada massa llarga a la que arriba Keylor abans que Caicedo.  Colotto taponaria bé l’intent de remat de Cristiano, i poc després abans de complir-se el primer quart d’hora de joc, una centrada passada de Carvajal la remata Cristiano de cap en planxa a l’exterior de la xarxa lateral. 

L’Espanyol començaria a moure la pilota amb criteri amb el pas des minuts un cop es tragué de sobre les primeres escomeses dels blancs. Caicedo molt erràtic amb les passades, ens deixà algun que altre detall com una ruleta (10’). Al 17’ una molt bona jugada trenada al primer toc dels pericos acabà amb un remat de Víctor Sánchez que estavella la pilota al cos de Carvajal. En el 27, és Álvaro qui molt oportú tapa el remat de Cristiano Ronaldo. En altre acció col·lectiva dels espanyolistes, Abrahám finalitza amb un xut molt innocent que aturà fàcilment Navas.  Mentre, el Madrid portaria perill amb un centre de Marcelo que es passejà per l’àrea. L’equip blanc-i-blau li mancà encert en les darreres passades en bones jugades en les que donà bon sentit al joc arribant fins l’àrea madridista, però erràtic en els metres finals no en tragué profit. Un llançament d’Arbilla en el 40’ es marxà per sobre la porteria blanca.  Amb empat a zero i molt desgast físic, s’arribà al descans.        

En el primer minut de la represa, una jugada entre Abrahám, i Caicedo, la finalitza Sergio García amb una mitja volta i un xut creuat que surt fora a l’esquerra de Navas. Als quatre minuts, una ràpida incursió iniciada per Víctor Álvarez, la malbarata Sergio García dins l’àrea quan no s’atreveix a xutar i intenta arribar fins la cuina entrant pel centre. 

Però al 54’ ensurt de consideració amb un remat de Benzema al pal, en una jugada que finalment quedaria anul·lada pe fora de joc. Un tret de James es perdrà fora per ben poc, a l’esquerre de la porteria defensada per Kiko Casilla. Quan es complien 59 minuts de partit, errada espanyolista que aprofita Benzemá per servir en profunditat per Cristiano Ronaldo tot sol qui encarant Kiko, no perdona rematant creuat al fons de la porteria.   

Primeres substitucions: Chicharito pel lesionat Benzema i el tradicional Stuani per Caicedo quan passa sempre algun que altre minut del seixanta de joc. En un servei de cantonada, remat de cap del central Varanne que atura Casilla. Altre cop errada en la darrera passada (aquest cop d’Arbilla) quan Sergio es desdoblegava per la dreta entrant a l’àrea. Víctor Sánchez rematà molt alt una pilota deixada per Abrahám (66’).

L’Espanyol no es resigna amb la derrota i es llença a per l’empat en un esforç suplementari que acabaria pagant en el tram final del partit. En un servei de falta, remat forçat de cap de Stuani desviat. En el 70’ la millor ocasió perica de tot el partit:  Pilota dins l’àrea per Víctor Sánchez qui no xuta de primera sinó que es desempallega de Marcelo deixant-lo assegut sobre la gespa amb un gran retall, i quan xuta afusellant Keylor, apareix Carvajal evitant que la rematada acabi dins.  Tampoc tingué fortuna el conjunt local quan en el servei de cantonada executat per Abraham, el remat de cap de Colotto acaba sent rematat d’esperó per Álvaro, aturant el meta madridista.    

Empata l’Espanyol en el 73’ quan Stuani pressiona al meta madridista que acaba perdent l’esfèrica al intentar regatejar-lo; aquesta acaba a peus de Sergio Garcia que no pot finalitzar i veu totalment sol a l’uruguaià que acaba rematant a boca de canó a plaer. Els madridistes protestaren reclamant falta al porter. Poc després el col•legiat li ha perdonat la segona a Pepe que hagués tingut que enfilar el camí dels vestidors abans de temps al donar un cop de colze en el salt a un jugador espanyolista. En el 77’ llançament de falta passada, cop de cap de Colotto, alt. Una bona passada de Sergio per Stuani a la que no hi arriba per ben poc l’uruguaià.

Però quan l’Espanyol més semblava que anava inclòs pel segon, en un contracop el Madrid s’endugué el triomf amb un segon gol que decantà el partit clarament al seu cantó. Fou en una sortida de punys defectuosa de Kiko Casilla, en segona jugada li cau la bola a Marcelo qui després de combinar amb Cristiano, afusella al meta espanyolista.

I sense que el tècnic espanyolista reaccionés i mogués la banqueta, el Madrid faria el tercer. Chicharito ja ho provà amb un tret que rebutjà Casilla amb una gran intervenció. Seria Cristiano en rebre una assistència de Chicharito, batent al meta d’Alcover.  Amb el partit decidit, Sergio González dona entrada a Mattioni i Montañés. Era massa tard ja.  Hi hagué homes que ja no podien més sobre la gespa després d’un gran encontre (incommensurable Javi López en la medul·lar).  L’Espanyol ja mort tant física com psicològicament, veu com Marcelo en un cop de cap és a punt de fer el quart.  Abans que aquest arribi, Mattioni tot sol tindrà el segon gol, però el remat del brasiler ha sigut de jutjat de guàrdia.  Un centre de James passat, l’envià de cap dins Cristiano fent un altre hat-trick per la seva col·lecció.

Quan passaven dos minuts dels tres d’afegit, Mattioni ficà una bona bola centrada que Stuani rematà al fons de la porteria merengue. Martínez Munuera l’anul·là per posició antireglamentària del davanter uruguaià.  Amb aquesta derrota pràcticament diu adéu l’Espanyol a les seves aspiracions per jugar competició europea la propera temporada. Només un miracle producte d’una carambola inimaginable donaria la setena plaça: Guanyar a Balaídos al Celta, que l’Athletic Club perdi, que el Rayo guanyi a la Real i que el Málaga no guanyi. Al menys aquesta temporada ho han intentat fins el darrer partit.   


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Colotto, Álvaro, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; Javi López, Vïctor Sánchez, Abraham; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m. 63; Montañés i Mattioni per Colotto i Abrahám, m. 83

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Kroos, Isco, James; Bale, Cristiano i Benzema.
Substitucions: Chicharito per Benzema, m. 63; Illarra per Isco, m. 72; Nacho per Carvajal, m. 80.

Àrbitre: Juan Munuera Martínez, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Diego Barbero Sevilla i David Canales Cerdá. Ha mostrat cartolines grogues a Caicedo, m. 16, Pepe, m.22, Víctor Sánchez, m. 54, Carvajal, m. 67, Marcelo, m. 74 i Keylor Navas, m. 74.

Gols: 0-1: Cristiano, m.58; 1-1: Stuani, m. 73; 1-2: Marcelo, m. 78; 1-3: Cristiano, m. 82; 1-4: Cristiano, m. 89.

Incidències: Encontre corresponent a la 37èna. (penúltima) jornada del campionat de lliga de 1a. divisió (Lliga BBVA), disputat aquesta tarda de diumenge al Power 8 Stadium, davant la presència de 30.180 espectadors. Durant el descans han fet acte d’aparició els darrers campions de lliga del futbol base i futbol femení, que han rebut l’ovació per part de l’afició perica. En els darrers minuts (veure foto), la Penya Juvenil ha tret una pancarta demanant una “reestructuració del Consell, ja”...  



1 comentari:

Anònim ha dit...

La golejada d'aquesta tarda contra el Mandril és injusta i enganyosa. Després del nostre empat semblava més a prop el segon gol nostre que el d'ells; però collons, és que són molt bons i foten gols quasi sense jugar.Llàstima de l'oportunidad errada d'en Víctor Sánchez sol davant Keylor Navas. Per altra banda, Arbilla acaba la temporada en una forma increïble; Kiko Casilla en les sortides no és ni molt menys tan segur com sota els tres pals. Hi ha hagut molts merengots i més d'un perimerengón a les grades; però sortosament no crec que puguem parlar d'invasió blanca. M'ha agradat molt la tensió amb què els nostres jugadors han jugat la primera part. A la segona han afluixat una mica, però malgrat tot, després del gol de l'empat he vist més a prop el segon gol nostre que no pas el dels indesitjables jugadors blancs.

PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M