divendres, 9 de març del 2007

0-0, MONTJUÏC DICTARÀ SENTÈNCIA.


0-0


Montjuïc decidirà.

L’Espanyol continua imbatut a la Copa de la UEFA, al empatar a zero en un mal partit a Tel-Aviv davant el Maccabi Haifa, al partit d’anada dels vuitens de final.

D’entrada dir, que el conjunt israelià s’ha mostrat com un conjunt molt ordenat, disciplinat, dur al límit del reglament, i recolzat per un públic entregat al seu equip que omplia l’estadi Bloomfield de Tel-aviv.

Ernesto Valverde ha alineat a Lacruz i Chica en els laterals, ja que David García ha estat baixa en els darrers dies, i en el doble pivot ha destacat la sorprenent tornada d’un Iván de la Peña que sortia d’una lesió, formant parella amb Moisés. Els demés, els de sempre en partits de competició continental.

Els locals han sortit molt forts i motivats, semblava que duien una marxa de més en comparació amb la lentitud dels homes de Valverde, que es veien molt pressionats. Colauti ha posat a prova a Gorka ja en els primers moments, amb un llançament que el navarrès ha blocat bé. La entrada que ha sofert Rufete de Swan (i que l’àrbitre croat, no ha amonestat, tot i ser mereixedora de groga i quelcom més) era ja la mostra clara del nivell de motivació que estava exhibint el conjunt hebreu.

Al quart d’hora, té lloc la primera jugada de perill blanc i blava: Una pilota deixada per Moha queda morta a l’angle esquerra de l’àrea i tal com li ve Luís García i Dadidovich es llueix enviant la pilota a còrner. Els israelians ho proven de tots els llocs, i els trets de Colautti, de Dirzeu o de Rafaelov surten molt desviats dels tres pals de la porteria de Gorka. Per part perica, és Rufete qui culmina una bona jugada d’atac amb un pèssim remat que surt bastant desviat.

A falta de sis minuts per engegar el camí dels vestidors, l’Espanyol té la segona oportunitat molt clara, de aconseguir el gol que el posés per davant en el marcador. Una falta per l’esquerra, centrada molt tancada per Luís que Dadidovich treu com pot i la pilota cau a Lacruz que davant l’oposició del defensa i mig caient-se remata com pot i la pilota (amb el porter descol·locat) surt un pel massa elevada per sobre del travesser.

L’Espanyol no ha sabut aprofitar els pocs contracops que ha portat a terme, sempre la imprecisió en la última passada o el individualisme i lentitud dels homes de davant en el metres finals han impedit pogué gaudir de més jugades que les poques esmentades.

La segona part l’Espanyol ha millorat quelcom, més per que el Maccabi ha afluixat el molt fort ritme que duien, que per mèrit dels de Valverde.
Rufete no pot rematar en condicions una centrada molt passada de Moha al minut 48, i Boccoli posa la rèplica amb una centrada –xut molt tancada que se’n va fora, després que Harazi li hagués robat la cartera a Chica.

Iván de la Peña dona senyals de vida i en el 52’, dona una passada amb molt perill a la frontal, (al lloc on fa mal, el càntabre) però Pandiani no pot rematar i Moha de cap tampoc aprofita l’ocasió. Sortosament per el conjunt català, Colautti posa malament el cap a l’hora de rematar una precisa centrada de Boccoli que duia molt de perill per la integritat del marc defensat per Iraizoz.

Al 62, Moha disposa de la tercera i pràcticament última ocasió mitjanament clara del conjunt espanyolista. La centrada de Rufete, acaba als peus del marroquí, però el mal control fa que perdi l’angle i el seu llançament es passeja per alt horitzontalment per la porteria sense que la pilota entri ni sigui rematxada per ningú.

La rèplica israeliana, ve a peus del lateral esquerrà Magrashvil que supera a Lacruz, però la jugada acaba amb un remat molt dolent de Rafaelov, després de ser refusada en primera instància per la defensa espanyolista que ha estat molt segura durant el partit.
Al 76, el col·legiat invalida una jugada de Colautti que acabarà en gol, per posició anti reglamentaria (molt clara) del davanter local.

Valverde havia fet entrar a Costa, que ha contribuït a donar més estabilitat al mig del camp, però també ha anat perdent pistonada el conjunt de Valverde a l’hora de crear joc, i ni les entrades de Riera per Moha o de Coro per Luís han pogut millorar les prestacions ofensives de l’equip. Per cert, Costa ha tornat a sortir com sempre, ja que als vuit minuts ja ha tornat a veure una cartolina groga, i Riera ha tingut molta més sort, ja que s’ha tornat a jugar una vermella en un cop de colze sense pilota, en un frec a frec amb el seu marcador, i per sort l’àrbitre no ha vist o no ha volgut complicar-se la vida.

Al final, jugades d’una porteria a l’altre, però sense gaire criteri, Magashvili ha penetrat però ha creuat per sobre del travesser, i Dirzeu que ha donat una passada a Boccoli que a xutat a les mans de Gorka, han sigut els darrers ensurts d’un Espanyol que avui no ha lluït tal com ens tenia acostumats en competició continental. Bé es veritat que l’asfixiant joc dels israelians i la falta de velocitat i precisió en alguns homes pericos han possibilitat que s’hagi acabat el matx amb idèntic resultat que s’ha començat.
Ara tot queda pendent del partit de tornada. Montjuïc decidirà, i esperem que ara no hi hagi cap excusa per part dels socis per estar amb l’equip. Ens juguem massa...


FITXA TÈCNICA


Maccabi Haifa: Nir Davidovich, Alon Harazi, Dekel Keinan, Haim Magrashvili, Anderson, Boccoli, Swan, Dirceu, Rafaelov (Gazal m.85), Colautti, Katan (Arbeitman, m. 70)

RCD Espanyol; Gorka (8), Lacruz (6), Chica (8), Jarque (8), Torrejón (8), Moisés (5), De la Peña (6) (Costa, m.61) (5), Moha (6)(Riera m.74) (4), Rufete (7), Luís García (5) (Coro m.84) s.c., Pandiani (4)

Àrbitre; Ivan Bebek, col·legiat croat. Ha mostrat targetes grogues a Swan (m.24), a De la Peña (m.39), Dirzeu X. (m. 61), Costa (m.70), Moisés (m.83)

Incidències: Estadi Bloomfield de Tel Aviv (Israel). Partit corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Copa de la Uefa. Primera vegada que el RCD Espanyol juga a Israel en partit oficial, ja que la temporada passada va ser a partit únic a l’Olímpic en la lligueta de la fase de grups en front el Maccabi Petav.



El millor de l’encontre; DANIEL JARQUE. Junt amb la resta de la defensa i el propi Gorka han complert amb l’objectiu de no encaixar cap gol, tot i que l’aspecte ofensiu de l’equip no ha estat comparable amb altres participacions del conjunt català.


FOTOS: rcd espanyol, arxiu josep maria.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M