dimarts, 10 de juliol del 2007

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "HISTÒRIES MÉS INSÒLITES DEL RCD ESPANYOL, II PART"











A la sala de premsa de l’Olímpic de Barcelona ha tingut lloc aquest migdia la presentació del llibre que la Fundació Privada del RCD Espanyol amb el patrocini de Cobega – Coca Cola i Televisió de Catalunya ha publicat i que regalarà a tots els socis de la Fundació del RCD Espanyol i socis col·laboradors.

El llibre es la segona part de l’obra de Manolo Fanlo i Manolo C. Cànovas (a l'ordre que volgueu), Les històries més insòlites del RCD Espanyol, i sense serveixi de precedent en aquest cas si que segones parts foren bones; per que només fullejant per el camí de tornada a Montcada i veient com en aquesta ocasió es centre en les seccions que ha tingut el RCD Espanyol, en el meu modest cas com amant de les seccions ja només per això ja em mereix tota consideració.

A l’acte hi ha estat present el President del RCD Espanyol, senyor Daniel Sánchez Llibre, i en la taula acompanyant als dos autors del llibre Manuel Fanlo i Manuel C. Cánovas ha estat present Lolo Ibern el que fora màxim responsable de l’Esport Català i Isabel Bosch en representació de la Corporació Catalana de Radio i Televisió (TV3).

El Director General de la Fundació Privada del RCD Espanyol, el senyor Javier Saenz ha obert l’acte fent la presentació del mateix, i després han pres la paraula, Manolo C. Cánovas, que ha destacat el pròleg que Andrés Astruells ha fet, recordant que son companys en el Mundo Deportivo de fa molts anys, les seves cordials discussions futbolístiques i que l’Espanyol sempre ha estat molt més que l’equip de futbol destacant inclòs en esports minoritaris però que a l’entitat l’hi ha reportat glòria en forma de títols.

Manel Fanlo “l’autor” del slogan “la força d’un sentiment” ha elogiat a molts que de moment encara no surten en aquesta segona edició, però que han format part de la història espanyolista.

Isabel Bosch ha destacat que l’Espanyol ha estat un club en el que sempre l’esport femení ha tingut una notable presència ja des dels orígens fins a l’actualitat amb el futbol femení. (Cal recordar i això ho dic jo ara, a grans esportistes com Maria Víctor a l’atletisme, l’equip de bàsquet femení que tot i la seva curta durada va ser campió d’Espanya, el beisbol femení, bitlles, gimnàstica, el Voleibol femení, i de nou el atletisme blanc i blau, tot i que encara alguns s’obstinin en no volgué que porti nostre nom, i el futbol femení actualment).

I ha estat un torn per el públic si bé els presents no han fet cap pregunta llevat d’en Tomás Guasch, geni i figura, que ha preguntat sobre els gols d’en Tamudo al Camp Nou, (sempre amb ironia, i molt “cachando” ell).

Daniel Sánchez Llibre ha elogiat el llibre, a la Fundació, i que l’Espanyol travessa un bon moment en el que aquestes iniciatives reben un suport cada vegada major, ja que tot el que es promocionar i vendre la imatge del Club en aquests moments costa menys.

Lolo Ibern, l’anterior màxim exponent de l’esport català no s’ha volgut perdre l’acte i ha tingut unes paraules per dignificar i recolzar el sentiment perico, per manifestar que aquest sentiment forma part de l’esport català i que sense ell, sense el RCD Espanyol no podríem parlar del mateix, ja que l’Espanyol i tot el que representa forma part d’aquesta societat i del esport català.

A l’acte hi ha assistit al marge dels esmentats, membres del Consell com Dani Ballart, Borrell, de la Fundació Privada del RCD Espanyol, Jaume Martínez, Casanova, Eloy, Juanjo del futbol base, dels mitjans de comunicació com a Pericos On line Tv, amb Francesc Via i Nacho Julià com a màxims exponents, , Maria Eugenia Freginals, a part del esmentat Andres Astruells de MD, la Inma Casares, i els reporters gràfics dels diferents mitjans. Com a personatges del espanyolisme, citar a l'ex president Ferran Martorell, patrons de la Fundació, Joan Calero president del Grup d’Esports en Blanc i Blau, els senyors Tomás Barris i Jordi Trias tot unes institucions dins el atletisme i el hoquei sobre patins perico, Jordi Puyaltó ex jugador de bàsquet i col·leccionista perico junt amb altre col·leccionista i ex directiu del Voleibol femení, el senyor Pablo Ornaque, ex jugadors de Rugbi com Vizcaino “el Capi”, Justo Conde que he tingut el gust de saludar-lo (¡qui pot oblidar la seva història en fascicles col·leccionables de la història del RCD Espanyol els anys noranta!), penyistes i socis fidels sempre al RCD Espanyol.

Per acabar, amb el patrocini de COBEGA, distribuïdora de la multinacional Coca-Cola, ens han ofert un refresc a tots els assistents, tot després de donar-nos un exemplar del llibre que a més han tingut la deferència de ser signats per els autors, i el President del RCD Espanyol, i en el meu cas per la Inma a la que li agraeixo profundament (també forma part de la història amb les seves entrevistes a Dani a peu de camp després de partits com els del Murcia o el de la Real per citar exemples en els que els pericos vàrem viure a flor de pell aquells instants d’èxtasis després del patiment) o del senyor Ornaque, del que es pot discrepar tot el que vulgueu però els seus anys de directiu de la secció de Volei son inoblidables per qui escriu aquestes línies.
Al final, Dani en un apart, ha contestat als mitjans de comunicació sobre diversos temes de l'actualitat perica.
I si em deixo algú, les meves disculpes, però en aquesta família que és el RCD Espanyol tothom hi té cabuda i tots mereixen la màxima consideració.

Resumint, un acte molt entranyable i que per sobre de tot amb el RCD Espanyol com a únic protagonista, amb la seva història i les seves anècdotes. I per els amants de la història del nostre club, ja ho sabeu, els sis euros amb el carnet, i podeu tenir el llibre, malgrat en alguns actes la Fundació Privada del RCD Espanyol no hagi sabut estar a l’alçada de les circumstàncies i ja sabeu a que em refereixo (personatges en certs debats) , en aquest si que ho ha estat i així ho he expressat.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M