dimarts, 7 d’agost del 2007

JA ES OFICIAL. GORKA VENUT A L'ATHLETIC.

COMENTARI.

¿No deien que no volien més que diners i no jugadors?
¿No deien que no tenia el club cap necessitat de vendre?
¿No deien que es confiava plenament (i per això se’l fitxava) en Casilla?
¿No deien que no es baixava d’una quantitat per sobre de 5 milions d’euros?
¿No deien que qui volgués nostres millors jugadors, que els pagués i bé?
¿No deien que no s’acceptava pagaments a terminis?
¿Sabrem abans de la Junta d’accionistes les veritables condicions?
¿Seran tan excel·lents les condicions econòmiques que diu el web oficial, com les del traspàs en el seu dia de Ismael Urzáiz?
¿Son conscients que s’han vengut al porter i al davanter centre titulars del sots – campió de la UEFA, per menys de sis milions d’euros com a quantitat segura?
¿Ve Lafuente pagant l’Espanyol la seva fitxa integra, mitja o gratis?
¿De veritat confien en Lafuente, o s’ha d’acabar acceptant el que sigui con tal de fer efectiva l’operació?
¿Amb aquests diners vindrà un davanter amb cara i ulls?
¿Saben que amb els diners del traspàs de Pandiani es gairebé impossible tal com està el mercat fitxar a ningú, i si ho saben com ens poden dir i alabar-se públicament de les grans operacions efectuades?
I per últim; ¿Com creuen que els hi pot caure als socis o millor dit, als que pensen fer-se socis o no ho tenien molt clar, noticies com aquesta?

Aquestes son moltes de les preguntes que es fan molts socis del RCD Espanyol, moltes les he sentit, altres les pensem, però son les preguntes que la gent normal del RCD Espanyol es fa; la gent de base, o sigui els aficionats socis.

Des que ahir em vaig assabentar del acord entre ambdós clubs, ja em van trucar dos socis (em coneixen de Sadrià i procuro tenir amistat amb tothom), dient-me que no pensen treure’s el carnet al sentir-se enganyats, i no precisament per la venta de Gorka si no per les condicions que sembla ja s’han pactat a tenor del que es ve informant en els diversos mitjans de comunicació i em particular per el fet d’acceptar un porter com Lafuente, amb tot el que això suposa (fitxa, barrar el pas als joves porters, i a sobre reduir encara molt més el ja de per si baix preu del traspàs).

Després de intentar convèncer-los que el Club està per sobre de tot, (al final el trauran ja que son socis antics... I el sentiment pot més que totes les males passades que es tinguin que empassar-se un), m’han tornat amb el tema tan repetit, que tots els equips fitxen i no s’estan de rés, que es paguen unes quantitats astronòmiques, que inclòs un Murcia ascendit paga més per un jugador que el que ens donen a nosaltres.... ¡Que ens enganyen! ¡Que encara no pujarà ni a tres milions el que l’Athletic impugnador ens doni per Gorka i a pagar a terminis de quatre anys!...

Aquestes son les coses que el soci no entén... En un any de superàvit, quan es podia donar un pas de gegant socialment, un pas endavant en convertint-nos en un club més gran del que som, quan s’enceta una enèsima campanya de marquèting per captar nous socis, quan estem en portes d’anar al nou estadi, tornem-hi altre cop amb les vendes “defectuoses”... I volem comparar-nos amb el Sevilla...

Naturalment hi ha poderoses raons més enllà del que ens diuen o callen nostres consellers; un crèdit sindicat que obliga a no fitxar més enllà d’unes quantitats ridícules en quant a paràmetres econòmics, i unes quantitats del nou estadi incrementades que obliguen a treure diners com sigui d’on sigui: ¿Però de veritat no es pot treure més per el porter i el davanter centre subcampió d’Europa de la UEFA? ¿Hagués sigut corre massa risc esperar-se a que el conjunt basc s’hagués posat nerviós i hagués tingut que cedir a les pretensions originaries de l’Espanyol?

Tema apart, la conducta de Gorka Iraizoz.
Un noi molt integrat, a mi em va parlar en català, molt correcte sempre, i que voldríem recordar com aquell que minuts abans de que Coro marqués el salvador gol davant la Real, va efectuar una parada genial en aquell moment dramàtic quan ja tothom intuíem que allò acabava amb gol i que el RCD Espanyol ja definitiva e inexorablement donava amb els seus ossos a segona divisió. Aquell porter que va treure aquella mà prodigiosa al Estádio da Luz a Lisboa...

Però em sembla que aquestes gestes hauran de conviure en el record també amb altres no tant d’agradables. Les formes de Gorka no han estat les millors; ni feia falta dir que se n’anava quan encara ni tan sols hi havia junta i president al club basc, ni pressionar d’aquesta manera continuada a un club en el qual ell ho deu tot, per que com ell va dir una vegada del Athletic Club el van fer fora i aquí van confiar amb ell. El “numeret” del nen a Peralada amb la samarreta comprada a corre-cuita que ni tan sols els hi va donar temps de treure-li l’etiqueta, hi sobrava.

Amb tot es pot comprendre que Gorka vulgui marxar a un club on en teoria serà titular ja que al no jugar l’Espanyol competició continental tindria molt difícil fer-se amb la titularitat a Montjuïc (¿o no, o potser té molt pes N’Kono a l’hora d’influir...). Però que no se li oblidi, senyor Iraizoz que el futbol és molt traïdor i capriciós, ¿i qui diu que no serà Aranzubia el meta titular?... Si es tractés d’un fitxatge de nou milions d’euros que diu la seva clàusula seria altre història, llavors per obligació tenia que ser el titular a San Mamés...

Guardo la teva foto i el teu autògraf que em vas signar en el primer entrenament posterior a la final de Glasgow, aquella en la que en la segona part vas fer parades prodigioses, incommensurables, però no vas parar ni un sol dels penals, per no perdre la costum... I ho faig per que ets part de la història d’aquest club i d’una etapa brillant, molt brillant, encara que personalment m’hagis (a mi i a molts) defraudat i no per que te’n vagis (també Sergio se’n va anar) si no per les formes torno a dir.

El futbol i el temps donarà o traurà raons, i amb perspectiva podrem tenir una opinió més acurada del que ha estat aquest tema, però vagi per endavant que em la meva modesta opinió el club, un cop més no ha sabut vendre i ha cedit a les exigències del comprador.

2 comentaris:

Albert ha dit...

A mi també em sap molt de greu la manera com ha marxat. Amb les seves aturades passarà a l'història del club però jo desitjo que no tingui sort a l'Athletic. Quan vegi que l'Athletic és un equip que no aspirarà a res més que a no baixar a segona després es recordarà de l'Espanyol. Però serà massa tard.

http://sempreperico.blogspot.com/

Josep Maria ha dit...

Tens raó, però ell volia jugar i ser titular i tot i que el van fer fora del Athletic, els seus sentiments envers el club basc son més forts que tot el que pugui dir o sentir del nostre.
Això si, si Arantzubia per aquelles qüestions del futbol es fés amb la titularitat (o per lesions, o altres històries) llavors si que se'n recordaria del Espanyol... En futbol mai se sap, i altres jugadors també pensaven que havien donat el salt a grans equips, l'operació de la seva vida, i ja savem com els hi va anar...
Salutacions




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M