dissabte, 11 d’agost del 2007

HEERENVEEN 1 ESPANYOL 3: ALTA EFECTIVITAT PERICA.

Victòria clara del RCD Espanyol en un partit discret, en el que altre vegada el rival ha repartit davant la permissibilitat arbitral, i en el que el conjunt de Valverde gràcies a dos gols a pilota parada ha encarrilat un encontre que semblava complicar-se amb el gol local, però un gran gol de Ferran Corominas, establia el marcador final d’ 1-3.

Valverde fa jugar només a 14 jugadors
Al contrari d’altres encontres, avui ha fet una alineació i només ha introduït quan la segona part avançava tres canvis. Ha estat el debut de Lafuente, que ha tingut un bon debut, tot i un parell de sortides erràtiques, ha fet alguna que altra intervenció de mèrit, a més ha tingut a favor, el que el conjunt blanc i blau anés per sobre en el marcador i la tranquil·litat que això acostuma a donar, i la mala punteria dels jugadors holandesos que també ha estat palesa.

Un cop més ha provat a Valdo en punta, obtenint els mateixos resultats que en altres partits. Lola i Angel han estat la parella de pivots en el centre del camp malgrat que a vegades s’ha perdut en excés la possessió de la pilota i el control del temps del partit. Un Coro totalment desapercebut en el primer temps ha estat qui ha sentenciat l’encontre, mentre que Riera ha tingut desigual fortuna en les jugades que ha realitzat fins que ha estat substituït per Moha.

L’Espanyol s’avança amb un altre gol de Marc
Minut set: Servei de cantonada tret per Luis García des de l’esquerra del atac espanyolista i remat al segon pal de cap de Marc Torrejón lliure de marca. Els homes de Valverde es posaven per davant en un partit en el que el primer quart d’hora només hi ha estat un equip sobre la gespa.

Fins el 19’, no apareix el Heerenveen
I ha estat Pranjic qui ha fet el primer xut i primera intervenció de Lafuente com a perico.
El llançament de cantonada porta una sortida dolenta de Lafuente, i la jugada acaba amb una pilota morta a la frontal i el xut al travesser de Soulejmani dona el primer ensurt seriós al conjunt espanyolista.

Després que una bona centrada de Riera fos rebutjada in extremis per Johanson, el Heerenveen ha gaudit d’una de les més clares ocasions de gol; badada defensiva, i tot sol, el davanter del conjunt holandès remata a les mans del meta basc que es troba la pilota.

Gol de Coro, prèviament anul·lat
Bona jugada entre Riera, Valdo i passada en profunditat d’aquest que acaba amb l’assenyalament de fora de joc quan el de Banyoles es feia amb la pilota, quedant invalidat el posterior remat al fons de la xarxa de la porteria defensada per Van Dijk.

La millor ocasió local
Minuts de domini holandès a partir del vint-i-cinc de la primera part i més accentuat
al gaudir d’una sèrie de jugades ofensives entre las que cal destacar la que ha tingut lloc en el 34, quan el meta basc ha fet una sensacional intervenció evitant el remat de Poulsen quan ho tenia tot al seu favor. Anteriorment el propi Poulsen sense gaire angle havia xutat als núvols després de no aprofitar la situació produïda després d’un refús en el llançament d’una falta.
Un xut que se’n va fora per molt poc a càrrec de Zabaleta posa gairebé el punt final al primer temps.

Errades defensives...
Als quatre minuts de la represa, el Heerenveen ha pogut marcar, però el davanter local ha fet un “misto” a l’hora de xutar quan tenia tota la porteria per ell solet.

Ocasió de Riera i altre gol a pilota parada
Riera xuta en el 60’, un pel massa creuat i la pilota es perd a l’esquerra de la porteria.
I quatre minuts després, de nou servei de cantonada tret per Luis García i Jarque remata de cap establint el zero a dos en el marcador.

El Heerenven escurça distàncies de seguida
En una clara errada en l’eix de la defensa, Bak Nielsen li cau l’esfèrica tot sol per el centre un cop superats els centrals, i xuta amb tot al seu favor, però Lafuente amb una gran intervenció refusa la pilota però aquesta cau a peus de Pranjic que aquest si que no perdona i redueix la diferència en el marcador.

Els holandesos es creixen i l’Espanyol passa durant uns minuts, moments d’angúnia, davant l’intent dels locals per empatar l’encontre. Un parell de jugades posen la por en el cos, però no passa d’aquí, i poc a poc l’Espanyol torna a recuperar el control del joc.

Coro sentència
I ho fa amb un gran gol, al parar la pilota, moure’s per la frontal i amb l’esquerra engaltar un xut que es cola per l’escaire dret de la porteria holandesa. Un gran gol i el millor del partit.

Desafortunat Moha
Moha perd els nervis davant les faltes reiterades i no assenyalades i en un gest lleig li
Llença amb la mà la pilota al seu adversari, i el col·legiat tan agarrat a l’hora de mostrar targetes als locals, inclòs en jugades en les que els efectes de les dures entrades eren ben visibles a ulls del col·legiat com en el cas de Zabaleta, en canvi no ha dubtat ni un moment en expulsar al jugador hispano – marroquí del RCD Espanyol.

I amb un xut desviat alt de Jonathan, davant l’oposició de Breuer, han anat esgotant-se els darrers moments d’aquest amistós que a bon segur no passarà a la història però que deixa un sabor molt més dolç que els darrers, tot i que la qualitat tècnica individual i col·lectiva del rival no era pas precisament la del Bolton per posar un clar exemple.

Fitxa Tècnica.
SC Heerenveen: Van Dijk, Breuer, Dinsdac, Zuiverloon, Johanssen, Bak Nielsen (Roora, m. 76), Bradley (Beerens, m. 60), Poulsen (García García, m. 60), Pranjic, Sulejarmani, i Sibon (Prager, m. 35)

RCD Espanyol:
Lafuente; Zabaleta (Chica, m. 58), Jarque, Torrejón, Clemente, Lola, Ángel, Riera (Moha, m. 72), Coro, Luis García (Jonathan Soriano, m. 72) i Valdo.

Gols; 0-1 Marc Torrejón, m. 7, 0-2 Jarque m. 60, 1-2, Pranjic, m. 65, 1-3 Coro, m. 78.

Àrbitre; B. H. Haverkort. Molt contemplatiu amb el joc dur en moments puntuals del conjunt holandès, ha mostrat targeta groga a Zabaleta (57’), quan aquest ha estat objecte d’una forta entrada i l’amonestat ha estat ell en comptes del infractor i targeta groga també a Luis en el 67. Ha expulsat amb vermella directa a Moha (87’) per donar una pilotada a un contrari, després que aquest li fes falta i el col·legiat no ho assenyalés. Tindrà que tranquil·litzar-se tan ell com Zabaleta o Riera en propers partits, malgrat ara tinguin la justificació amb el joc excessivament dur que han rebut els pericos al llarg de tot aquests encontres.

Incidències: Abe Lenstra Stadion. Seguidors pericos en les grades. Bona entrada per veure al subcampió de la Copa de la UEFA i al conjunt del Hareenveen.