diumenge, 12 d’agost del 2007

UN GOL DE BATANERO EN LA RECTA FINAL DEL MATX, DONA EL TRIOMF A L'ESPANYOL B, A BANYOLES.

(Josep Maria, Camp Nou de Banyoles: Banyoles, Pla de l'Estany, Girona)

El RCD Espanyol B, s’ha adjudicat la XXXVIII edició del Torneig de l’Estany, en la seva novena participació en les darreres edicions conquerint el quart torneig, gràcies a un gol in extremis de Batanero, el jugador fitxat de la Damm, i que se l’hi està buscant equip, tot i que ahir va fer uns grans vint minuts, i va marcar el gol decisiu que donava el trofeu.

Rubi fa sortir un onze ben definit i pocs canvis
Com avui el filial blanc i blau torna a jugar (Camprodón) ahir va alinear un onze que el va mantenir en la seva majoria tot el partit, ja que només va fer un canvi a la mitja part, tres a falta de vint minuts, i un darrer a falta de deu minus.

Va apostar per una dupla en l’eix de la defensa sortida de les categories inferiors (Savall- Reyes) que en alguna jugada va quedar en evidència com en el gol, quedant Didac i l’eslovè Gregor per el partit d’aquest vespre. Javi Cantero va jugar de titular un cop ha arribat després del dies de vacances un cop va cloure el campionat europeu sub-19. Destacar la presència d’Alex (jugador juvenil fitxat de l’Oviedo) que va protagonitzar una jugada de mèrit, tot i que creiem que jugarà en l’equip de Perarnau.

Va costar obrir la llauna
El primer quart d’hora va ser de lleuger domini perico, però cap d’ambdós conjunts van gaudir d’ocasions clares de gol si exceptuem trets llunyans ben resolts per els dos porters; Casilla va rebutjar al minut dotze un xut de Joni i posteriorment Jordi Gómez un dels destacats per el bàndol perico va ser rebutjat a còrner quan portava camí de gol.

El juvenil Alex va protagonitzar una bona jugada individual que va acabar amb l’ex del Oviedo a terra, mostrant el col·legiat targeta groga a l’infractor, en jugada un pel polèmica ja que es podia qüestionar si era o no el darrer home (n’hi havia un altre defensor, i la dubta si per darrera o no).

L’Espanyol B, intensifica el domini i arriba el primer gol
Bona jugada molt ben trenada entre Pedraza i Alex, que acaba amb el xut a trencar de Xavi García que se’n va fora per sobre el travesser.
El Banyoles molt tímidament s’acosta amb algun contracop però sense ocasionar perill quan arribaven a les immediacions de la porteria molt ben defensada per Casilla.

Xavi, el màxim golejador del juvenil la passada campanya, para l’esfèrica, retalla, mira i veu el porter un xic avançat i de perfecta vaselina el bat amb la sort que la fusta ajuda a introduir-se la pilota a dins la porteria de Gerard. Un gol molt maco.

Penal no assenyalat
A les acaballes del primer temps el col·legiat va ignorar una pena màxima per acció antireglamentària sobre Jordi Gómez quan aquest s’internava per el costat esquer de l’àrea de càstig.

Plata erra, Juanma aprofita
A la segona part, l’Espanyol surt insegur en defensa. Ja a poc de començar el Banyoles dona el primer avís als tres minuts de la represa, però en aquesta ocasió la pilota es marxa alta per sobre de la meta de Casilla.

El davanter Plata (molt poc encertat ahir) disposa d’una gran ocasió (en tindrà fins a tres) per sentenciar el torneig, però s’entreté volent driblar a Gerard i aquest brillantment li guanya la partida.

Ni amb una centrada xut de Toni Lao incorporat per la banda, que es passeja fregant el travesser i sense que ningú pugui rematar, ni en un xut de Zamora amb molt de perill, els blanc i blaus poden marcar el segon que els assegurés el triomf.

I el que son les coses, quan l’Espanyol podia haver deixat el partit resolt, en una badada defensiva en la que Oscar Reyes no va estar molt afortunat, Juanma, estableix l’empat davant l’alegria general dels assistents al Camp Nou de Banyoles, que tornaven a creure en el miracle de donar la sorpresa davant un segona B. Abans ja havia avisat en un xut de Ivan González que obligà a lluir-se a Casilla.

Un Espanyol bolcat no troba la manera de superar al Banyoles
Per contra, un Banyoles que se li fan llargs els minuts, mira en esporàdics contracops aprofitar alguna errada defensiva per no arribar a la tanda de penals; Casilla evita altre cop blocant molt bé el llançament d’una perillosa falta.

L’Espanyol posa setge a la porteria de Gerard, i Plata tindrà les dues ocasions que abans em referia, primer per massa lent no arriba a una passada enverinada de Zamora (estil de la Peña) al forat que li va servir el gol en safata del seu cognom, i la tercera que va tenir el davanter fitxat del Malaga, quan va voler tornar a superar a Gerard i aquest de nou li va tornar a guanyar en el un contra un: Desesperant.

I més tenint en compta que els minuts començaven ja a passar molt de pressa, i anaven cap els maleïts penals. Un Banyoles molt lluitador que ja s'havia desfet en semifinals del Barça B, era a punt de donar la sorpresa.

La sortida d’homes de refresc, en especial Batanero i Javi López per l’extrem donen molta més profunditat a un Espanyol que ara sí, busca el gol de la victòria amb més convicció. Precisament una jugada del ex bètic, on retalla i s’acaba marxant primer d’un i després d’altre de quants defensors li surten però el seu xut és refusat molt bé per Gerard el millor home dels locals.

Batanero xuta un pel creuat després de deixar enrera fins a dos adversaris. Gerard torna a lluir-se en rebutjar una falta llençada amb molta intenció per Batanero, i el posterior remat de Palanca als núvols de Banyoles.

En el darrer minut es fa justícia
L’ex de la Damm, Batanero, engalta un xut creuat després de fer-se amb una pilota morta a la frontal, i supera al meta local, just quan el rellotge assenyalava pràcticament els noranta reglamentaris.

En una nit xafogosa, en la nova gespa artificial del Camp Nou de Banyoles junt al marc únic de l’Estany, l’Espanyol B conqueria el Torneig, i rebia Toni Lao el trofeu.
Avui, torn per les noies a les dotze del migdia.

CE Banyoles: Gerard Teixidor; Pitu Coromines, Vallhonesta, Archilla, David Busquets, Arimany, (Ivan Ruíz, m. 55), Jony (Pau Teixidor, m. 46), Marc Plaja, Sile Camara, (Juanma, m. 46), Ivan González i Ivi (Toni Rossell, m. 60)

RCD Espanyol B: Casilla; Toni Lao, Guillem Savall, Oscar Reyes, Javi Cantero, Juanjo, Jordi Gómez, Zamora, Xavi García, Pedraza i Alex.
Subtstitucions: m.46 Plata per Alex, m. 70 Batanero, Tito, i Javi López per Zamora, Jordi Gómez i Pedraza respectivament, i al minut 80 Palanca per Xavi.

Gols: 0-1 Xavi García, m.39 ,1-1 Juanma, m.65 1-2 Batanero m. 89.

Incidències; Camp Nou de l’Estany. Abans del començament de la final, es disputar el partit del tercer i quart lloc, on el Girona va perdre per 0-2 i va quedar en darrera posició. Es va fer un homenatge al ex president del Banyoles, senyor Josep Corominas per els 38 anys que ha estat vinculat al club de la capital del Pla de l’Estany, i li van fer lliurament de diferents presents, Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Narcís Casassa, vicepresident de la Diputació de Girona, Josep Saguer, delegat territorial de l'Esport a Girona, David Moner, president de la UFEC, Josep Sierra, representant a Girona de la FCF, Josep Gusó, president del Girona FC, Josep Vila, en representació del FC Barcelona, i Josep Maria Borrell, conseller del RCD Espanyol. Joaquim Ferrer, president del CD Banyoles, ha condecorat a Josep Corominas amb la medalla d'or del club.

L’homenatge a aquest senyor, que ningú dubta que a bon segur s’ho deu haver merescut més que molts altres, no treu que per la desafortunada planificació de l’organització del torneig, això va suposar afegir un quart d’hora de retard (estil Renfe) a la ja de per sí horari molt tard previst per la final , començant aquesta a un quart d’onze de la nit.

Presència testimonial de pericos vinguts de diferents llocs de la província de Barcelona.