diumenge, 12 d’agost del 2007

AMB GOLS DE LUIS I DE JONATHAN, L'ESPANYOL IGUALA UN DESFAVORABLE 2-0

L'ESPANYOL B GUANYA A CAMPRODÓN, 0-4 (Palanca, Batanero, Plata i Jordi Gómez)
L’Espanyol ha empatat un encontre en el que els holandesos del Utrech han jugat molt millor, han dominat el joc i la possessió durant molta més estona i solament en el darrer tram del partit, i després dels canvis introduïts per Valverde, s’ha llençat el conjunt català a assolir una remuntada que al final ha quedat en un empat a dos, amb ensurt inclòs al darrer minut.

Primer quart de lleuger domini local
Els primers compassos del encontre han reflectit un domini dels holandesos que sense ser aclaparador si que evidenciava el que després hem observat; que els holandesos tècnicament son un bon conjunt, millor físicament ja que porten uns dies d’avantatge respecte al conjunt perico, tot i que en defensa es un conjunt al pur estil holandès, amb defenses en línia, poca solvència tàctica i per tant defensivament febles.

La primera ocasió ha estat per els locals, quan Broerse ha rematat alt després que George superés a Clemente. La defensa s’ha mostrat molt nerviosa durant diferents jugades, com una passada de Sergio Sánchez sobre la seva pròpia porta que Kameni ha tret com ha pogut.

S’avança l’UtrechMinut 23, Leroy George un autèntic malson per Clemente Rodríguez (no sé que serà quan s’enfronti a extrems de la lliga espanyola que tots coneixem, com no espavili), afusella al meta camerunès per el centre desprès d’una errada en l’eix defensiu.

El conjunt local intensifica el domini, toca cada vegada més i més, mentre que en l’Espanyol la possessió dura segons en cada jugada. El mig del camp (amb una parella inèdita, un Moisés encara en baixa forma i el debutant Javi Márquez) no s’imposava i la pilota estava a peus dels locals que portaven perill per banda dreta de l’atac holandès.

Al 28, altre colada per la banda del “Correcaminos” que acaba amb el xut de Boerse a l’exterior de la xarxa de la porteria de Kameni. El mateix Kameni salva el segon gol, al rebutjar a còrner amb la punta dels dits el remat de Van Dijk .

L’Espanyol patia i molt i renunciava a qualsevol intent de aproximar-se a l’àrea local.

Apareix l’Espanyol

Al minut 38, primera jugada de perill perico amb un tret des de trenta metres de Javi Márquez que refusa el meta De Ruiter.

I en els darrers minuts, coincidint amb l’aparició d’un Jônatas que ha estat inèdit en tot l’encontre fins les hores, l’Espanyol desaprofita dues ocasions (sobre tot la primera) en les que Raul Tamudo, amb la passada del brasiler es queda tot sol però fa un control massa llarg i tot i que li dona temps d’arribar a la pilota no pot superar a De Ruiter. La segona fregant el minut 45, intenta desfer-se dels dos contraris que ràpidament han anat a tapar la internada del 23 espanyolista, i buscant angle sobre la frontal ha deixat anar un fort tret que el meta holandès ha impedit que acabés sent l’empat, xutant Moha a la xarxa exterior el refús del meta.

Comença el segon temps, i de nou marca el FC Utrech Valverde que ja havia fet un canvi al 25 per lesió de Rufete entrant Coro, mou banqueta i dona entrada a Valdo, Ángel, i Smiljanic.

Però ha estat el conjunt holandès qui en altre errada de l’eix de la defensa, i després d’un rebot davant un mal refús, li cau morta dins l’àrea petita a Dickon que torna a batre a Kameni totalment venut.

Era el 2-0 i el partit es complicava i molt, tenint en compta a més que això coincidia amb els millors moments dels locals, on s’adornaven en el joc, davant la impotència dels espanyolistes.

Però l’Espanyol ressorgeix de les seves cendresPrimer Tamudo rematant de cap fluix a les mans de Ruiter una falta treta amb molta visió per Luis García. I fruit de la defensa avançada dels holandesos, una pilota llarga es aprofitada per Luis que arrancant en posició reglamentaria segons el col·legiat, encara al porter local, i el bat de xut creuat ajudat per el pal dret de la porteria que fa que s’acabi introduint dins i pugi el primer gol perico.

Aquest gol torna a posar als blanc i blaus en el partit, el FC Utrech sembla ser que acusa el cansament i l’efecte del gol ja que fins a les hores tenien un partit molt plàcid.

Kameni evita el tercer i Jonathan estableix el resultat final
Al minut 72, Carlos Kameni treu una mà prodigiosa rebutjant el remat a boca de gol de George, davant la passivitat de Clemente Rodríguez que s’ho estava mirant.

I arriba l’empat; Chica en zona defensiva envia un globus a l’atac espanyolista, i Jonathan Soriana es fa amb la pilota tot sol i amb molta sang freda aconsegueix batre a De Ruiter, fent pujar el segon gol i l’empat que seria definitiu.

Per que tot i haver-hi altres jugades dignes de menció (una altre jugada calcada del segon gol i amb el mateix protagonista ha estat invalidada per fora de joc), un xut de Lola ben blocat per el porter, o un remat de Valdo de cap molt desafortunat, així com un darrer ensurt a l’àrea espanyolista on Clemente Rodríguez rellisca i comet una errada que per poc no costa el tercer gol; per sort el jugador argentí s’ha refet i amb el cos ha tapat el remat a boca de canó del jugador Vandenrberg.

Fitxa Tècnica:FC Utrech: Wesley de Ruiter; Cornalisse (Van Buureen, m. 62), Pieters, Broerse (Sommers, m. 62), Calowe (Kruys), Van Dijk, Dickor (Leuwin, m. 62), Keller, Vanderbergh, Sanmartean (Kosteff, m. 69) i Leroy George.

RCD Espanyol: Kameni, Chica, Sergio Sánchez, Serrán, Clemente, Moisés (Ángel, m. 46), Javi Márquez (Lola, m. 46), Rufete (Coro, m. 25), Moha (Valdo, m. 46), Jônatas, (Luis García, m. 58) i Tamudo (Jonathan Soriano, m. 67)

Àrbitre: l’holandès Nijhuis que ha mostrat targetes grogues a Serrán, m. 13 per entrada dura a George, a Moha, m. 29, a Luis García, m. 81 i a Coro,m. 84 per entrada a Van Buureen. Per part local han estat amonestats, Broerse per entrada a Jonatas en el m. 16.

Gols:
1-0 George m. 23, 2-0 Dickon, m.47, 2-1 Luis García, m. 66, 2-2 Jonathan Soriano, m. 76.

Incidències: Galgenwaard Stadium de Utrech. Darrer partit de pretemporada fora de Catalunya del RCD Espanyol abans de la disputa del Torneig Ciutat de Barcelona davant Olympiakos. Presència de seguidors pericos en les grades.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M