MAL PARTIT DEL ESPANYOL B, A MANLLEU (1:1).
ELS PENALS LI PRIVEN DEL TROFEU

(Municipal de Manlleu, Josep Maria.)
L’ Espanyol B, en un mal partit, víctima les errades en els penals
Espanyol B i Manlleu han empatat a un, en l’encontre presentació del conjunt de l’Osona davant la seva parròquia, fet que ha provocat que es resolgués des del punt de penal en els llançaments posteriors al final dels noranta minuts reglamentaris.

L’equip de Joan Francesc “Rubi” no ha fet un bon encontre. La segona part ha estat del més fluix que hem vist aquesta pretemporada, sense que la primera hagi brillat per la gran qualitat del joc, però si que al menys s’ha mantingut la pilota molt més allunyada de l’àrea de Casillas, i s’ha trenat alguna jugada de mèrit, que a excepció del gol en la segona poques n’hem vist.

Sense dominador clar
L’encontre no ha tingut un dominador clar, tot i que l’Espanyol B per ser el conjunt de categoria superior intentava portar la iniciativa del joc, però sense idees clares a la zona d’atac, on homes com Plata han passat gairebé desapercebuts.

Els manlleuencs han donat el primer ensurt ja al minut tres, quan Casilla ha hagut de blocar una pilota complicada fruit d’un remat llunyà.

La millor jugada del matx
Ha estat al minut deu, quan l’Espanyol ha arribat a zona d’atac i Jordi Gómez ha assistit per que Plata d’esperó deixés en safata a Javi Márquez qui no ha estat molt afortunat encarant a Manel Ochoa, i el seu xut ha estat rebutjat per aquest, i a boca de canó tot sol, Javi López envia la pilota amb el seu xut a trencar a la creueta dreta de la porteria.

El mateix Javi López després de dos retalls als seus marcadors, xuta sense gaire angle a les mans de Ochoa.

Penal no assenyalat per LiarteCantero es derribat al internar-se a l’àrea i retallar al seu marcador, jugada que el propi porter ens ha reconegut que era penal clar en un gest que l’honra, però Liarte (gran historial d’horrors arbitrals el d’aquest senyor, que millor no enumerar) no ho ha considerat oportú assenyalar.

Errades defensives

Una indecisió en el refús d’Oscar Reyes, després d’una erràtica sortida de Casilla, provoca una situació d’autèntic perill avortada primer per el propi Casilla que es refà i posteriorment la defensa allunya no sense problemes l’esfèrica.

Una altre jugada de perill local ha estat conseqüència d’una passada en zona defensiva erràtica de Gregor Balazic a un contrari, però de nou Casilla rebutja la pilota.

De nou, els pals
Remat de cap de Jordi Gómez que treu Ochoa amb la punta dels dits, i la pilota rebutjada acaba colpejant en el pal dreta de la porteria del Manlleu.

S’avança l’Espanyol B
I ho fa, mitjançant un llançament magistral de Javi Márquez des de vint-i-cinc metres, perpendicular al marc però un pel escorat al cantó esquer. Des d’aquesta posició, el migcampista espanyolista ha engaltat un fort xut que ha tret les teranyines de l’escaire dreta de la porteria local.

Miquel Serra en bona posició envia alt un tret, després d’una bona combinació dels jugadors locals.

La jugada clau del torneigPenal dubtós en que Liarte s’ha inventat després d’una lleu agafada d’aquelles que no acostumen a assenyalar-se però potser ha volgut compensar el no xiulat la primera part.
De fet ha sorprès a tothom. El llançament ha estat a càrrec de Javi López, a l’esquerra del porter Morales que ha sortit al segon temps, i ha aturat el mal llançament del ex del Betis.

Cinc minuts després, un Manlleu crescut, i un Espanyol que ha perdut el mig del camp, ha empatat l’encontre després que els defenses no sabessin rebutjar amb contundència una pilota que voltava sense control en les immediacions del punt de penal.

Fins el final de l’encontre, carrussel de canvis i més canvis per part dels dos equips, poc futbol, i l’Espanyol defensant-se amb masses faltes a la vora de l’àrea que el Manlleu no ha sabut transformar però que han fet que l’equip local somiés amb un segon gol que li donés la victòria en el partit sense recorre a la tanda de penals.

En el darrer segon, Casilla atura la rematada de Rodri, amb un Manlleu bolcat a l’atac.

De nou el pal i els penals priven del triomf
Palanca llença el primer penal ras, al pal dret, i el darrer Tito l’ex de la Grama, llença molt malament aturant Morales per la seva esquerra, tot i que Casilla havia aturat molt bé el tercer penal i en el darrer per un pam ajustat al pal dret no l’ha pogut detenir.

AEC Manlleu: Ochoa, Masoliver, Verdaguer, Xavi González, Farrers, Xavi García, Marc Comas, Tarrés, Cesc, Montal , Miquel Serra.

Substitucions; Morales per Ochoa, Cuadras per Xavi García i Bellavista per Verdaguer (m. 46), Canou, Oriol Dot, Carlos per Comas, Muntal i Miquel Serra (m. 64), Sucias per Xavi García (m. 68), Colomo, Peque, Noguera i Rodri per Masoliver, Tarrés, Farrer, Gerard Verdaguer, (m. 71)

RCD Espanyol B : Casilla, Toni Lao, Gregor, Oscar Reyes, Javi Cantero, Tito, Javi Márquez, Jordi Gómez, Xavi García, Plata, i Javi López

Substitucions; Juanma per Xavi García i Palanca per Plata (m. 65), Brachi per Javi Cantero, m. 72, Dicac per Gregor i Juanjo per Javi Márquez (m. 82), i Pedraza per Javi López

Gols: 0-1 Javi Márquez, m. 58, 1-1 m.66. Cesc Pla.
Penals: 1-0 Sucias, gol, 1-0 Palanca al pal dret, 2-0 Rodri gol, 2-1 Pedraza gol, 2-1 atura Casilla, 2-2 Toni Lao gol, 3-2 Bellavista gol, 3-3 Juanma gol, 4-3 Colomo gol, 4-3 Tito atura Morales.

Àrbitre: Liarte. Sense problemes tot i no encertar en les dues jugades polèmiques del encontre.

Incidències: Partit de presentació del conjunt del AEC Manlleu davant la seva parròquia. Presència de pocs seguidors del RCD Espanyol. El conseller senyor Borrell encapçalant l’expedició blanc i blava. Camp de gespa artificial, quan fa poques temporades era de gespa natural (cas idèntic al de Banyoles).
El Torneig Ajuntament de Manlleu per els locals després d’adjudicar-se la tanda de penals.