divendres, 17 d’agost del 2007

L'ESPANYOL S'ADJUDICA EL CIUTAT DE BARCELONA (3-2)

Bona nota, però queden coses per polir
El RCD Espanyol es va adjudicar ahir la XXXIV edició del Ciutat de Barcelona, XII Memorial Fernando Lara en guanyar a Olympiakos per un ajustat 3-2 tot i que l’Espanyol podia haver-se emportat el triomf de manera més solvent si no fos per certes llacunes en el joc i sobre tot certes errades defensives que ens venen a mostrar les encara carències pròpies de l’alçada en que ens trobem.

Primera alineació de Valverde a Montjuïc
Ernesto Valverde va alinear a la que a bon segur serà la defensa titular començant per Kameni a la porteria, (tot i que tinc dubtes quan estigui en condicions David García, sobre qui ocuparà el carril esquer), amb una parella de mitjos (Angel, Lola) en el que el serbi va donar bona mostra de les seves possibilitats i va ser un dels destacats del matx.
Un Riera amb diferent sort en les jugades que va participar i un intermitent Coro, formaven les bandes, mentre que a dalt la lluita de sempre de Raul Tamudo, i la il·lusió renovada de Luis García que va ser el protagonista del torneig amb els dos gols i la seva intervenció en el primer.

El Olympiakos surt amb ganes d’agradar
Al minut tres, Clos Gómez anul·la un gol als grecs, per trobar-se en fora de joc clar fins a dos jugadors per darrera de Kameni, que tot sigui dit no va gaudir d’una nit gaire esplèndida.

Primer gol a Montjuïc a la nova temporada
Corria el minut catorze, pilota recuperada per un Luis García molt lluitador, que li pren la cartera a Patsatzoglou, passada a Coro, que s’interna i quan encara a Butina en comptes de xutar dona la passada de la mort al centre, on tot sol es troba Raul Tamudo que fa pujar el primer gol al marcador.

L’Espanyol amb moral per el gol aconseguit, estava jugant bé, arribant amb perill a les immediacions de la meta de Butina, sobre tot en jugades de Tamudo, de Riera per l’esquerra.

Comença el festival Luis Garcia
Bona jugada de Riera que es marxa fins que es obstaculitzat per Zewlakow, caient dins l’àrea però el col·legiat assenyala el començament de la infracció fora de la mateixa.

Al minut 27, Luis García es objecte de falta sobre la frontal, i el propi jugador espanyolista agafa la pilota, la col·loca, i llença per sobre la tanca davant les vistes que fa el meta grec, i aconsegueix el segon davant la alegria blanc i blava. Tombarella i 2-0.

Primera de les badades
Acte seguit del gol, una confiada en excés, defensa perica veu com Luciano Galletti remata tot sol dins l’àrea petita amb tot a favor, enviant l’esfèrica fora, després de rebre una centrada per l’esquerra.

Amb el 2-0, progressivament l’Espanyol sembla baixar el pistó, o el Olympiakos anar-se quelcom més endavant per mirar de retallar la diferència. Només cal destacar una centrada perillosa de Zabaleta en les acaballes del primer temps que es passeja sense que ningú encerti a rematar. El ritme del joc, havia baixat considerablement en comparació amb els primers trenta minuts.

Canvis a l’Olympiakos, i gol de Djordjevic
El tècnic grec Lemonis introdueix tres canvis, per mirar de contrarestar el joc blanc i blau i mirar d’escurçar distàncies. Als cinc minuts de la represa, falta perillosa que el capità serbi del Olympiakos llença davant la badada general de la defensa i d’un Kameni que no sabem que va intentar fer, la pilota botant a la gespa, s’acaba introduint dins la porteria del camerunès. No va ser una jugada que agrades massa... Esperem que davant el Real Valladolid no tinguem que veure cantades d’aquesta classe...

Olympiakos va a per l’empat, i de nou altre falta llençada per el mateix home, és rematada de cap davant la passivitat defensiva sortint per sobre el travesser. Primer ensurt amb el 2-1.

¡ Miracle !... Segon gol de falta directa en el mateix partit
I quan l’Espanyol jugava pitjor, i semblava més a prop l’empat grec, en el minut 58, Luis García l’heroi del partit, tornava a col·locar la pilota per sobre la tanca i feia inútil l’estirada (aquest cop al menys ho va intentar Butina) del meta visitant. Segona tombarella.

Feia molt de temps que a bon segur no veiem dos gols de falta directa i bo seria que Ernesto Valverde prengués bona compta de qui ha de llençar les faltes i els serveis de cantonada, quan “lo Pelat” torni a l’equip...

Semblava tot resolt, però no...
Kameni dona mostres de la seva inseguretat en la nit d’ahir en una centrada llarga de Domi, que se li escapa la pilota perillosament davant un jugador grec que per sort no encerta amb el camí del gol.
Valverde dona entrada a homes de refresc, a Moha (va fer uns minuts bons, i sembla haver recuperat la moral després de molt mals partits a aquesta pretemporada), Chica i Valdo.

Valdo, totalment negat
Precisament aquest darrer, va gaudir de la ocasió més clara que va gaudir el conjunt espanyolista només sortir a la gespa de l’Olímpic. Bona jugada de Zabaleta, que va quallar un gran partit i tot sol en l’àrea petita amb tota la porteria per davant desaprofita una jugada que no tenia que tenir altre final que el gol.

Altre cop Olympiakos porta perill a pilota aturada mitjançant com no, Djorjevic, que habilita a Torossidis que remata davant l’errada de la defensa i Kameni. Jugada per l’esquerra de Djorjevic i rematada de Lionel Núñez que xuta fora gaudint d’una molt bona oportunitat.

Valverde que ja havia donat entrada a Lacruz per Jarque, a aquestes alçades del partit dona entrada a Jônatas Domingos i a Serrán.
No ens estranyem després si Jonathan Soriano no té la forma idònia per moltes paraules que tant el senyor Herrera com els consellers (entre ells el propi Dani) li dediquin al de Pont de Vilomara mostrant-li la seva confiança; aquesta es demostra donant-li minuts, i si en comptes d’això, l’entrenador prefereix posar a Valdo que no es la seva posició en comptes del únic davanter centre que tenia a la banqueta, més val que busquin un davanter suplent, i Soriano sigui cedit per enèsima vegada. Ja hem vist més d’una ocasió com Jonathan ha solucionat un encontre (Getafe Copa Rey) i després ha estat recompensat amb l’ostracisme més depriment, tal com ha succeït en aquesta ocasió.

Olympiakos maquilla el resultat
A falta de vuit minuts per els noranta, pilota rematada per Lionel, la defensa tapant talla el camí de la pilota amb tal mala fortuna que la pilota rebutjada li cau a Mitroglou totalment lliure de marca que afusella a Kameni, qui en aquesta ocasió no podia fer rés per impedir-ho.

Minuts d’incertesa
Jônatas comet un imperdonable error en la sortida de la pilota en defensa, i és molt a prop de costar-li molt car al RCD Espanyol; tot i que Kameni es llueix impedint el gol, el col·legiat havia indicat la posició antireglamentària del darrer jugador en intervenir en aquesta desencertada jugada.

Amb una volea de Coro després d’una molt bona centrada de Moha, i després d’un còrner llençat tan malament com van saber Olympiakos, agafa a la vora de l’àrea pròpia Coro la pilota i amb ràpid contracop Jônatas arriba fins les immediacions de l’altre àrea, tot i que la jugada acaba perdent la perillositat del primer moment quan el brasiler no acaba de definir i acaba cedint per que Àngel acabi rematant molt bé de fort tret des de fora de l’àrea , i obligui a lluir-se a Butina.

Olympiakos va intentar empatar, però en els darrers minuts, l’Espanyol va saber tancar forats i fer-se amb el torneig amb estones de bon joc, sent millor que el seu adversari, però amb moltes coses per millorar encara.

Fitxa Tècnica.
RCD Espanyol: Kameni, Zabaleta, Jarque, Torrejón, Clemente, Ángel , Lola, Riera, Coro, Luis García, i Tamudo
Substitucions: Riera, Luis i Clemente per Moha, Valdo i Chica, m. 66, Lacruz per Jarque,m. 69 Jônatas i Serrán, per Tamudo i Torrejón, m. 78.

Olympiakos CPF: Tomislau Butina, Christos Patsatgoglow, Julio Cesar, Parastkevas Antzas, Vassilis Torossidis, Raul Bravo, Michel Zewlakon, Pegdrag Djordjevic, Kristian Ledesma, Luciano Galletti, i Darko Kovasevic.

Substitucions: Didier Domi, Jeroklis Stolditis, Leonel Núñez per Julio César, Raul Bravo, Kovasevic. Mitroglow per Ledesma, m. 78

Àrbitre: Clos Gómez. Mostra targeta groga a Jarque i a Djorjevic.

Gols; 1-0 Tamudo, 2-0, Luis García, 2-1 Djorjedvic, 3-1 Luis García, 3-2 Mitroglow.

Incidències: Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. Primer partit de la nova temporada al feu blanc i blau. 8640 espectadors. La senyora Anna Pruna encapçalant les autoritats en la llotja. Raul Tamudo ha aixecat el trofeu corresponent a la XXXIV edició del Ciutat de Barcelona i XII Memorial Fernando Lara. Djordjevic ha aixecat com a capità el trofeu del subcampió.

En els prolegòmens del torneig, el president del RCD Espanyol, Dani Sánchez Llibre va fer lliurament d’una placa a Álvarez Ito, en agraïment per la professionalitat demostrada en el temps que ha estat amb nosaltres.