Foto d'arxiu.

CF BADALONA: 0 RCDE CADET "A": 5

(Josep Maria : Camp del Centenari, Avgda. Navarra, Badalona) .

Triomf contundent d’un Espanyol avui, molt resolutiu.

El RCD Espanyol Cadet A, ha guanyat per 0-5 al Camp del Centenari en encontre corresponent a la jornada dissetena de la Divisió d’Honor Cadet, ajornat al seu dia per motiu de seleccions. Ahir el màxim rival al títol també va guanyar amb moltes dificultats a la Damm, motiu per el que s’arribarà al derbi de dissabte a la Ciutat Esportiva Hans Gamper amb la mateixa diferència; es a dir, tres punts favorables als de Ramon Guerrero i amb un 3-0 en el gol-average del partit d’anada a Sadrià.

Avui, l’Espanyol Cadet, ha estat molt efectiu i no ha patit gens ni mica per endur-se els tres punts d’un dels camps més difícils de la categoria; recordem que a l’anada el Badalona es va endur un empat de la seva visita a Sant Adrià a la segona jornada del campionat.

Condemnats pels còrners
Els primers deu minuts de joc han estat de lleuger domini perico, però sense pogué tenir fluïdesa al joc i amb problemes per arribar a l’àrea rival; el Badalona semblava que oposaria resistència al líder.

La primera aproximació espanyolista ha estat una passada d’Amat que Pablo deixa passar però el meta local s’anticipa a Gabri abans que aquest remati.

Al voltant del primer quart d’hora, el conjunt perico bota un servei de cantonada per el cantó esquer de l’atac avui rosa i negre, i el central i capità, Jordi Amat connecta molt bé a la pilota amb un precís remat de cap que supera al porter badaloní.
L’Espanyol cobrava avantatge en el marcador i encarrilava l’encontre.

Sis minuts trigarien en aconseguir el segon, altre cop en servei de cantonada (ara Edu per la dreta). La pilota és pentinada per un davanter espanyolista i Sani a boca de canó fica el cap per endinsar l’esfèrica a la porteria local. Mercè a dos serveis de cantonada, l’Espanyol havia deixat pràcticament sentenciat el matx.

A partir d’aquests moments, l’Espanyol amb la tranquil·litat que donava el marcador s’ha dedicat a jugar i bé al futbol en un primer temps dels millors que hem vist aquesta temporada; Sani en contracop ha passat a l’espai a Pablo i aquest encarant al porter badaloní ha intentat una vaselina que ha quedat curta i la pilota ha estat aturada.

Només dos minuts després, una perfecta triangulació per banda entre Gabri i Edu, acaba amb el centre – xut del primer per l’esquerra que acaba colant-se per l’escaire aconseguint un gol molt bonic.

Ja només hi havia un equip sobre la gespa, i s’ha succeït les ocasions blanc i blaves: Enric Saborit ha xutat fregat el travesser. Miki ha tret un còrner i altre cop ha estat a punt de significar un nou gol, ja que el remat de Saborit, després d’un rebot a punt ha estat d’acabar dins la porteria.

El CF Badalona gairebé no ha existit ofensivament sobre la gespa del Camp del Centenari; només una preciosa jugada individual d’un dels seus jugadors que s’ha marxat de fins a quatre adversaris però que massa individualista ha acabat perdent per la línia de fons.

La darrera ocasió abans d’enfilar el camí dels vestidors ha estat doble; un xut d’Enric rebutjat per el porter local, li ha caigut la pilota a Pablo que sense pensar-s’ho ha engaltat un remat que el porter amb la punta dels dits ha rebutjat a còrner quan la pilota ajustada al pal esquer es colava dins.

A la segona part, baixa el ritme, però s’ incrementen la golejada
Molta feina ha tingut el porter del Badalona; ja només començar el segon temps s’ha tingut que emprar a fons per anticipar-se a Gabri després d’una passada de Pablo. Al minut 8, ha estat Miki qui ha rematat en una molt bona oportunitat, als peus del porter al culminar un contracop.

Guerrero ha introduït els primers canvis donant entrada a Nierga i Mur. Precisament, seria Nierga qui aconseguiria el quart gol després de rematar de cap perfectament una centrada per l’esquerra de Sani, trobant-se lliure de marca.

Abans, el meta local s’ha tingut que emprar a fons de nou, per aturar en dos temps un enverinat centre per la dreta, que després de tocar en un jugador, li ha creat forces problemes. Gabri ha tingut una ocasió d’or al trobar-se sol i rematar per sobre el travesser una centrada per la dreta de Sani, molt millor i més actiu en el segon temps.

Després del quart gol de Nierga, més canvis, i mica a mica el ritme de l’encontre baixaria i Guerrero aniria reservant ja, jugadors per la gran final de dissabte a la Hans Gamper.

Però si no hi havia prou amb quatre, en un servei de cantonada per l’esquerra, una jugada molt estranya i embolicada acaba amb el defensor a mig metre del pal introduint-se ell mateix la pilota a la seva porteria, pujant el cinquè gol al marcador.

Encara podria l’Espanyol augmentar el seu compte si hagués tingut millor destí el xut de Mur que ha passat fregant el travesser.

Els badalonins han tingut la millor ocasió ja en els darrers minuts quan una bona centrada per la dreta ha estat a punt de ser rematada de cap dins l’àrea petita, però no hi ha arribat per molt poc el davanter.

Dissabte a les dotze, el derbi que pot resoldre o complicar el campionat.

RCD Espanyol: Edgar Badía; Albert Blázquez, Jordi Amat, José Carlos, Enric Saborit; Xavier Montcusí, Gabri, Miki, Edu; Sani i Pablo.
Substitucions: Nierga i Mur per Pablo i Miki respectivament, al minut 52. Pau i Clerc per Sani i Edu, m. 61. Llorach i Robin per Jordi Amat i Gabri, m. 64.

Gols: 0-1: Jordi Amat, m. 14, 0-2: Sani, m. 20, 0-3: Gabri, m. 22, 0-4: Nierga, m.. 57, 0-5 pròpia porta, m. 64.

Incidències: Camp Municipal del Centenari de Badalona. Bona temperatura, ambient bastant humit per boira. Poc públic.