divendres, 4 de juliol del 2008

ENTREVISTA: JOSE CARRERA

Avui parlarem amb Jose Carrera. Era de justícia que després del seu recolzament als nostres equips en Sadrià i en especial als femenins, per el seu sentiment envers el nostre club, i per que no dir-ho també, per l’agraïment de qui us parla per l’ajut totalment desinteressat en aquells matins en la nostra Ciutat Esportiva, en els que l’Espanyol ha disputat varis encontres al mateix temps, i hem pogut gaudir de la seva dedicació en forma de cròniques o fotografies.


En aquesta entrevista, Jose Carrera ens mostra la seva profunda decepció per la manera d’actuar en l’entitat, parlant-nos

“SENSE PÈLS A LA LLENGUA; SENSE PLOMES AL BEC”


Foto d'arxiu:
Jose, en el Hesperia Mar, en el col·loqui que va organitzar la GPE Manigua sobre el femení.
Aida, no va tenir oportunitats, i va tenir que marxar després d'onze anys al Club.



En primer lloc com a seguidor il·lusionat i entregat del femení, que penses que ha passat aquest any per que el joc i els resultats hagin diferit tant de les darreres temporades?

- La culpa final del que succeeix en una entitat, la té el president. El màxim dirigent del femení ha volgut tenir protagonisme fitxant a un entrenador (que ha comès moltes errades i que ha fet fora a grans jugadores sense donar-li oportunitats, jugant a un joc defensiu, etc. ) ha posat dirigents encarregats del futbol femení que no han fet bé el seu treball, i no ha deixat treballar a altres grans persones com la Fina Torres, etc. Ha estat desastrós. A més, no han fet cap fitxatge estrella.






Com veus el futur amb Diego Morata a la banqueta?

No ha arribat al millor moment, i ha fracassat amb el factor revulsiu, però l'equip estava molt malament, i en el seu primer partit s’ha jugat bé i s'ha guanyat. Esperem que ara que té tot una temporada per davant, faci un equip a la seva mida i el converteixi en campió. Encara que jo sempre he pensat que el millor per entrenar el femení té que ser una dona.




Penses que es necessiten més fitxatges per no allunyar-nos del Llevant i Rayo, ara mateix els dominadors dels campionats?

- Crec que sí, però no necessàriament. També és té que recuperar el factor sort, i que el nostre equip recuperi la efectivitat davant la porteria de l'equip contrari.




Que penses que va passar al primer equip per que realitzés una segona volta tan estrepitosa?


- Que els nostres jugadors es creien uns herois que com anirien a Champions, volien cobrar més i es van barallar amb la junta directiva, no es van posar d'acord i van començar a perdre partits jugant sense cap motivació.




Creus que Valverde va perdre els papers?... Que se li va anar l’equip de les mans?

-
Sí desde el final de la primera volta, es va parlar que podria fitxar a un altre equip, va perdre la motivació i l'equip va passar d'ell, no es va saber imposar, i van fer els jugadors el que volien.




Quan Dani diu que hi ha entre 5 i 7 milions d’euros per fitxar al migcampista... Està ja descomptant d’un hipotètic traspàs a preu de saldo de Riera o algú altre? No seria millor callar i no dir quantitats?

- Crec que sí; que el que farà serà vendre jugadors bons, que encara poden triomfar amb l'Espanyol recuperant la seva fe i comfiança, i fitxar jugadors sense cap experiència a Primera Divisió, ja ho ha fet amb un jugador de 2 B, que té tot el meu respecte, però no es pot cedir jugadors del filial a altre equips gratis, fent baixar l'equip a Tercera Divisió i fitxar a uns altres que costen més d’un milió d’ euros, és que té potenciar la pedrera de l'Espanyol, no deixar que s'enfonsi.





Penses que un rival italià com l’Udinese Calcio es el rival idoni per motivar a una desil•lusionada afició en ple mes d’agost?


- Crec que tindria que ser un equip més gran, encara que també és un equip bo, però sobretot canviar l'horari del torneig, no es pot continuar jugant a l'agost perquè a vegades no van ni 10 000 persones, és té que fer a setembre després que hagi començat la lliga i després del primer partit, com ho fa el nostre etern rival .És una autèntica vergonya que la nostra directiva ho faci amb un camp buit.




El consell diu que no vendrà als millors jugadors més que per la clàusula. Ens ho podem creure?

- No. Ho diuen perquè els equips contraris millorin la oferta, alguns s'aniran sense pagar la clàusula.




Que hem de fer amb Kameni.? Si no li surt una oferta d’un club important de Champions, no marxarà i esperarà acabar contracte, i marxarà a qualsevol lloc sense que l’Espanyol vegi un euro. Cas Lopo segona edició. Cas Toni tercera edició, etc...

- Kameni ha demostrat que vol marxar i no sent els colors blanc i blaus, que ho faci aviat i esperem que es cobri.




Penses que és encertat portar jugadors veterans al filial per acompanyar i ajudar a que els joves es sentin arropats de gent amb experiència o potser fitxar jugadors de gairebé trenta anys en un filial ja es passar-se?

- Crec que sí, esperem que la experiència faci aprendre als joves i que l'equip pugi: com líder, campió i ens doni moltes alegries amb golejades.




Penses que Dani marxarà quan s’acabi el nou estadi, o acabarà esgotant el mandat?

- Crec que ell vol continuar després d'esgotar el mandat, jo crec que tindria que dimitir perquè ha deixat que un equip en Champions, quasi baixi a Segona Divisió, volent renovar al nostre ex – entrenador, ha fallat amb el filial i amb el femení.





Dimecres es va fer públic la dimisió de dos consellers. Al•leguen motius personals, però sembla que està el tema relacionat amb el famós tema de la senyera a la samarreta. Hi havia masses consellers en un consell de vint-i-cinc membres?
Quan ens deixarem de política uns i altres i remarem tots en la mateixa direcció, ja que això (RCDE) es un club de futbol i no un òrgan de caire polític?


- Jo crec que no es farà i que tindria que dimitir el nostre president, perquè ara l'ha agafat amb la política, creu que ell pot fer el que vulgui, fer fora a consellers i socis sense cap motiu , que els hi prohibeix l'entrada al camp, només per política i que s'ha deixat el tema esportiu oblidat i sense fer res important. Jo com soci de l'Espanyol i de l'Espanyol femení crec que tindria que agafar el nostre equip una altra persona ja, perquè socis com jo estem pensant en si renovarem o no la temporada que ve per tenir que sofrir amb aquests senyors.





Hem fitxat a Beranger. Acabarà un cop més traient-li el lloc David García com a aquesta legió de laterals esquerrans que han passat per el club? O haurà encertat d’una vegada la secretaria tècnica?

- Sí volen treure-li el lloc a David García tenen que portar jugadors amb molta més categoria. No crec que ho aconsegueixi. No crec que hagi encertat.




Suposo que com tothom ja deus tenir ganes d’arribar quant abans millor al nou estadi... Penses que hi jugarem aquesta nova temporada ja?


- Sí, però crec que han fet mal fent el camp a Cornellà si el camp s'hagués fet a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, es tindria al costat del futbol base, Renfe podria haver fet una estació al costat del camp i estaria molt més a prop de Barcelona, a 50 metres. Crec que si es juga serà entre la 2 volta i el final de temporada.




El trasllat a Cornellà-Prat tant a nivell esportiu, econòmica i socialment serà un pas de gegant, o tornarà a quedar en altre oportunitat perduda com quan es van conquerir els dos darrers títols de Copa del Rei, i es va arribar a la final de la UEFA?

- Esperem que sigui un pas de gegant, però s'ha comès un error molt gran, tindrien que haver fet l'estadi amb una poca capacitat més, la directiva ha tornat a fracassar, perquè podríem tenir un camp 5 estrelles, de referència europea i mundial.





Com veus el tema delicat entre l’Espanyol i les televisions i en concret amb TV3? Ha millorat, ha empitjorat o continua igual el tracte que dispensa a l’Espanyol la Corporació de Radio i Televisió de Catalunya.

- Jo crec que continua igual i patim discriminacions contínuament com al memorial Glòria Solà i Fusté, perquè un camera pagat per la TV3, està tota l'estona gravant el partit sencer i després només posen la repetició d'un gol i a la televisió 24h?...


Perquè treuen el programa de les 22h del diumenge i ho donen a les 23h? crec que fan el que volen i tenim que demanar més igualtat perquè nosaltres també paguem impostos, també a la Televisió Espanyola de Catalunya que encara és pitjor i també és pública, i després ja ni parlem de les televisions privades com ANTENA 3 de Lara, etc. que ens discrimina totalment.

També és té que reclamar als ajuntaments com el de Sant Cugat que és una autèntica vergonya que l'any que fan l'aplec de penyes de l'Espanyol faci el pregó de les festes el poca vergonya del Laporta i no protestin res.




Moltes gràcies, sobre tot per la sinceritat en que t'has expressat.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M