dilluns, 15 de febrer del 2010

L'EQUIP EN PROGRESSIÓ.
GUANYA AL DEPOR EN UN BON ENCONTRE




















RCD Espanyol: 2 – RC Deportivo: 0

Bon partit, triomf, i gol de Callejón !!!

El RCD Espanyol ha sumat un nou triomf en l’Estadi de Cornellà-El Prat, derrotant al Deportivo de Miguel Ángel Lotina per 2-0, en un encontre en el que el segon temps s’ha posat de cara amb l’expulsió del deportivista Antonio, i un ràpid segon gol que ha decidit l’encontre. Es dona la circumstància que José Callejón, una volta després, ha vist porta aconseguint un gran gol. L’Espanyol ha obtingut els sis punts davant el conjunt gallec, ja que a la primera volta va assolir l’únic triomf a domicili en l’únic encontre a fora que va veure porta.

Callejón, heroi de l’encontre, tindria ja una ocasió en els primers compassos de l’encontre, però el seu remat molt defectuós impedeix fructificar una jugada a la que la passada en profunditat a Ivan Alonso, arriba primer Aranzubia qui se li escapa la bola, i la posterior centrada no pot ser materialitzada pel dorsal 8 espanyolista.

El Deportivo (gairebé inexistent en quant atac en aquest primer temps), disposa d’un xut creuat desviat de Ivan Pérez, que surt fora a la dreta de Kameni. El camerunès desbarata qualsevol possible acció, llençant-se als peus de Bodipo en altre acció posterior.

Semblaven que els problemes d’un Espanyol renyit amb el gol continuarien una setmana més quan Ivan Alonso desaprofita una excepcional ocasió, en la que José Callejón li posa una pilota d’or deixant-li enrera i al mig, i l’uruguaià que li cau un pèl enrera la bola, remata de primera però fluix, ras, a les mans d’Aranzubia.
Ivan Pérez intenta donar l’ensurt amb un llançament bombejat des de fora de l’àrea, però Kameni molt ben situat, deixa passar l’esfèrica que es perd per sobre.


Primers xiulets... i Gol!
Just quan en una jugada poc afortunada i en mig d’un joc poc clar en quant a idees de combinació en atac, apareixen els primers xiulets de manera generalitzada (d’una grada una mica impacient en aquesta ocasió), l’Espanyol s’avançarà en el marcador tan sols en la següent jugada: Callejón s’intenta marxar de Lauren, es para, canvia el ritme, arriba a línia de fons i la seva centrada es rematada a la frontal de la petita per Joan Verdú (botxí del Depor també al partit d’anada), amb força i per alt, batent al meta deportivista.

L’Espanyol s’avançava (fet capdal per la moral, estabilitat i confiança amb si mateix d’un jove equip com l’actual), minuts abans de marxar-se als vestidors. En la darrera acció del primer temps, Callejón, passa en profunditat a David incorporat a l’atac, però la centrada un pèl forçada del manresà, es perd massa passada.

Als cinc minuts de la represa, una passada en profunditat de Javi Márquez (autèntic catalitzador del joc espanyolista i del que encara ens preguntem per que Pochettino va tenir allunyat de la titularitat i inclòs de les llistes de convocats tants partits en el començament de campionat), es pentinada per Ivan Alonso, esmorteint enrera, per que Luis García en carrera remati a trencar, però per sobre el travesser en una gran ocasió per sentenciar el partit.

Javi Márquez, pel qual han passat un cop més totes les jugades d’atac, ho prova quan veu forat, i deixa anar un potent xut que Aranzubia rebutja com pot a la seva dreta.

Antonio Tomás, expulsat
Una acció del dorsal setze deportivista, en la que deixa anar un cop de colze sobre el lateral dret Chica, acaba amb la cartolina vermella directa que mostra el col•legiat Carballo sobre el jugador gallec. Els de Lotina es queden amb deu homes i amb el marcador desfavorable.

En la primera jugada, un llançament de Chica des de la frontal, colpeja en un defensor, i Aranzubia no pot blocar, fet que dona l’opció a Ivan Alonso de rematar al fons de la porteria, però en situació clarament anti-reglamentària.

Canvis del Depor... i gol de Callejón!
El tècnic del conjunt gallec, veu que se li escapa el partit i dona entrada a Ricky i a Guardado. Malgrat tot, serà l’Espanyol qui acabarà colpejant de nou, amb una jugada personal de Callejón qui per fi anotarà un gol una volta sencera després, al fer-se amb una pilota fora de l’àrea, controlar buscant forat, i deixant anar un llançament creuat que s’allotja junt al pal esquer. Un gran gol, que certifica un important triomf de l’equip de Mauricio Pochettino.

Amb superioritat numèrica i amb 2-0, l’Espanyol oferirà els millors minuts podríem dir de tota la temporada, amb bon joc, seguretat darrera només trencada en un contracop en el que Bodipo deixa en evidència a la parella de centrals, però en l’u contra u, Carlos Kameni deixa molt clar que està plenament en forma i gens “rovellat”...


Per fi un final tranquil sense tenir que patir...
Amb mitja hora per davant, l’Espanyol ha continuat mostrant el millor de si mateix, amb un Chica crescut, lluitador i amb bon estat de forma demostrant que és el titular de la banda dreta per mèrits propis, i carregant més el joc juntament amb Luis García per aquesta banda que no per l’esquerra. El Depor s’ha vist impotent en moltes fases d’aquest segon temps, i ha tingut que recórrer al joc dur, brut, veient-se amb més d’una cartolina. Lopo, molt censurat per la grada, se n’ha anat sense veure cap amonestació malgrat alguna que altre garrotada que ha repartit...

Osvaldo, que ha tingut problemes mèdics durant la setmana i ha vist començar el matx des de la suplència, ha sortit al 65’ en la punta d’atac suplint a I. Alonso.
Javi Márquez ha sigut protagonista en dues accions: Un xut per sobre el travesser, i una falta que bota davant els propis galons de Luis García des de la banda dreta i penjada excepcionalment la bola davant un Baena que entra en força però no acaba de controlar la rematada que potser no se l’esperava tant a plaer.

El Deportivo ha perforat la porteria de Kameni en una acció ja prèviament invalidada per situació anti-reglamentària. Fet idèntic al que succeirà a l’altre àrea quan una centrada de Luis García preciosa, és rematada molt bé de cap per Osvaldo al fons de la porteria. Anteriorment, el italo-argentí, remataria de cap obligant a lluir-se a Aranzubia que amb la punta dels dits envia a còrner rebutjant per sobre el seu propi travesser.
En el temps d’afegit, Moisés tornaria al terreny de joc després d’unes jornades allunyat per lesió.

Amb aquest triomf, l’Espanyol es situa momentàniament a set punts de la zona de descens,li permet respirar profundament,i es reconcilia amb una grada que espera molt més de l’equip en el futur; consolida un model de joc en el que els jugadors de la pedrera per mèrits propis han pres el protagonisme que en principi hagués hagut de correspondre a uns fracassats fitxatges, i mostren el camí de futur de l’entitat malgrat que en el mateix, hi hagin daltabaixos propis de l’edat i inexperiència dels joves valors blanc-i-blaus. Amb confiança i quan l’equip es mostri igualment sòlid fora de Cornellà-El Prat, l’equip haurà superat aquesta dura prova que significa per a tots, aquesta difícil temporada.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (8), Chica (7), Nico Pareja (6), Víctor Ruiz (6), David García (6), Baena (7),
Javi Márquez (8), Verdú (7), Luis García (6), Callejón (9) i Ivan Alonso (5).
Substitucions: Osvaldo (6)
per Ivan Alonso, m. 65; Moisés (s.q.) per Callejón, m. 85; Marqués (s.q.) per Luis García, m. 90.

RC Deportivo: Aranzubia, Manuel Pablo, Juca, Lopo, Bodipo, Adrián, Laure, Antonio, Colotto, Juan Rodríguez i Iván Pérez.
Substitucions: Riki per Iván Pérez, m. 57; Guardado per Adrián, m. 57; Juan Domínguez per Juca, m. 76.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del comitè territorial madrileny. Ha mostrat cartolines grogues a David García, m. 22, Nico Pareja, m. 22 i Javi Márquez, m. 60 per part espanyolista i a Bodipo, m. 55, Laure, m. 65 i Juan Rodríguez m. 78 per part deportivista. Ha expulsat amb vermella directa a Antonio, m. 55.

Gols: 1-0: Verdú, m. 39; 2-0: Callejón, m. 59.

Incidències: Estadi del RCD Espanyol de Cornellà-El Prat. 22ena. Jornada del Campionat de Lliga de 1a Divisió. 24.210 Espectadors s’han donat cita al estadi espanyolista. S’ha guardat un minutde silenci en els prolegòmens del matx segons versió oficial del club “en memòria del ex jugador i ex entrenador del R. Madrid, Luis Molowni”. Ignorem, per que es guarda un minut de silenci per personatges del conjunt blanc per molt que s’ho puguin merèixer, i no per gent espanyolista com Norbert Gaspart....

La Curva, ha exhibit una pancarta en contra de la retransmissió de partits els dilluns per TV, amb les frases següents: “No al futbol negocio. No al futbol de los lunes”.

Forts aplaudiments de la grada, al sortir pel video marcador el triomf del Femení del RCDE davant el FC Barcelona per 4-0 d'aquest matí a Sadrià.



4 comentaris:

Sentimiento Perico ha dit...

El millor partit a Cornella-El Prat, que duri!.

Salutaccinos.

Anònim ha dit...

Hola pericos-ques:
l'Espanyol va guanyar cómodament al Depor, ara a x la uefa.
Adéu. Jose Carrera

Josep Maria ha dit...

Efectivament que duri. Salutacions.

Anònim ha dit...

llegir tot el bloc, bastant bo




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M