L'ESPANYOL CAU A LA ROSALEDA
MALGRAT REALITZAR UN BON ENCONTRE

Málaga CF: 2 – RCD Espanyol: 1

S’han fet mèrits per no perdre…

Injusta la derrota del RCD Espanyol davant el Málaga CF en un encontre en el que tot i avançar-se el conjunt local, l’Espanyol arran de marcar el gol en el darrer minut del primer temps, ha tingut els vint-i-cinc minuts millors en camp contrari (amb permís del partit davant el Depor). Les molt clares ocasions que no han fructificat, i una jugada polèmica en la que el jutge auxiliar no ha indicat un més que possible penal dins l’àrea andalusa, han acabat passant factura i el Málaga s’ha fet amb els tres punts en errors defensius del conjunt de Pochettino.

Molt fluixa la primera part, i altre gol matiner, en contra.
Pochettino ha repetit equip de la passada jornada. En els primers compassos, un centre xut que Kameni ha rebutjat i una jugada individual de Ivan Alonso que ha blocat Munua.

Als tretze minuts, el conjunt andalús s’ha avançat en el marcador en el llançament d’un servei de falta des de l’esquerra a càrrec de Duda, que Fernando entrant molt bé davant la passivitat de la cobertura espanyolista, marca el primer gol rematant de cap fora de l’abast de Kameni.

L’Espanyol tan sols tindrà un llançament de Javi Márquez que bloca el meta local i un llançament des de la frontal de Chica que rebota en un defensor modificant-se la trajectòria; el domini correspondrà a un Espanyol que busca el gol de l’empat amb poques idees i poca convicció.

Just quan els darrers minuts el conjunt malagueny s’havia tret de sobre el improductiu domini català, arribarà en el darrer minut del primer període, el gol de l’empat perico. Un llançament tret per Javi Márquez, (aquesta no l’ha llençat Luis), pentina un defensor enrera, i al segon pal, avançant-se al defensor, Víctor Ruiz ficant amb ímpetu la bota, marca el primer gol espanyolista fora de casa des de tota una volta sencera.

Bon segon temps, amb domini i ocasions
Aquest gol deixa tocat als andalusos: L’Espanyol surt en el segon temps, amb convicció, ganes i bon futbol. Dominant com si el marcador fos advers, pressionant molt bé al mig del camp (ens alegrem profundament de la recuperació progressiva de Baena, en els darrers encontres i en especial el d’avui), i arribant a les immediacions de l’àrea local on per uns motius o altres, el segon gol no ha arribat.

Una pilota llarga al primer minut del segon temps a l’espai a Ivan Alonso, i Munua surt escombrant al davanter espanyolista, donant la impressió que derriba al uruguaià dins l’àrea, fet que no ha assenyalat el jutge auxiliar, i per tant González González ha indicat servei de porta. Ha estat la jugada clau del partit.

L’Espanyol ha tingut diferents jugades en les que el gol ha estat a punt de materialitzar-se. Una jugada de Ivan Alonso que ha acabat amb el xut a l’exterior de la xarxa, al 54’, o un fort xut de Callejón que ha rebutjat Munua amb posterior posició anti-reglamentària d’ Ivan Alonso.

Les ocasions més clares del conjunt espanyolista han estat un llançament des de dos metres del vèrtex esquer de l’àrea de càstig, a càrrec de José Callejón, que ha acabat estavellant-se al travesser després de superar a un batut Munua. La mala sort en aquesta jugada ha estat doble, ja que el refús de la fusta ha passat per sobre de Ivan Alonso i no ha pogut fer-se amb el rebuig.
Nico Pareja ha llençat un lliure directe buscant l’escaire, però el seu xut s’ha anat desviant en els darrers instants i s’ha marxat a un parell de pams fora.

El domini era total i absolut dels homes de Mauricio Pochettino i el conjunt andalús tan sols han portat perill en una aïllada jugada en la que Obbina en la frontal ha buscat forat i ha deixat anar un potent xut que s’ha marxat per sobre el travesser de la porteria de Kameni.

L’Espanyol a tornat a la càrrega i ha disposat d’una ocasió en la que Osvaldo (que havia sortit substituint Alonso), s’ha marxat del seu marcador amb una auto – passada, però la seva centrada de la mort, rasa, ha estat defectuosa i no ha arribat a cap davanter.
Una centrada per la dreta de Chica, es rematada malament per Luis García que li cau sense que pugui connectar be, i l’esfèrica acaba sortint fora desaprofitant una ocasió molt clara.

Quan es falla tant cara a porta, es paga...
En dos minuts, i pràcticament sense solució de continuïtat, hem passat d’un hipotètic 1-2 a un 2-1 quan en un servei de cantonada, l’equip espanyolista no esta massa fi, i deixa per tres cops tocar als davanters locals dins l’àrea. Primer, pentina Weligton, després no controla un altre davanter al pal contrari, i el refús li cau franc als peus de Obinna que totalment lliure de marca afusella Kameni.

A partir d’aquí, les presses, les pèrdues de temps continuades dels locals, i una ocasió molt clara de Verdú que totalment sol no s’atreveix a xutar. Així és gairebé impossible marcar, si no es xuta.

Una cantada de Kameni quan intentava protegir una pilota que sortia per línia de fons, a punt és de donar l’ensurt. A falta de quatre pels noranta, Jesús Gámez comet una entrada de jutjat de guardia a l’alçada de la cuixa a Baena, i el col•legiat no dubta ni un segon de mostrar-li vermella directa.

Amb superioritat numèrica, l’Espanyol posarà setge a la porteria andalusa més amb el cor que amb el cap, i Pochettino donarà entrada a Nakamura en la recta final del partit en el lloc de Verdú (canvi que no hem entès, per la situació personal que viu el japonès).

Malgrat tot, serà el japonès qui farà la millor jugada aquests darrers minuts marxant-se de dos adversaris penetrant per la lateral esquerra de l’àrea mostrant detalls tècnics de molta qualitat, però la seva centrada molt tancada cau a mans del meta local, mentre es desesperava Osvaldo o Ben Sahar (que havia sortit per Javi Márquez anteriorment) que esperaven, per una possible rematada.

Un dels errors greus del col•legiat (jugada discutida del penal a part), ha estat el poc temps que ha concedit d’afegit, (3’) i que la major part d’aquests minuts en qüestió, no s’han jugat, ja que el tècnic local ha estat expulsat, ha hagut llançament d’objectes del públic, i han perdut una eternitat de temps sense que González hagi incrementat el temps concedit més que en 34 segons al marge dels tres concedits.

Fitxa Tècnica:
Málaga CF: Munua, Jesús Gámez, Weligton, Manu, Fernando, Benachour, Stepanov, Duda, Cáicedo, Toribio, i Javi López.
Substitucions: Obbina per Caicedo, m. 40; Nabil Baha per Benachour, m. 51; Juanito per Javi López, m 59.

RCD Espanyol: Kameni (6), Chica (7), Nico Pareja (6), Víctor Ruiz (8), David García (5), Baena (8), Javi Márquez (7), Luis García (5), Callejón (7), Verdú (6) i Ivan Alonso (7).
Substitucions: Osvaldo (5), per Ivan Alonso, m. 59; Ben Sahar (S.Q.), per Javi Márquez, m. 78; Nakamura (S.Q.) per Verdú, m. 86.

Àrbitre: José Luis González González, del col•legi castellà - lleonès . Ha mostrat cartolines grogues a Benachour, m. 29, Toribio, m. 43, Fernando, m. 50, Manu, m.62, Duda, m. 81.
Cartolines grogues als espanyolistes Callejón, m 44, Ruiz, m. 66. Ha expulsat amb vermella directa a Jesús Gámez, m. 84 per dura entrada a Baena. En temps d’afegit, ha expulsat al tècnic local López Muñiz que ha aprofitat l’acció per perdre tot el temps del mon.

Gols: 1-0: Fernando, m. 13; 1-1 Víctor Ruiz, m. 44; 2-1 Obinna, m. 75.

Incidències: Estadi La Rosaleda, Málaga. 23ena Jornada de Lliga. Després de l’expulsió del jugador Jesús Gámez i del tècnic local, des de la grada s’han llençat dues ampolles d’aigua plenes i amb tap, segons l’acta arbitral del col•legiat.