dimarts, 21 de desembre del 2010

ACTES SOCIALS: JORGE VA VISITAR L'ESTADI


Foto cedida per GPE Manigua.



Gabriel JORGE Sosa (Santa Cruz de Tenerife, 26/06/1916), únic jugador supervivent del RCD Espanyol que va disputar la final de Copa de Vallecas en 1940, va visitar l’Estadi de Cornellà-El Prat dissabte passat amb motiu del derbi, acompanyat de les seves dues filles, i dels membres de la Penya Perica de Tenerife.

Ho va fer en l’acte de col•locació de la placa de la nova Penya Perica de Tenerife amb el seu president Alejandro Cruz al front. Van estar presents, el conseller de seguretat, José Manuel Moya, el coordinador de les penyes, Jaume Martínez, així com la FCPE amb el seu president, Alberto Ariza, al capdavant.

Jorge va fitxar en 1936 pel Tenerife, però la guerra civil li va interrompre la seva progressió i va acabar signant posteriorment a la mateixa (1939), pel quadre espanyolista. Va formar part de l’equip perico campió de la segona Copa guanyada al llarg de la història per l’Espanyol anotant dos dels tres gols de la final, i al club espanyolista va militar vuit temporades des de 1939/40 fins 1946/47.

Va disputar tres finals de Copa amb l’Espanyol (1940 davant R. Madrid, 1941 davant Valencia i 1947 davant R. Madrid, no podent aixecar el trofeu en les dues darreres). Va ser internacional absolut amb Espanya en un encontre que va empatar a dos gols davant Portugal el 12 de gener de 1941. En 158 encontres de lliga amb la samarreta blanc-i-blava va marcar 50 gols. Va finalitzar la seva carrera com a professional amb el CF Badalona a Segona Divisió, durant les dues següents temporades.

La Gran Penya Espanyolista Manigua també va tenir un detall amb Jorge, ja que el futbolista que va militar al RCD Espanyol era conegut com un dels ‘Piratas de la Manigua’ (l’altre era Fábregas). El President de la GPE Manigua, Daniel Bosch, li va fer lliurament a l’ ex jugador perico d’una fotografia amb tots els equips del futbol base de la GPE Manigua que va tenir lloc en el seu dia a la plaça a Barcelona que porta el nom del fundador del RCD Espanyol, Ángel Rodríguez.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M