dijous, 23 de desembre del 2010

UN PENAL MOLT DUBTÓS, I LA FALTA D'ENCERT CARA A PORTA, DEIXEN MOLT COMPLICADA L'ELIMINATÒRIA

C. Atlético de Madrid: 1 – RCD Espanyol: 0


Es complica l’eliminatòria

El RCD Espanyol ha caigut per la mínima al Vicente Calderón, però sense marcar cap gol, fet que dificulta encara més la possibilitat de classificar-se pels quarts de final de la Copa de S.M. el Rei.

L’Espanyol no ha fet un mal encontre; ha dominat el joc en amples fases del partit i ha tingut sinó més al menys tantes ocasions com les que ha gaudit el conjunt madrileny i s’ha fet creditor d’un resultat més favorable a tenor del que s’ha vist a l’estadi matalasser. El trist protagonista de l’encontre, Fernández Borbalán que ha completat una molt desafortunada actuació amb errades de consideració, com el més que dubtós penal sobre Jordi Amat per unes mans fora de l’àrea que han servit per que el conjunt madrileny marqués l’únic gol del partit.

L’Espanyol ha sortit gens acovardit pel darrer resultat de lliga i s’ha plantat al Calderón oferint la seva millor imatge, controlant més que els locals i arribant amb jugades de Dani Osvaldo i de Dátolo, aquesta darrera a passi de l’italo-argentí en la que l’extrem argentí no ha sabut superar a De Gea, o en un centre xut de Sergio García fora desviat. El primer remat local entre els tres pals a càrrec de Reyes va ser blocat pel porter Cristian Álvarez avui titular i que ha alternat encerts amb greus errades.

La primera acció seriosa de perill dels matalassers ha estat com no, a càrrec de “Kun” Agüero (que ha portat ell sol de bòlid a tota la cobertura visitant) quan ha superat als defenses centrals ha rematat creuat a mig metre del pal dret. Un llançament des de la frontal veient avançat a Cristian ha estat a punt de donar l’ensurt però el meta argentí s’ha refet i ha rebutjat de manera poc ortodoxa però efectiva l’esfèrica. Javi Márquez ha deixat anar una canonada que ha rebutjat com a pogut De Gea salvant el gol perico. L’Atlético ha patit la baixa per lesió de Forlán, sent substituït per Diego Costa.

I en aquestes que ha arribat la jugada conflictiva del partit; xut llunyà i la pilota colpeja a Amat al colze trobant-se de cantó i amb les mans enrera. L’àrbitre considera que el braç estava dins l’àrea i xiula penal i amonesta al central espanyolista. Simao, que disputava segurament el seu darrer encontre, ha llençat el màxim càstig enganyant Cristian amb un llançament imparable.

L’Espanyol ha gaudit de varies ocasions per empatar, com una jugada d’atac mal culminada per Osvaldo – que avui no ha tingut el seu dia – o una jugada molt bona amb centrada de Sergio García (que ha millorat bastant en les seves prestacions comparant-les amb altes encontres) amb remat de Dani Osvaldo que ha tret amb el peu De Gea evitant el gol blanc-i-blau.

Al minut 41, falta de Dátolo sobre Reyes, i aquest colpeja la pilota sobre el cos a terra del jugador matalasser provocant la reacció del jugador local que envesteix amb el cap a l’alçada de la cintura a l’argentí. El col•legiat ho soluciona amb una groga per Dátolo i vermella pel jugador local. Detalls lleigs dels dos jugadors i probablement tots dos mereixien anar-se’n al carrer.

La darrera ocasió ha estat pels madrilenys quan una internada de Kun marxant-se de fins a tres jugadors ha acabat amb un xut creuat que s’ha marxat fora per poc.

En el segon temps, Callejón ha sortit per Javi Márquez. El Kun Agüero ha reclamat penal davant Amat i en aquesta jugada, l’àrbitre l’ha encertada no assenyalant res de punible. L’Espanyol ha vist com Osvaldo no arribava per mil•límetres a una molt bona centrada de Sergio García quan es trobava en la boca del gol. Eren els millors moments de joc i l’empat era ben a prop aprofitant la superioritat numèrica. Una centrada de Callejón per la esquerra acaba amb una rematada de Dani Osvaldo que salva De Gea amb una mà i amb la fortuna que l’esfèrica acaba colpejant al travesser. En aquesta jugada Sergio García ha estat empentant dins l’àrea, però el mal col·legiat Fernández Borbalán no ha indicat res.

Al 66’ Víctor Ruiz es expulsat i l’Espanyol també es queda amb deu jugadors. El central espanyolista havia vist la cartolina groga al minut 48 en una acció en la banda esquerra que el col•legiat no ha indicat com a falta... La segona, totalment justa i segurament innecessària tenint en compta el que podia succeir, ha acabat condicionant el desenvolupament final del partit, ja que l’Espanyol ha quedat molt tocat anímicament.

Pochettino ràpidament ha col•locat a Forlín en lloc de Sergio García, sacrificant atac per apuntalar la cobertura. Cristian ha posat la por al cos quan en una sortida temerària a la frontal de la petita no ha tocat l’esfèrica i aquesta ha estat a punt d’acabar dins en mig d’un embolic. El meta argentí es refà posteriorment amb una molt bona intervenció aturant un xut d’Agüero.

Álvaro Vázquez surt per Dátolo i serà protagonista d’una de les jugades més clares de gol del quadre espanyolista quan una paret amb Osvaldo, l’atura amb el pit en la frontal i li passa en safata de plata a l’italo-argentí que amb tot a favor xuta molt fort i desviat per sobre, quan podia haver intentat col•locar l’esfèrica.

Amb una nova errada greu de Cristian al rebutjar amb el peu una pilota que queda curta i li cau a Agüero, i no acaba en gol de pur miracle, s’exhaurien els minuts amb un Espanyol que semblava ja havia gastat tota la benzina que duia i esgotat totes les opcions per igualar la contesa.

Però traient forces en els darrers instants, el quadre de Pochettino llençarà en els tres minuts d’afegit fins a tres còrners, i en un d’ells, Verdú tindrà l’oportunitat per empatar però el seu remat massa alt es perdrà lluny del seu objectiu.

Ara toca la remuntada a Cornellà-El Prat. Serà molt complicat ja que un gol matalasser obliga a marcar-ne tres. Però s’ha de jugar i no s’ha de renunciar al menys a intentar-ho. Espera ja un Real Madrid que com a segon exponent d’aquest injust futbol espanyol, ha massacrat al Llevant amb vuit gols. Torna a quedar palès, les diferències dels de sempre...



Fitxa Tècnica:
Atlético de Madrid: Gea; Ujfalusi, Perea, Domínguez, Filipe Luis; Tiago, Assunçao; Reyes, Simao; Agüero i Forlán.
Substitucions: Diego Costa per Forlán, m. 13; Raul per Simao, m. 82; Fran Mérida per Kun Agüero, m. 89.


RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Chica, Víctor Ruiz, Jordi Amat, David García; Baena, Javi Márquez; Sergio García, Verdú, Dátolo; i Osvaldo.
Substitucions: Callejón per Javi Márquez, m. 46; Forlín per Sergio García, m. 70; Álvaro per Dátolo, m. 76.

Àrbitre: David Fernández Borbalán, del comitè territorial andalús. Ha amonestat a Kun Agüero, m. 35, Ujfalusi, m. 47, Filipe Luis, m. 64 per part local i a Javi Márquez, m. 21, Jordi Amat, m. 31, i Dátolo, m. 41. Ha expulsat amb vermella directa a Reyes, m. 41, per part matalassera i a Víctor Ruiz per doble amonestació (48’ i 66’).

Gol: 1-0: Simao (pen.), m. 32.

Incidències: Estadi Vicente Calderón. Encontre d’anada dels vuitens de final de la Copa de S. M. el Rei. Les pluges que han caigut a la capital d’Espanya han fet que el camp estigués irregular havent-hi llocs que li ha costat molt més drenar l'aigua.







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M