dissabte, 26 de febrer del 2011

GOLEJADA PER FER OBLIDAR ELS DARRERS PARTITS

RCD Espanyol: 4 – Real Sociedad: 1

Victòria fonamental per recuperar la moral

El RCD Espanyol s’ha tornat a fer fort en el seu estadi (en el que tan sols ha perdut amb els tres primers i dos d’aquests encontres per la mínima) i a tornat a fer valer el fortí de Cornellà-El Prat per aconseguir un triomf fonamental per tallar la dolenta ratxa de quatre derrotes consecutives per pogué seguir somniant amb pogué disputar competició europea la propera temporada i el que és més important, per aixecar la moral malmesa després del darrer encontre i el “quatre encaixat”. Avui, els de Pochettino li han endossat precisament idèntic nombre de gols a una amenaçadora Real Sociedad que arribava amb un Raul Tamudo a la punta d’atac que s’ha quedat sense pogué marcar en el nou estadi (ho va fer davant el Liverpool però el seu gol va ser injustament anul•lat).

Però no ha estat un passeig militar com el resultat pot fer pensar a qui no hagi seguit el partit i tan sols hagi vist el marcador final. L’Espanyol ha patit molt en un primer temps deplorable en el que se les han vist i desitjat els de Mauricio Pochettino per pogué seguir empatant a zero en un pobre primer acte,i en el que el més destacable ha estat el gol espanyolista en els darrers minuts. Malauradament l’alegria en la casa del pobre dura poc i al minut i mig de marcar els blanc-i-blaus pericos, ha empatat la Real, i com no, a pilota aturada en el llançament d’un servei de cantonada. En el segon temps, l’Espanyol ha canviat completament i amb el marcador a favor (51’) ha jugat amb les línies més juntes, amb espais, i amb més confiança amb si mateix i esperonats per la grada han mantingut el resultat i l’han incrementat en els deu darrers minuts, sentenciant en l’afegit.

Avui Pochettino s’ha decidit per jugar amb Álvaro en punta d’atac, jugant amb un davanter centre nat, i amb una duet al mig del camp format per Javi Márquez i Verdú que en el primer temps no ha pogut evitar que en moltes fases del partit, la Real manés sobre la gespa de Cornellà-El Prat.

Galán, ha protagonitzat l’ensurt als dos minuts de joc. Sortosament s’ha recuperat de la lesió i ha finalitzat l’encontre. Després d’uns deu minuts primers amb domini visitant amb la primera ocasió per Griezmann que s’ha escapat però amb l’oposició d’Amat finalment ha xutat malament desviat, ha estat l’Espanyol qui s’ha fet amb el control en aquesta fase del partit tot i que li ha costat molt arribar amb perill ja que les errades en les darreres passades no permetien abastir de pilotes als homes més avançats. L’Espanyol la tocava al mig però sense encert en la línia de tres quarts.

Una centrada xut de Luis al quart d’hora s’ha perdut a la part superior de la xarxa de la porteria de Bravo, un pèl massa alta. Una bona jugada per la dreta de Javi López (avui en substitució del sancionat Chica) ha regatejat al seu adversari i cedint per Sergio qui no ha precisat prou la passada en profunditat a l’àrea per Callejón, fent-se amb la pilota dividida el meta visitant.

A partir dels vint-i-cinc minuts del primer temps, la decoració ha començat a canviar; un Espanyol molt imprecís ha donat peu a que la Real s’estirés i comencés a mostrar la seves armes. Així una errada d’un molt desafortunat Verdú en el primer temps, ha propiciat un contracop finalitzat amb el primer tret de Raul Tamudo que per la seva dreta bloca Carlos Kameni. Un minut després, Kameni salva el gol de la Real en un remat de Zurutuza encarant al camerunès.

La defensa (i el mig camp també), començava a mostrar les seves carències i la poca solidesa dels darrers encontres, augmentades quan Raul Tamudo en el 27’ torna a provar-ho amb un xut creuat des del vèrtex dret de l’àrea de càstig espanyolista, aturant molt segur Kameni. La grada comença a preocupar-se quan Galán comet un error greu, robant-li la cartera Tamudo, xutant a trencar davant Kameni, però el camerunès es llueix salvant del gol dels bascos. Javi Márquez talla amb el cap enviant a còrner un enverinat centre per l’esquerra de l’atac guipuscoà a càrrec de Griezmann.

Quan pitjor jugava l’Espanyol, un llançament de falta directa des de la banda dreta a càrrec de Luis rebutja de punys el meta visitant, i instants després, arribaria el primer gol perico en una acció en la que la combinació Verdú – Luis acaba amb un remat d’Àlvaro que amb fortuna colpeja en el peu d’Estrada, acabant l’esfèrica dins la porteria donostiarra.

Però molt poc dura l’alegria espanyolista ja que prou feines dos minuts després, la Real bota un còrner per la seva dreta, passat, pentina Demidov, i tot sol a boca de canó, Estrada refent-se de la desgràcia de l’acció del gol espanyolista, afusella Kameni per la seva dreta. De nou, poca coordinació i solvència defensiva en un còrner.

Amb aquest cop dur s’iniciava el segon temps, amb la preocupació que pogués afectar moralment a l’equip; però no ha estat així, i l’Espanyol oblidant aquesta circumstància, ha sortit dominant i buscant el gol que els posés de nou per davant del marcador.

Als cinc minuts de la represa, la millor jugada fins les hores a càrrec d’Àlvaro deixant passar la bola i per velocitat ha deixat enrera a De la Bella amb un gran detall tècnic tot i que posteriorment Callejón s’ha entretingut en l’àrea i no ha sabut culminar la jugada. Als nou minuts del segon temps, l’Espanyol ha marcat després d’una bona passada d’un millor Verdú en aquest període, i rebent dins l’àrea Sergio García, mitja volta i afusella al porter totalment venut.

Una paret entre Luis i Verdú ha acabat amb una centrada del asturià que no s’ha passejat per l’àrea sense rematador. Pochettino ha fet sortir a Duscher per reforçar el mig del camp en detriment de Sergio García. Un remat de Luis ha estat a punt de tocar lo just Álvaro –fet que hagués desviat la trajectòria i no hagués pogut fer-se Bravo amb la bola-.

L’Espanyol ha controlat perfectament el partit, Kameni no ha patit gens cap arribada dels rivals, els minuts han anat passant, i ha hagut temps per que Rui Fonte sortís en el lloc d’Álvaro.

Precisament una passada del portuguès per Callejón desmarcat per la dreta ha sigut l’origen del tercer gol espanyolista. El de Motril ha deixat anar un xut creuat, sec i ras, que ha colpejat a la base del pal dret i ha entrat dins la porteria. L’Espanyol havia passat el pitjor i pràcticament tenia ja els tres punts al sarró.

Per que la Real tampoc ha tingut poder de reacció i només en un xut alt i desviat de Sarpong ha intentat quelcom en atac. L’Espanyol feia el darrer canvi donant entrada a altre noi de la pedrera, Manu Molina, i s’arribava als darrers instants finals del partit, amb una falta perillosa contra el marc guipuscoà. Per executar el lliure directe hi eren al costat de la bola Luis i Javi Márquez. Finalment ha estat el canterà qui ha executat el cop franc creuat al pal llarg, i ha aconseguit col·locar la cirereta al pastís, elevant el marcador al 4-1 definitiu.

Una darrera entrada dura a Javi Márquez sense necessitat ja que tot estava decidit, farà tremolar per la seva participació en el proper encontre dimarts davant el Real Mallorca. Altre partit vital per pogué tornar a recuperar el matalàs de punts que en les darreres jornades havia anat minvant alarmantment, més si tenim en compta que avui l’Atlético de Madrid i Sevilla (dos dels més perillosos rivals) han empatat en el Manzanares.

RCD Espanyol: Kameni (7); Javi López (6), Jordi Amat (7), Galán (5), David García (5); Javi Márquez (8), Verdú (6); Luis García (5), Callejón (7), Sergio García (7); i Álvaro (7).
Substitucions: Duscher (6) Per Sergio García, m. 73; Rui Fonte (s.q.) per Álvaro, m. 78; Manu Molina (s.q.) per Callejón, m 86.

Real Sociedad: Bravo; Estrada, Mikel González, Demidov, De la Bella; Ilarmendi, Markel, X. Prieto, Zurutuza; Griezmann i Tamudo.
Substitucions: Sarpong per X. Prieto, m.72; Sutil per Griezmann, m. 78; Aguirretxe per Xurutuza, m. 84.

Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez, del comitè territorial valencià. Ha mostrat dues cartolines grogues: A Galán per part espanyolista en una molt dura entrada en el minut 28 i a Xabi Prieto en el minut 53 per part guipuscoana.

Gols: 1-0: Álvaro, m. 41; 1-1: Estrada, m. 43; 2-1: Sergio García, m. 54; 3-1: Callejón, m. 80; 4-1: Javi Márquez, m. 91.

Incidències: 26.400 espectadors s’han donat cita a l’Estadi del RCD Espanyol de Cornellà-El Prat per presenciar l’encontre corresponent a la 25ena. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió, en el retorn de Raul Tamudo, màxim golejador de tota la història en lliga del RCD Espanyol amb el seu actual equip, la Real Sociedad.

Aplaudit i victorejat quan per megafonia ha estat mencionat el seu nom al comunicar les alineacions, i abans de començar el partit en el sector de la Curva, també ha estat corejat el seu nom per la grada després del 4-1. Imaginem que si la cosa hagués derivat per altres paràmetres en quant a resultat, no tothom s’hagués recordat del de Santa Coloma en termes de festa...