dissabte, 29 d’octubre del 2011

DERROTA JUSTA DEL CADET "A"
A MANS D'UN BARCELONA SUPERIOR

FC Barcelona: 3 – RCD Espanyol Cadet “A”: 0

El RCD Espanyol Cadet “A” ha perdut aquest migdia a la Ciutat Esportiva Gamper en encontre que l’ha enfrontat al FC Barcelona. Els espanyolistes han acabat sucumbint i sortint golejats després que la velocitat i força dels jugadors africans del FC Barcelona hagin marcat les diferències en un partit que tot sigui dit, ha estat clar mereixedor del triomf el conjunt local, superior, al menys avui.

Els primers vint minuts han estat de màxima igualtat amb una mica més de domini local, però sense que res fes pensar en un resultat com el que finalment s’ha acabat produint. Una falta directe al minut 2’ d’Enguene per sobre el travesser, una aproximació espanyolista amb un centre passat d’Eric que remata Écija sense angle cobrint bé el meta camerunès Onana, i poc més que lluita al mig del camp eren les notes més destacades d’aquests primers compassos.

Però a partir del minut vint coincidint amb un córner en curt que defectuosament ha tret l’Espanyol i que ha provocat un contracop posterior de l’ex Albert Torras que s’ha marxat de tres jugadors i ha acabat salvant David Pedro rebutjant la rematada del barcelonista amb el peu quan ja es cantava el gol.

A partir d’aquest moment i pel motiu que sigui, l’Espanyol ha anat retrocedint molts metres, deixant al Barcelona pujar sense rebre cap tipus de pressió (potser per evitar que jugant avançat deixés espais per la velocitat dels extrems africans del conjunt local) i travessant el mig del camp a plaer. Sigui com sigui, les coses no han sortit bé i tan sols dos minuts després de la primera ocasió de gol, ha arribat la jugada en la que el conjunt local s’ha avançat en el marcador.

Ha sigut quan una entrada de Adama guanyant línia de fons, ha acabat amb la passada de la mort per Albert Torras que ben cobert no ha pogut rematar però ha deixat a Enguene que aquest si, ha trobat forat acabat afusellant a David Pedro que res a pogut fer. El Barcelona ha portat perill en un llançament directe de Toni Sanabria que s’ha marxat per sobre el travesser per molt poc.

Dani Fernández ha substituït al canari Alfredo i en el seu lloc ha donat entrada a l’ex-barcelonista Sebas. El paraguaià ha tingut la única ocasió clara de gol dels espanyolistes en el darrer segon del primer temps quan després de deixar assegut a un defensor ha arribat a la frontal, i en comptes de passar l’esfèrica se l’ha jugat llençant per sobre el travesser un xut sec però un pèl alt. Però cal dir, que abans, el FC Barcelona ha tingut varies ocasions per fer el segon: Una pujada d’Adama per banda, ha acabat amb un centre xut que amb el peu ha salvat el meta David Pedro. En acció posterior, un xut potent ha sigut rebutjat pel meta perico i la pilota morta ha sigut refusada per un company anticipant-se a un possible remat dels culers.


En el segon temps, tot i que la primera acció de perill ha sigut pels locals amb una jugada individual de Mamadou que se n’ha anat de fins a tres espanyolistes tallant finalment Lluis el seu centre xut, el quadre espanyolista molt tímidament ha intentat arribar amb més convicció a l’àrea barcelonista en busca d’un empat que s’intuïa missió fart complicada.

Però a la contra i amb la velocitat dels jugadors africans barcelonistes, els locals feien mal amb varies jugades en les que Lluis molt oportú (m. 45) o el desencert de Lionnel Enguene rematant per sobre el travesser una jugada de Moustapha, evitaven que els blaugranes sentenciessin amb un segon gol.

En el minut 50, ha arribat el moment clau del partit. L’Espanyol ha tingut en les botes de l’extrem Ivan Écija el gol de l’empat. Rebent una pilota d’or en la frontal i entrant a l’àrea encarant al camerunès Onana, no l’ha pogut superar amb una rematada que no ha anat prou creuada o prou forta per batre al porter barcelonista que llançant-se a la seva esquerra ha rebutjat.

Del possible empat a un gol, s’ha passat en segons, al 2-0. Superant al defensor espanyolista per velocitat en un canvi de ritme increïble, ha enviat un autèntic obús que ha superat a David Pedro per alt. Amb el segon gol advers, l’Espanyol ha avançat línies però ja poc hi havia per fer més que facilitar encara més la fluïdesa dels contraatacs locals.

Posteriorment, el Barcelona sentenciaria ja de manera definitiva l’encontre en plena davallada moral dels espanyolistes, quan Adama tornar a causar estralls en la defensa perica i la seva centrada passada es controlada per Juanan Entrena que engalta una volea, lliure de marca, que acaba entrant per l’escaire de la porta blanc-i-blava.

A falta d’un quart d’hora pel final, els espanyolistes podrien escurçar diferències en el marcador si Ivan Écija hagués encertat rematant una centrada des de l’esquerra que finalment es marxa per sobra la porteria. El conjunt local marcaria un quart gol, (faltant sets minuts pel final) en una penetració de nou de l’extrem Adama arribant fins la cuina i centrant ras posant-li la bola en safata de plata a Mamadou que marca d’esperó, però segons el col•legiat en posició antireglamentària.




Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Onana, Sergi, Carlos, Rodri, Fran, Quintillá, Adama, Albert Torras, Toni Sanabria, Enguene, i Moha.
Substitucions: En el m.41 Mamadou per Toni i Moustapha per Fran; Juanan i Wilfred per Moha i Albert Torras, m. 51; Alex Corredera per Enguene, m. 64; Juanma per Carlos Blanco, m. 66.

RCD Espanyol: David Pedro. Torito, Lluís, Ivan Bustos, Iago, Maxi, Kike, Patrick, Eric, Alfredo i Ivan Écija.
Substitucions: Sebas per Alfredo, m. 32; Solanellas per Ivan Bustos, m. 41, Marc Roca i Albert per Eric i Kike.


Àrbitre: Raul Aldana Llorens assistit en bandes per Daniel López i Joel Piqué. Ha mostrat cartolines grogues a Quintillà, m. 56, Solanellas, m. 63.

Gols: 1-0: Enguene, m.25; 2-0: Adana, m.51; 3-0: Juanan, m. 64

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada de lliga de Divisió d’Honor Cadet disputat en el Camp 7è de la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí. En les files barcelonistes tres jugadors que han militat al futbol base espanyolista i s’han passat al conjunt culer: Carlos Blanco, Albert Torras i Moha El Ouariachi
.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M