divendres, 28 d’octubre del 2011

GRAN SEGON TEMPS, GOL DE PANDIANI,
TERCER TRIOMF CONSECUTIU, I ZONA EUROPEA !!!
















RCD Espanyol: 1 – Real Betis Balompié: 0

Tercera victòria consecutiva del RCD Espanyol amb idèntics guarismes. Tres gols han suposat nou punts. Avui, en un partit en el que els de Pochettino han completat un gran segon temps amb moltes ocasions de gol, ha tingut que ser Walter “Rifle” Pandiani qui d’un precís cop de cap marca de la casa, hagi aconseguit el gol que donava el triomf al conjunt català i l’elevava a la sisena posició a la classificació, es a dir, en posició d’Europa League.

L’equip espanyolista cada cop va a més i malgrat les lògiques dificultats de qualsevol equip dels modestos que veu com cada temporada ha de començar des de zero, amb poc pressupost, amb traspassos importants, amb arbitratges penosos, ha experimentat una millora palpable ja no sol en relació als resultats sinó al propi joc de l’equip.

Avui, Mauricio Pochettino ho tenia tant clar, que ha repetit alineació. Ha continuat encertadament donant confiança a Raúl Rodríguez (Jordi Amat tindrà prou oportunitats i és força vàlid però necessita paciència, temps, menys pressió) en l’eix de la defensa i no l’ha defraudat ja que ha completat un molt bon partit, sempre segur al tall i sense complicar-se la vida.  

Respecte a altres temporades, aquest Espanyol ha guanyat molt en solvència en les dues bandes laterals. Tant Javi López com Dídac Vilà han fet un gran partit, i en especial l’esquerrà. Aquell que quan es va vendre la temporada passada molts denigraven d’ell per intentar treure ferro a la seva venda, però que tant aviat van pogué el van tornar encertadament a portar cedit... 

La presència de Romaric per davant del doble pivot, dona molta consistència a l’equip, fet fonamental per apuntalar el sistema defensiu (tres encontres sense encaixar cap gol com a principals arguments d’aquestes tres victòries), però també descol·loca a Joan Verdú en una de les bandes en la part d’atac. Avui ha hagut varies permutes durant el transcurs del primer temps, ocupant Verdú l’esquerra i Sergio la dreta, i durant una estona intercanviant aquestes posicions. Davant, el nerviosisme d’Álvaro per acabar les jugades, la seva pròpia falta de confiança i la pressió a la que està sotmeses deixen una posició molt coixa, un cop l’opció Thievy també ha sigut relegada enviant al francès al filial. Però és el que hi ha, i naturalment sempre no tindrà el desencert o la sort en contra com avui ha tingut el davanter de Badalona.

El partit ha sigut entretingut i vistós i gens avorrit des d’un bon principi. Als quatre minuts Bañat llençava un cop franc directe obligant a Cristian Álvarez (molt bé l’arquer argentí tot el partit) a treure una mà enviant a còrner. Sergio García feia un dolent control quan es quedava tot sol després d’una llarga pilota d’Héctor. Un error defensiu visitant tampoc era aprofitat per Álvaro que no se’n sortia del regat. Una molt bona volea de Javi Márquez des de la frontal era rebutjada per Castro en el que era la primera intervenció del meta bètic. 

L’Espanyol mirava d’arribar amb pilotes llargues buscant als jugadors desmarcats, però per unes o altres circumstàncies no es treia gens de profit, fins que l’equip ha jugat més a un estil de toc i construint des de darrera. L’encontre tenia ritme, i una centrada de Verdú li treu la pilota Casto del cap de Sergio García.

Texeira ha sigut protagonista en un parell d’accions en les que s’ha demanat mans dels defensors visitants. Des de la nostra posició, (al altre àrea) no podem ni afirmar ni rebutjar les protestes dels espanyolistes. La primera ha estat quan Álvaro s’ha marxat ràpid en contracop, ha driblat a un jugador que li ha sortit al pas, però Chica ha tallat presumptament contra la normativa que deia que qualsevol mà dins l’àrea era penal... Posteriorment ha sigut a un remat de Sergio García i tampoc ha apreciat punibilitat el col·legiat.

El Betis tindria en Ruben una molt bona ocasió de donar l’ensurt quan després d’una errada defensiva, acaba la jugada amb una rematada que surt un metre a l’esquerra de Cristian. Els espanyolistes tindrien diverses accions de perill (passada llarga de Romaric que no arriba per poc Álvaro) sent la més clara, un remat de Verdú després que Álvaro li deixés d’esperó en curt, que obliga a intervenir al meta visitant amb una gran aturada.

Però en els darrers deu minuts l’Espanyol es ve avall de manera fart preocupant. Perd el mig del camp i juntament amb algunes errades en les passades, fan que el Real Betis posi setge a la porteria espanyolista. Primer amb una rematada de Beñat que treu com pot Cristian Álvarez enviant a còrner (35’). Dídac dona la rèplica amb un centre xut molt tancat que atura Castro cobrint bé el pal curt. Però serà el Betis qui ficarà la por als espanyolistes en un final del primer temps que es fa molt llarg...

Cañas posa a prova a Cristian amb un llançament que l’argentí treu salvant el gol andalús, i acabant posteriorment llençant-se a terra taponant com bonament han pogut Javi López i Raul, - tallant el primer- davant l’intent de segona rematada d’un jugador bètic. Posteriorment seria Roque Santa Cruz qui dribla a un defensor espanyolista però el seu remat és ben aturat per Cristian que cobria bé el primer pal. Cañas, altre cop, tot sol, cau rellisca dins l’àrea i no pot xutar quan ho tenia tot a favor. En un servei de cantonada, Roque Santa Cruz es desplaçat en la càrrega en una lluita dins l’àrea, però el jugador paraguaià ni tan sols protesta l’acció...      

Amb molts patiments, l’Espanyol arriba viu al descans després de deu minuts horribles en els que miraculosament l’empat inicial domina el marcador. Entre mig d’aquestes jugades, arriba primer en una pilota dividida el meta abans que Álvaro que no pot aixecar suficientment la pilota davant la sortida del porter.

Les coses han variat totalment en el segon temps. El mig del camp espanyolista s’ha refet moralment, ha tornat a manar i després del canvi de Javi Márquez, Romaric ha ocupat el doble pivot juntament amb Forlín. L’equip espanyolista ha tancat als andalusos que no podien aturar el vendaval de joc dels catalans.

En tres minuts (m. 45,46 i 47’) Álvaro ha disposat de tres jugades clares de gol de manera consecutiva. Primer, rematant de cap una centrada des de la dreta de Javi López, creuada i desviada i no fa falta dir, sense l’estil i el resultat que Pandiani obtindria posteriorment. La segona rebent de Javi Márquez, amb un xut als núvols, culminant malament una jugada d’atac. La tercera, rebent de Forlín, amb un xut fort i potent, però que no va entre els tres pals, tot i que si hi hagués anat, problemes hagués tingut Casto per aturar-lo.

Tampoc ha estat encertat Álvaro en una jugada (m.50’) en la que Sergio García ha penetrat i li ha passat la bola, però el davanter espanyolista s’ha quedat clavat i no ha reaccionat a una passada que s’intuïa... En altre acció d’atac, una gran passada de Verdú per molt poc no hi arriba Álvaro; la jugada continua i serà finalment Dídac qui remata salvant amb el cap un defensor andalús dins l’àrea petita.  

L’Espanyol continuava jugant molt bé però el gol no arribava. Una passada de Dídac per Verdú, dos retalls i veu la incorporació d’Alvaro a qui li passa l’esfèrica però aquest no veu sol a Sergio García i xuta fort, però amb la cama dolenta, la esquerra, fora.

Un servei de cantonada executat per Dátolo (que havia entrat per Márquez), es pentinat de cap per Romaric i Sergio García de cap, remata al pal dret de la porteria tot i que el col·legiat no donaria validesa a la jugada. Tampoc estaria encertat Verdú quan després de rebre una passada amb el cap a càrrec d’Álvaro i entrant a l’àrea es precipita xutant molt malament. Enèsima entrada de Dídac per banda, centre, i remat de primera d’Álvaro amb el peu, fora. Altre gran ocasió malbaratada d’un Espanyol que insistia una i altre vegada. Una centrada de Dátolo torna a ser rematada de cap per Álvaro entrant amb força i decisió, però aquest cop Castro cobria molt bé el pal curt.

A tot això, el Real Betis s’aprofita d’una errada de Verdú en la passada, i se’n va directe cap a l’àrea espanyolista, però molt segur Raul al tall, evita mals majors enviant a còrner anticipant-se al davanter visitant.

Pochettino creu que ja n’hi ha prou d'ocasions fallades, i dona entrada a Pandiani en busca del gol salvador. Manquen 22 minuts per acabar l’encontre i injustament l’Espanyol i Betis segueixen empatant a zero gols.

Al 75’ una precisa i preciosa centrada de Dídac Vilà al bell mig de l’àrea i Walter Pandiani remata de cap al fons de la porteria, tal com manen els cànons, amb el moviment de cap just, picant la bola a terra abans d’entrar i per l’esquerra de Castro entra dins. El Rifle ho ha celebrat (veure foto) amb la gent de “La Banda del Rifle”, fet que li ha costat una cartolina groga, però a bon segur que ja en voldria moltes d’aquestes cartolines per aquest motiu...      

Mancava un quart d’hora, i s’esperava o temia una possible reacció d’un Betis tocat però no enfonsat. Pochettino ha donat entrada a Baena per un totalment fos Romaric. L’Espanyol ha tingut una sobrietat defensiva, s’ha anticipat a totes les pilotes dividides i ha lluitat fins l’extenuació per cada pilota per pogué arribar als 93 minuts que es quan Texeira ha assenyalat el final del partit. Només destacar en el minut 89, una molt bona acció de Dátolo canviant per que Pandiani connecti una volea que potent, es perd fora. Hagués sigut massa si aquesta pilota hagués entrat.      
   

            


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (8); Javi López (8), Raul Rodríguez (8), Héctor Moreno (7), Didac Vilà (9); Forlín (6), Javi Márquez (6); Romaric (7), Verdú (7), Sergio García (8); i Álvaro (5).
Substitucions: Dátolo (6) per Javi Márquez, m. 57; Pandiani (8) per Álvaro, m. 68; Baena (s.q.) per Romaric, m. 86.

Real Betis: Casto; Chica, Mario, Ustaritz, Nacho; Bañat, Cañas, Iriney, Juanma; Rubén i Roque Santa Cruz.
Substitucions: Dorado per Mario, m. 46; Tosic per Roque Santa Cruz, m. 53; Pereira per Nacho, m. 76.   

Àrbitre: José Antonio Texeira Vitienes del comitè territorial càntabre. Ha mostrat cartolines grogues a Javi López, m. 62, Pandiani, m. 75; Dátolo, m. 77, Forlín, m. 83; Joan Verdú, m. 85 per part local i a Beñat, m. 55 i a Pereira, m. 89, per part visitant.

Gol: 1-0: Pandiani, m.75

Incidències: Encontre corresponent a la desena jornada del campionat de lliga (novena disputada) de Primera Divisió, disputat en l’estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat amb la presència de 21.810 espectadors.

Abans del inici del encontre, dos pericos campions del món de Hockey Patins com a integrants de la selecció espanyola han fet la sacada d’honor. Carlos Feriche i “Catxo” Ordeig. En la grada de tribuna entre la lateral i la superior,  hi havia una pancarta (veure foto) reivindicant que l’escola sigui de tots i no un lloc d’adoctrinament del pensament únic nacionalbarcelonista degut a ressents episodis en aquest sentit en escoles catalanes.      

En la tornada de Javi Chica a l’estadi, el públic l’ha rebut amb una forta ovació i inclòs s’han sentit els càntics habituals de “Chica selección” que es sentien quan corria la banda amb la samarreta blanc-i-blava.

Com anècdota, finalment, la pluja ha fet acte de presència a l’estadi en els darrers dos minuts de joc i els tres de prolongació. Un fet testimonial des que les grades estan cobertes...  



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
LEVANTE U.D.
23
9
7
2
0
17
5
2
REAL MADRID C.F.
22
9
7
1
1
31
6
3
F.C. BARCELONA
21
9
6
3
0
27
4
4
VALENCIA C.F.
18
9
5
3
1
12
8
5
SEVILLA F.C.
17
9
4
5
0
10
6
6
R.C.D. ESPANYOL
15
9
5
0
4
8
11
7
MÁLAGA C.F.
13
9
4
1
4
10
13
8
ATHLETIC CLUB
12
9
3
3
3
14
11
9
RAYO VALLECANO
12
9
3
3
3
10
11
10
REAL BETIS BALOMPIÉ
12
9
4
0
5
10
14
11
CLUB At. OSASUNA
11
9
2
5
2
11
17
12
C. ATLÉTICO DE MADRID
10
9
2
4
3
9
10
13
R.C.D. MALLORCA
9
9
2
3
4
8
11
14
REAL ZARAGOZA
9
9
2
3
4
9
17
15
REAL SOCIEDAD
8
9
2
2
5
9
13
16
GETAFE C.F.
7
9
1
4
4
8
12
17
REAL SPORTING
7
9
2
1
6
7
13
18
VILLARREAL C.F.
7
9
1
4
4
7
17
19
REAL RACING CLUB
5
9
0
5
4
6
15
20
GRANADA C.F.
5
9
1
2
6
2
11



6 comentaris:

Anònim ha dit...

pregunto señor jose maria usted estuvvo en el campo , poner a alvaro como el peor jugador del equipo cuando el señor solsona a publicado que fue el mejor ,me deja esa duda si estuvo o se lo an contado

Anònim ha dit...

Pues hasta donde yo se las opiniones son como los traseros, que cada cual tiene uno, es decir, si Josep Maria opina eso no entiendo porque el del primer comentario lo ataca diciendo que no fue al estadio, pero en fin, por cierto a mi Alvaro ni fu ni fa, estuvo fallon fallon, el que si que cabe destacar es a Raul Rodriguez, que como siga así me da que en invierno va a otro equipo...

Josep Maria ha dit...

Pues al anonimo del primer comentario solo decirle que las fotos firmadas pueden dar testimonio que si que estuve.

Y también que cada uno tiene una opinión en futbol. Nadie tiene la verdad absoluta y la opinión es libre, tanto si le gusta a ud. o no, en eso cada uno pues podemos o no coincidir y no pasa abstolutamente nada.

Por què Álvaro tiene la nota más baja?... No pongo en duda lo mucho que trabajó, corrió, y jugó (de ahí que quede aprobado). PEro un delantero que en siete, ocho, me he perdido ya, ocasiones de gol y de ellas unas cuatro totalmente francas dentro del área y no es capaz ni tan solo de meter una sola de ellas, pues eso...

Si ud. lo ve de otra manera, pues perfecto. Pandiani, a pesar que las comparaciones son odiosas tuvo dos, y aprovechó una. La primera que tuvo. Lo cual no quiere decir que Álvaro no sea útil, necesario y capacitado para el futuro en este equipo. Tan solo, digamos que tuvo un mal dia. Si claro, Ud. cree que estuvo bien o mejor dicho mejor que otros, pues quizás tenga razón. Son opiniones, y a mí así me lo pareció.

Al segundo comentario, totalmente de acuerdo. Raul va a mas y nos ha sorprendido muy gratamente en estos dos partidos, demostrando que en esto del futbol se tiene que estar a punto para cuando a uno lo necesitan, y hacerlo bien. No vivir del recuerdo ni en un sentido ni en el otro, si no demostrar en cada partido que se puede ser util al equipo.

Saludos.

Jose Carrera RCD Espanyol Fem. ha dit...

Hola amics/gues. Tenim un equip gran, com ho demostra els més de 111 anys de la força d'un sentiment perico. Amb la moral que té l'equip i amb grans partits guanyats com el del Betis, etc anirem a la UEFA. Moltes gràcies. Salutacions.

Anònim ha dit...

estoy de acuerdo que alvaro fallo mas de la cuenta pero los que nos dedicamos al futbol dentro del terreno de juego nos damos cuenta del trabajo muy bien hecho de un compañero , no es necesario marcar si tu trabajo mandado por el mister lo cumples a la perfecion ,ningun entrenador del mundo te exije marcar un gol, solo cumplir con tu trabajo y si lo haces has estado perfecto , es muy facil hablar desde fuera b

Josep Maria ha dit...

Se le reconoció su juego, sus movimientos, sus pases y su lucha. Se dijo a más que había tenido un mal dia en cuanto a desacierto cara a puerta en exceso para un delantero, y que era eso, un mal día.
Desde fuera hablamos, primeramente por que para eso le pagamos parte del sueldo con nuestros abonos de socios a él y a todos los que viven (muy bien, por cierto) del futbol. Y segundo, como modestos accionistas de la empresa, también algo podemos decir, aunque sea sin tener grandes conocimientos técnicos de los profesionales.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M