EL CÓRDOBA LI REMUNTA A L'ESPANYOL
EN UN DESASTRÓS SEGON TEMPS (2-1)

Córdoba C.F: 2 – RCD Espanyol: 1

Es complica l’Espanyol l’eliminatòria en el darrers minuts del partit.

No s’ha iniciat gens positivament l’any per l’Espanyol. A Córdoba l’equip de Pochettino ha caigut per 2-1 deixant l’eliminatòria en l’aire després que l’Espanyol manés durant la major part del partit amb un marcador de 0-1. El col•legiat Undiano Mallenco, assenyalant un més que dubtós penal sobre el meta Kiko Casilla, i deixant en la mateixa acció al quadre català amb deu jugadors durant més de quaranta minuts, unit al mal joc dels blanc-i-blaus que no han sabut superar la força i la il•lusió del conjunt andalús esperonat pel seu públic i amb tot el dret de somniar també ells amb una classificació per quarts o ves a saber per semifinals, han acabat complicant-li l’eliminatòria a un Espanyol que haurà de vèncer per 1-0 o per més d’un gol de diferència en l’encontre de tornada dimecres que ve a l’Estadi del RCDE, si vol accedir als quarts de final.

Pochettino ha alineat l’equip teòricament titular del que només Weiss en relació amb els darrers encontres, i Cristian Álvarez (porter a la lliga) eren les úniques novetats en l’onze titular d’avui a terres cordoveses.

El quadre català ha sortit endollat al Nuevo Arcàngel, i el primer quart d’hora de joc ha estat de domini blanc-i-blau. Una passada en profunditat a l’espai de Romaric per Sergio García ha pogut ser el primer gol del partit (8’), però el davanter del Bon Pastor que s’ha escapolit per velocitat entre mig dels dos centrals, no ha sabut definir i la seva vaselina s’ha marxat un pèl desviada a un pam del pal esquer. Havia sigut una ocasió molt clara.

La reacció local ha estat un fort remat de Borja que ha tret amb una bona intervenció el meta Kiko Casilla. L’Espanyol tret d’aquesta acció i d’altre amb posterioritat en la que Casilla no sabem que és ben bé el que ha volgut fer en una pilota franca, relliscant-se junt a la frontal, colpejant-li l’esfèrica i a punt d’aprofitar-se de l’acció l’equip andalús, no ha passat gens de problemes en reraguarda en tot el primer temps.

Tampoc s’ha prodigat gaire en atac el quadre espanyolista, però ha tingut la fortuna que en una jugada en el minut 37, una pilota penjada des de l’esquerra per Dídac Vila un pèl passada es pentinada per Sergio García al bell mig de l’àrea, caient-li a Álvaro que remata colpejant l’esfèrica en un defensor. La pilota que varia la trajectòria es treta de dins de la porteria per un jugador local; Ni el jutge auxiliar ni el col•legiat donen el gol però atent a la jugada, Sergio García evita altre polèmica al fer-se amb el refús i rematar al fons de la porteria.

Abans del descans, Álvaro tindria una bona opció per ampliar la renda, però el seu xut massa innocent no ha sigut impediment per que Árias l’hagi aturat sense masses complicacions.

En el segon temps, l’Espanyol va pogué fer el segon mitjançant un fort xut de Thievy que Arias ben situat impedeix el gol perico rebutjant la rematada del davanter francès (49’). Un parell de minuts desprès, vindrà la jugada que marcarà el guió d’aquesta segona part: Juan Forlín, en la seva pitjor versió tota la segona part, envia una pilota compromesa per Casilla a l’enemic. El meta espanyolista que amb força excessiva en una sortida temerària esgarrifosa intenta rebutjar ficant amb tot la cama, i el jugador Pepe Díaz que sense que el toqui en absolut el porter espanyolista cau dins l’àrea. L’àrbitre del partit, Undiano Mallenco, assenyala penal i expulsa al porter d’Alcover.

Pochettino decideix substituir a Álvaro Vázquez (aprofitant que Thievy té més mobilitat i més recorregut) i donar entrada, evidentment, al meta Cristian Álvarez qui sense cap tipus d’esclafament, es col•loca sota pals i realitza l’aturada de la temporada amb la mà dreta rebutjant el màxim càstig llençat pel propi Pepe Díaz.

Però si bé l’Espanyol aguanta sense problemes el quart d’hora posterior al frustrat penal local, l’equip minvat físicament i molt desafortunat, acabarà sent dominat per un Córdoba que en el tram final de partit s’ha menjat al quadre de Pochettino donant-li un autèntic bany de futbol, ocasions i ganes d’agradar a la seva parròquia.

Pochettino substitueix a Romaric per Cristian Gómez, però triga massa en fer el darrer canvi. El córdoba llençat a l’atac davant un Espanyol molt desdibuixat i desbordat, veu com en quatre minuts el quadre andalús li donarà la volta al partit. Primer desprès que en un contracop amb molts espais, Thievy s’avanci en excés l’esfèrica, robi el conjunt local a l’alçada del mig camp (terreny propi del Córdoba) i amb un llarg desplaçament, controli primer Borja i deixi anar una volea que després de colpejar en un defensor espanyolista acabi superant a un Cristian que tot i que toca l’esfèrica no pot aconseguir rebutjar.

L’equip blanc-i-blau en un contracop té una gran ocasió, però Cristian Alfonso (Pochettino tot i haver-hi forces espais en un partit tant obert ha decidit no donar entrada a Weiss), no ha pogut resoldre ja que quan s’ha volgut preparar per rematar ha perdut finalment l’opció.

El Córdoba ha anotat el gol del triomf en una jugada de tiralínies en la que l’obertura a banda esquerra per que Fede Vico centri i amb dos jugadors totalment sols lliures de marca dins l’àrea perica, un d’ells, Carlos Caballero, remati a plaer batent a Cristian.
L’espanyolisme a bon segur haurà patit en aquests minuts de partit davant les escomeses del quadre andalús que esperonat per la remuntada i per la bogeria d’un públic eufòric no s’ha conformat amb el marcador i ha anat a per més. Cristian Álvarez ha tingut que intervenir en varies accions en pilotes centrades amb molt perill, i també en alguna clara ocasió de gol que els davanters locals no han sabut concretar. Els cinc minuts d’afegit s’han fet doncs, molt llargs... massa llargs...

Tocarà remuntar l’eliminatòria a l’estadi el proper dimecres a partir de les 21:00hores. Abans, però, arriba el derbi i en mal moment... Un Espanyol – Barcelona, tractant-se d’equips que cobren d’ingressos televisius menys de 20 milions d’euros en un cas, i més de 150 milions en l’altre cas, arriba SEMPRE en un mal moment. No hi moments mai bons per rebre la “desgràcia” de tenir que fer front a la injustícia del talonari i de la prepotència en l’esport personificada en una institució. No obstant, s’haurà de treure forces i ànims d’on sigui, i intentar donar tant l’equip com l’afició el millor de nosaltres mateixos, i tot i que la nostra guerra no és aquesta, malauradament, a ningú li amarga un dolç, en forma de triomf o inclòs d’empat en el derbi. Avui, de moment, els Reis Mags, ens han deixat carbó.

Córdoba CF: Arias, Tena, Fuentes, Taira, Pepe Díaz, Borja G., Fernández, Alberto, Caballero, D. Prieto, i Quero.
Substitucions: F. Vico per Taira, m. 58; Hervás per Quero, m. 74; Balsas per Tena, m.78.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Galán, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Dídac Vilà; Forlín, Romaric; Verdú, Sergio García, Álvaro i Thievy.
Substitucions: Cristian Álvarez per Álvaro, m. 53; Cristian Gómez per Romaric, m. 66; Cristian Alfonso per Thievy, m. 82.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco de la territorial navarresa. Ha errat clamorosament en la senyalització del penal i posterior expulsió amb vermella directa a Kiko Casilla (m. 51). Ha mostrat cartolina groga al local Alberto, m. 26.

Gols: 0-1: Sergio García, m. 37; 1-1: Borja, m.82; 2-1: Caballero, m. 84.

Incidències:
Encontre d’anada dels vuitens de final del Campionat d’Espanya, Copa de S.M. el Rei, disputat en l’Arcangel de Còrdova. L’Espanyol lluïa la segona indumentària.