dissabte, 7 de gener del 2012

L'ESPANYOL DECIDEIX EN EL PRIMER TEMPS










RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 –Girona FC: 1


Efectivitat màxima.

El RCD Espanyol ha vençut aquesta tarda al Girona FC en partit de lliga corresponent a la Divisió d’Honor Juvenil disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, per 3-1 desprès que el conjunt de Dani Poyatos s’avancés amb un 3-0 definitiu. En el segon temps, el ritme dels espanyolistes ha minvat força i el Girona que ha obtingut el premi de perforar la bona defensa espanyolista amb un gol, tot i el seu millor joc, res ha pogut fer per reduir la diferència en el marcador. Amb aquest triomf el conjunt perico continua sent el líder de la categoria.

El partit s’ha disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià, amb l’equip de gala per rebre a un Girona que està realitzant una gran temporada ocupant la tercera posició a la classificació. L’equip de Poyatos ha tingut una efectivitat total ja que cada cop pràcticament que ha gaudit d’una clara ocasió de gol, l’esfèrica ha acabat dins la porteria gironina.

Albert Miravent abans del primer quart d’hora ha obert el marcador culminant molt bé una jugada d’atac perica; El 6 espanyolista ha controlat una esfèrica molt bona i encarant al meta Andrés (avui el tècnic gironí no ha alineat al exespanyolista Nil Marín) l’ha superat amb un xut creuat lluny del seu abast.

L’Espanyol ha arribat amb molt perill a les immediacions del àrea gironina. Un ràpid contracop conduït per Rufo ha estat a punt d’acabar amb una passada de la mort a Brian, però un defensor gironí al tall ha evitat un nou ensurt pels visitants. No obstant, al minut 34, el quadre local ha fet pujar el segon gol al marcador quan una ràpida progressió per l’esquerra de Rufo acaba amb una precisa centrada per que Brian marqui sota pals a plaer tot sol.

Rubén Herraiz “Rufo” destacat avui no sol en aquesta assistència pel davanter Brian, sinó per que un minut abans del descans anotaria el tercer després d’una molt bona centrada de Gil per la dreta, pentina Brian, i la pilota li cau al propi Rufo que engalta una mitja volea que acaba dins la porteria. Un bonic gol que sentenciava el partit amb el permís d’un Girona que no llençaria la tovallola en cap moment. Però si quelcom té de virtuts aquest equip (que en té moltes), una d’elles és la sobrietat i solvència en defensa on fins les hores tan sols havia encaixat quatre gols en 16 partits.

Per tant, tasca ben difícil aixecar un advers 3-0 davant un Espanyol, tot i que el quadre gironí dominaria el segon temps en el que els espanyolistes de manera inconscient han aixecat clarament el peu de l’accelerador i una certa relaxació s’ha vist sobre el terreny de joc, coincidint amb que el Girona que ho ha intentat (la primera ocasió només començar el segon temps amb una rematada de cap fora a la dreta), i ha aconseguit marcar mitjançant Litus el seu únic gol del partit; els gironins se n’han anat amunt amb ganes i voluntat de posar-li les coses complicades al conjunt perico tot i la diferència abismal en el marcador.

L’autor del gol gironí ha disposat uns minuts després d’una bona oportunitat, però el seu remat ras se n’ha anat massa creuat a la dreta de la porteria defensada per Pau.

En ple domini visitant, ha tingut lloc una acció en la que una pilota cedida per un company al porter espanyolista ha sigut aturada amb la mà pel meta blanc-i-blau, Pau. El col·legiat no ho ha dubtat i ha xiulat el lliure indirecte dins l’àrea amb una superpoblada tanca defensiva dins l’àrea espanyolista. El llançament s’ha estavellat a la tanca i el posterior intent de Bonmatí també ha acabat sent rebutjat per un dels espanyolistes que han defensat aquesta situació dins l’àrea local.

Poyatos ha donat entrada a Roger Canadell a fi d’intentar fer-se més amb el control del joc en mans dels visitants. Però altre cop la jugada més perillosa a càrrec de Valentí amb un xut final també massa creuat. Els gironins no han tingut gaire bona punteria amb les seves rematades.

Roger Canadell rebent en llarg ha estat a punt de superar amb una vaselina la sortida del porter Andrés; el meta ho ha evitat en primera instància, però el migcentre espanyolista s’ha fet altre cop amb la pilota i ha estat derribat fora de l’àrea pel porter que ha vist la cartolina groga. La falta s’ha llençat sense conseqüències.

Arroyo ha salvat sota pals una rematada que duia camí de gol, després d’una erràtica sortida del meta Pau que no s’ha entès amb un company. En el tram final del partit, Albarrán s’ha situat com a lateral dret en substitució de l’esquerrà Aitor, anant a banda esquerra Arroyo.

Amb aquest triomf i la victòria del Barcelona a Manlleu, tot continua igual a la Divisió d’Honor Juvenil, amb els tres punts d’avantatge dels espanyolistes sobre els culers. El Girona amb la derrota d’avui, diu adéu ja a qualsevol aspiració de pogué plantar cara als dos grans d’aquesta categoria que es jugaran altre cop la lliga en un mà a mà presumiblement fins la darrera jornada.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Pau, Arroyo, Héctor, Duarte, Aitor, Miravent, Gil, Joan, Brian, Rufo i Josu.
Substitucions: Canadell per Josu, m. 71; Pablo De Castro per Rufo, m. 80; Albarrán per Aitor, m. 82; Adrián Ruíz per Gil, m. 86.

Girona FC: Andrés, Valentí, Bonmatí, Roura, Mas, Andoni, Jesús, Pons, Litus, Gerard i Marc. Substitucions: Sebas i Peti per Marc i Gerard, m. 60; Robert per Jesús, m. 71; Isma per Valentí, m. 81.

Àrbitre: Severiano Ramos Manzaneque, de la delegació de Tarragona. Cartolines grogues per part espanyolista a Aitor, Brian, Rufo i Josué, i per part visitant al meta Andrés, i a Jesús.

Gols: 1-0: Miravent, m.13; 2-0: Brian, m.34: 3-0: Rufo, m.44; 3-1: Litus, m.53.

Incidències:
Encontre corresponent a la 17ena. jornada de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil disputat en el camp 3r. de la Ciutat Esportiva a fi de preservar la gespa degut a que demà juga el filial en partit de lliga davant l’AE Prat. Entre els responsables i tècnics del futbol base que han presenciat l’encontre, el màxim responsable del mateix, el conseller Antonio Morales. Temps assolellat, amb temperatura suau baixant progressivament en el tram final.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Josep Maria, Feliç Any nou.
Sembla per algunes de les últimes cròniques que en Rufo i en Miravent son jugadors que poden fer el pas el proper any al filial, en veus algun mes que tambe pugui pujar?
Força Espanyol i a guanyar aquesta nit!!!
Sergi

Josep Maria ha dit...

Feliç any nou!. En aquest juvenil hi ha forces jugadors que jugaran al filial. Molts. A bon segur. Després amb el temps, més d'un si se segueix la mateixa política del club arribarà al primer equip... Però temps al temps. També cal citar la defensa que ho està fent molt bé, tant Arroyo, com Héctor, el propi Ruben com a jugadors destacats però queda molta competició, i tothom s'ho ha de guanyar en el camp i si segueixen així tot arribarà.
Salutacions!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M