diumenge, 8 de gener del 2012

TAULES EN EL DERBI INDOOR (10-10)

L'ESPANYOL "B" SALVA UN PUNT (2-2) DESPRÈS QUE EL PRAT S'AVANCÉS AMB UN 0-2 JUGANT UNA HORA AMB SUPERIORITAT NUMÈRICA. EL FEMENÍ "A" GOLEJA FÀCIL (0-5) EN LA SEVA VISITA A MÁLAGA



FC Barcelona: 10 – RCD Espanyol: 10

Raúl Verdú empata en l’afegit.

RCD Espanyol i FC Barcelona van empatar ahir en el partit disputat al pavelló Sant Jordi de Torredembarra que obria la cinquena lliga Fertiberia de Futbol Indoor. Amb un gran partit de Jordi Lardín, el quadre espanyolista no es va rendir i va saber neutralitzar l’avantatge de dos gols que el conjunt barcelonista va disposar en el tram final de partit.

El conjunt espanyolista que tenia les baixes tant de Toni Velamazán com de Manel Martínez, va aconseguir posar-se per davant al minut quatre de joc mitjançant Jordi Lardín amb un bon xut llunyà. Abans Sánchez Jara havia obligat a lluir-se a Raul Arribas, mentre que Busquets també havia fet una intervenció de mèrit.

En aquest primer temps que acabaria amb avantatge barcelonista 4-3, l’Espanyol va fer mèrits més que suficients per anar-se’n amb el marcador a favor, doncs va estavellar quatre pilotes als pals de la porteria culer. En canvi en el segon temps en el que el Barcelona va imposar un fort ritme de joc, els espanyolistes mitjançant varis llançaments de lliures directes a càrrec de Lardín van pogué evitar que el conjunt culer s’escapés en el marcador.

Amb avantatge espanyolista, el quadre de Rafa Marañón va gaudir de diverses oportunitats de perill: Lardín rematant per sobre el travesser davant la sortida de Busquets, Samper rematant al pal dret en un ràpid contracop, així com una doble ocasió després d’una cessió de Lardín per Alfonso que xutà estavellant la pilota al pal, i el segon remat desviat per molt poc, van ser algunes de les ocasions per incrementar l’avantatge espanyolista.

Arpón va ser en canvi qui si va saber aprofitar la seva ocasió superant Raúl en el minut 16’; anteriorment el meta molletenc havia salvat en el 9’ de l’empat barcelonista. Jordi Lardín transformant un llançament directe de falta, havia tornat a posar en avantatge al conjunt entrenat per Rafa Marañón en el minut vint de joc. Amb un terç de partit disputat el marcador era molt baix i les defenses superaven clarament als atacs en una modalitat esportiva on solen haver-hi forces gols.

Jaume Delgado estavella la pilota al pal (el tercer) al minut 21’ i poc després Lardín llançaria una altre falta directa que entre Busquets i el pal (el quart) evitarien l’1-3.
I el que son les coses, tan sols un minut després, el Barcelona empataria el partit amb una jugada des de la dreta a càrrec de Sánchez Jara rematada per Sergi Barjuán. Els blaugranes li donarien la volta al marcador en el 24’ amb una rematada de Sergi a la tanca (les pilotes que colpegen als anuncis laterals o en el fons de les porteries continuen sent jugades en aquest esport), és aprofitada per Pinilla per fer el 3-2 davant un Raúl descol•locat pel rebot.

Abans del descans el marcador es mouria dues vegades més. Alfonso Gómez després que un xut d’Angel Morales a la tanca (acció idèntica a l’anterior) l’aprofités per establir l’empat a tres gols. El quadre barcelonista es marxaria al descans amb mínima avantatge de 4-3 després que una passada de Pinilla fos rematada de primera per Ramon de Quintana al fons de la porteria espanyolista.

En el segon temps, per primer cop un equip es posa amb dos gols per davant en el marcador. El 5-3 el fa pujar Ezquerro al marcador al rematar de primera una centrada des del còrner. Però ràpidament Morón (jugador del futbol base perico que actualment juga al FC Martinenc) a la mitja volta redueix diferències un minut després. Sánchez Jara tindria el 6-4 amb una rematada clara però envia al pit de Raúl el seu llançament i dos minuts després, Lardín en un gran xut que colpeja al pal, i la bola rebotant al cos del porter Salvador Miracle, s’introdueix dins en una acció de fortuna pels espanyolistes.

A falta de 23 minuts el partit no té un dominador clar, i al 6-5 aconseguit per Sergi en rematar al cos de Morales i també amb molta fortuna acaba superant a Raul venut en la jugada, succeeix l’empat a sis gols amb un xut des de banda esquerra de Raúl Verdú.
Els espanyolistes es tornen a avançar amb un setè gol obra de Lardín amb una falta directa (43’), però un error de Raúl Arribas propicia que el xut de Gerard (44’) acabi significant l’empat a set gols.

El partit sembla que se li escapa al quadre de Rafa Marañón quan el Barcelona s’avança amb un gol fruït d’una jugada en la que fins a quatre cops rematen els davanters blaugranes fins que De Quintana marca (m.45’) i posteriorment Albert Tomás pel mig de les cames de Raúl Arribas estableix un perillós 9-7 a falta de dotze minuts i escaig.

Àngel Morales amb un xut des de la dreta amb poc angle pel pal curt (50’) superant Miracle i una altre falta directa llençada magistralment per Jordi Lardín des de l‘esquerra a l’escaire (un autèntic golàs) estableixen l’empat a 9 gols a falta de set minuts per la fi del partit.

A quatre minuts, el Barcelona es torna a avançar (10-9) amb un xut de Sergi Barjuán després de rebre una assistència de Pinilla. El conjunt blaugrana va pogué sentenciar el partit quan Pinilla va estavellar una rematada franca al cos del meta Raul, quan De Quintana va rematar al pal, o en la darrera oportunitat Sánchez Jara va rematar fora.

Els blanc-i-blaus van posar setge a la porteria blaugrana i una cessió amb que va castigar al conjunt blaugrana per aturar amb la mà el meta culer una passada d’un company, la va llençar Jordi Lardín, però aquest cop en el suprem moment del partit la fortuna no va estar del seu costat i la va treure sense conseqüències. En l’afegit per la prolongació per la lesió d’un jugador barcelonista, una molt bona jugada ben trenada del quadre perico, acabava amb una passada de primera de Lardín per Jaume i aquest al primer toc per que Raúl Verdú establís l’empat en aquest primer encontre de la lliga Fertibera de Futbol Indoor.


Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Busquets, Sánchez Jara, Sergi, Gerard, i Ezquerro. També, Miracle (p.s.), De Quintana, Albert Tomás, Arpón i Pinilla. Entrenador: Javier Villena.

RCD Espanyol: Raúl Arribas, Ángel Morales, Xavi Morón, Jaume Delgado, i Jordi Lardín. També; Alfonso Gómez, Santi Pou, Josep Samper, Javier Segovia, i Raúl Verdú. Entrenador: Rafa Marañón.

Àrbitre: Antonio Raja. Va mostrar cartolines grogues a Santi Pou, m. 18, Busquets, m. 19, Sánchez Jara, m. 36, Gerard, m. 42, Raúl Arribas, m. 51, i Sergi Barjuán, m. 54.

Gols: 0-1: Lardín, m. 4; 1-1: Arpón, m. 16; 1-2: Lardín, m. 20; 2-2: Sergi, m. 22; 3-2: Pinilla, m.24; 3-3: Alfonso, m. 26; 4-3: De Quintana, m.28. Descans. 5-3: Ezquerro, m. 33; 5-4: Morón, m. 34; 5-5: Lardín, m. 37; 6-5; Sergi, m. 39; 6-6: Raul Verdú, m. 39; 6-7: Lardín, m. 43; 7-7: Gerard, m.44; 8-7: De Quintana, m.45; 9-7: Albert Tomás, m. 47; 9-8: Morales, m. 50; 9-9: Lardín, m. 53; 10-9: Sergi, m. 56; 10-10: Raúl Verdú, m. 61.

Incidències: Primera jornada de la V Lliga Fertiberia de Futbol Indoor disputat al Pavelló Sant Jordi de Torredembara. Al sortir les dues formacions al pavelló, van sonar les notes del himne del FC Barcelona... Encontre retransmès en directe per Televisió de Catalunya a través del canal Esport 3.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M