dijous, 12 de gener del 2012

AL LÍMIT !. L'ESPANYOL ES CLASSIFICA
AMB UN GOL D'ÁLVARO AL 88' (4-2)
















RCD Espanyol: 4 – Córdoba CF: 2


Álvaro salva l’eliminatòria en el 88’.

El RCD Espanyol s’ha classificat per disputar els quarts de final de la Copa de S. M. el Rei davant el CD Mirandés en remuntar l’eliminatòria amb un 4-2 que superava l’advers 2-1 del partit d’anada. Però ha sigut a la manera nostra... A la manera d’un Espanyol que no deixa indiferent a ningú i que posa els nostres cors a prova de manera brutal. El Córdova ha posat contra les cordes a un Espanyol que vencia 3-0 poc abans d’anar-se’n als vestidors. Un gol al final del primer temps i un altre al segon han deixat un 3-2 que classificava als andalusos. Al final, Álvaro Vázquez s’ha erigit en el salvador dels espanyolistes en aconseguir el seu hat-trick personal amb un gol que qui sap el valor que pot tenir. L’Espanyol és a quarts, i també en això, emulant aquella copa del 2006 quan els gols de Jonathan van donar-li la volta a un marcador advers davant el Getafe...

Pochettino no ha volgut cap tipus de relaxacions ni històries i ha alineat el seu millor onze possible si compten que Javi López poc a poc ha d’anar recuperant el to físic després de les moltes setmanes de baixa.

L’Espanyol ha sortit a per totes, fidel al seu estil i amb la lliçó apresa d’altres eliminatòries i amb la moral al màxim després de l’empat en el derbi, esperonat per l’afició que en nombre de més de vint-i-dos mil espectados s’ha aplegat a l’estadi, ha anat a buscar enllestir l’eliminatòria per la via ràpida i amb amplitud.

Però ha sigut el Córdoba qui primer ha donat senyals de vida; i l’ensurt al primer minut ha estat de consideració quan una passada en profunditat de López Silva per Pepe Díaz, ha acabat amb un potent xut creuat a mitja alçada que ha obligat a intervenir molt bé al meta del filial Edgar Badía, avui titular. Però ràpidament l’Espanyol s’ha fet amo i senyor del partit, i al minut dos un remat de cap del golejador Álvaro, al primer servei de cantonada dels espanyolistes executat per Romaric, ha sigut fàcilment aturat pel porter Arias. Al minut cinc, una bona passada de Romaric per Sergio García i aquest deixant per Verdú que deixa anar una vaselina que acaba tocant Arias i surt rebotant al travesser.

Després d’una bona opció en la que Arias ha arribat abans que Sergio García, l’Espanyol obriria el marcador als nou minuts de joc quan Romaric obre per Sergio García i aquest aconsegueix centrar-li una pilota d’or per que Álvaro remati a l’escaire esquerra en la mateixa boca de gol.

L’Espanyol sortint al contracop causa estralls en la defensa andalusa. Un ràpid contracop acaba amb una passada de Dídac per Weiss qui remata a boca de canó i la pilota acaba rebotant en dos defensors i no entra dins de pur miracle. Una gran acció de Sergio García marxant-se de quants jugadors li surten al pas retenint bé la bola, acaba passant en profunditat per Verdú que remata fluix al porter. El Córdoba mitjançant Patiño faria el seu segon xut perillós però Edgar bloca sense problemes molt segur.

Al minut 20, una gran jugada de Weiss superant a Carlos Caballero i a David Cerra, acaba amb una profunda centrada per Álvaro Vázquez que altre cop al lloc oportú eleva a dos la diferència en el marcador rematant a plaer. Sergio García és a punt de fer el tercer en rebre molt bé de Dídac Vilà, però culmina la jugada amb un xut ras que surt un metre a la dreta de la porteria cordovesa. L’Espanyol no en tenia prou i abans del tercer encara tindria dues clares ocasions de gol, una a càrrec de Weiss que s’entreté massa i altre en remat de Raul en jugada de Sergio García. Per contra, el Córdoba ho tornaria a intentar amb un xut de Pepe Díaz que altre cop atura Edgar sense problemes.

El conjunt perico faria el tercer quan Joan Verdú li dona una bona passada en profunditat per Dídac i aquest intenta anar-se’n del seu rival, i afavorit pel rebot, se l’ha acaba emportant i fica la punta de la bota dècimes de segon abans que el meta que es llença a terra, i la pilota acaba dins establint el 3-0 que deixava sentenciada l’eliminatòria pràcticament...

El quart va faltar molt poc per arribar quan una gran jugada individual de Weiss superant a un defensor, acaba amb un potent remat de l’eslovac que s’estavella al travesser. Era el minut 36 del primer temps i tot això havia succeït. Després del tercer gol perico, Paco Jémez havia realitzat la seva primera substitució. Mitjançant Verdú, l’Espanyol tindria altre bona opció després de rebre una gran passada de Sergio García, però el barceloní remata fluix (m. 38).

El Córdoba aconsegueix marcar quan a la sortida d’un servei de cantonada executat en curt, López Silva penja i fent erròniament la tàctica de fora de joc, la línia de cobertura espanyolista deixa sol a varis jugadors, però Alberto entrant des de darrera remata de cap al fons de la porteria i el gol puja al marcador. En el darrer minut, un llançament des de la dreta de Pepe Díaz molt perillós es tallat amb el cap per Romaric incrustat en zona defensiva en el primer pal. En la darrera acció del primer temps, Álvaro també peca de individualisme i no passa l’esfèrica quan Weiss estava tot sol. Amb un curt 3-1 l’Espanyol es marxa al vestidor al descans amb la sensació d’haver jugat per tenir cinc o sis gols i en canvi estar a només un de marxar-se’n al carrer...

El Córdoba fa el segon canvi donant entrada a Borja. L’Espanyol que té una bona ocasió amb un xut de Juan Forlín fora (m.48) surt excessivament confiat al terreny de joc. I en una acció molt desafortunada permet que el Córdoba anoti el segon: Una centrada que se la menja Edgar en la seva mitja sortida, i Pepe Díaz en el segon pal remata al fons de la porteria. L’espanyolisme es queda glaçat... En un obrir i tancar d’ulls un segona divisió li marca dos gols després de gaudir d’una avantatge de tres gols. En aquests moments (49’) l’Espanyol està eliminat de la Copa...

Ràpidament reacciona l’afició impulsada com no per la Curva RCDE. L’Espanyol no pot quedar eliminat per un segona (per molt que hagi sigut un gran equip) i menys davant les perspectives de futur que li esperen en la competició. Però qui sembla no reaccionar és l’equip, mig presa dels nervis, mig presa del cansament després del enorme esforç tant en el derbi com en el primer temps. Pochettino realitza un doble canvi i substitueix a Weiss, un dels millors sobre el terreny de joc per Thievy i Javi López per Héctor Moreno, un canvi sorprenent si és que no pateix algun tipus de lesió el mexicà.

Faltant mitja hora comencen a sorgir els nervis. Durant una estona que es fa eterna el Córdoba domina i juga en camp espanyolista mentre passen els minuts. Quan l’Espanyol intenta construir els andalusos aprofitant que ja molts jugadors ja no baixen a defensar fruït del cansament físic, agafen l’esquena de la cobertura perica en més d’una ocasió.

La més clara té lloc quan un desplaçament llarg per Pepe Díaz que es troba tot sol i es marxa directa cap a porta per afusellar a Edgar i establir el 3-3 que a bon segur els hi hauria donat la classificació. En el darrer instant mentre encara al meta perico, Raul Rodríguez des de darrera, es torna a erigir en salvador dels espanyolistes i rebutja ficnt la bota lo just.

En un servei de cantonada (m.66’) el Córdoba col·loca tot el seu equip dins l’àrea de càstig. Forlín xuta fora en una bona ocasió. En el minut 73, l’Espanyol té la seva gran ocasió. Thievy rep tot sol l’esfèrica es marxa cap a porta i dins l’àrea tenint completament sol a Álvaro Vázquez en el bell mig de l’àrea, no li passa l’esfèrica i prova xutar fent quelcom estrany i rematant vergonyosament malament per un jugador de Primera Divisió. El públic espanyolista i inclòs el propi Álvaro li recrimina l’acció ja que ni ha passat ni ha xutat dignament i aquesta ocasió podia haver estat decisiva.

Tres minuts després seria el conjunt andalús qui podia haver marcat però la rematada massa creuada es perd fora, però l’ensurt ja ens el tornen a donar... Pochettino treu la darrera bala que li queda i col·loca a Rui Fonte per un Romaric sensacional en el primer temps però molt desdibuixat en el segon. En una de les primeres accions, el portuguès veurà com Arias arriba llençant-se a la gespa abans que ell al remat.

Els minuts passen i l’Espanyol no troba el camí del gol. A la desesperada tanca al seu rival dins el seu propi terreny de joc i tan sols els hi queda anar perdent tot el temps del mon de manera descarada i amb permís del col·legiat que tan sols mostra una cartolina per tal situació. El darrer impuls ja més amb el cor que amb el cap porta a tot un seguit d’ocasions de gol, però l’esfèrica no vol entrar: Una centrada de Sergio per Alvaro que remat (96’) i acaba Arias salvant enviant a còrner. Es inverteixen els papers i aquest cop és Álvaro qui col·loca una centrada precisa per Sergio García qui al segon pal molt forçat arriba tard i tot i llençant-se intentant-lo no pot rematar en condicions i la pilota li surt molt elevada.

Quan només mancava un minut i escaig pels noranta reglamentaris, una passada en profunditat de Verdú per Álvaro i aquest davant la sortida del meta Arias, li envia d’un toc perfecte, una vaselina que acaba entrant dins i significant el 4-2 definitiu que posa al quadre espanyolista en quarts de final i fa que el davanter de Badalona aconsegueixi un hat-trick, quedant-se l’esfèrica d’un partit que a bon segur quedarà gravat en la memòria de molts i entre ells del propi Álvaro i del debutant avui Edgar Badía, que al marge del segon gol, ha tingut una notable actuació, i mostrant serenor i confiança amb si mateix. Que més es pot demanar?, I en quant a la resta, destacar que al menys l’equip tot i el desastrós segon temps, no ha llençat la tovallola i esperonat per la grada han tret forces d’on han pogut i han acabat fent justícia, deixant fora a un bon Córdoba que ha sigut un molt més que digne rival en els dos encontres de l’eliminatòria.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar Badía (6); Raúl Rodríguez (7), Jordi Amat (6), Héctor Moreno (6), Dídac Vilà (8); Forlín (6), Romaric (7); Verdú (9), Weiss (8), Sergio García (9); i Álvaro (10).
Substitucions: Javi López (6) i Thievy (3) per Weiss i Héctor Moreno, m. 54; Rui Fonte (s.q.) per Romaric, m. 77.

Córdoba CF: Arias; David Cerra, D. Prieto, Tena, Fuentes; Quero, Alberto A., Juan Hervás, López Silva; Pepe Díaz i Patiño.
Substitucions: F. Vico per Quero, m. 37; Borja per Cerra, m. 46; Lopez Gari per Pepe Díaz, m. 84.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez del comitè aragonès, assistit en bandes per Juan José Gallego i Luis Fernando Marcos. Ha amonestat amb cartolina groga a Joan Verdú, m. 15 per part local i a D. Prieto, m. 11 i a Fede Vico, m. 57 per part andalusa.

Gols: 1-0: Álvaro, m. 9; 2-0: Álvaro, m. 20; 3-0: Dídac Vilà, m. 35; 3-1: Alberto, m. 40; 3-2: Pepe Díaz, m. 50; 4-2: Álvaro, m. 88.

Incidències: Encontre corresponent a la tornada dels vuitens de final del Campionat d’Espanya, Copa de S.M. el Rei, disputat a l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat davant 22.109 espectadors que patint han recolzat a l’equip fins el triomf final.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I amb quina força vam empènyer tots els pericos amb la nostra vista i el nostre pensament la pilota que havia aixecat Álvaro en la màgica vaselina del quart gol, eh???
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Efectivament.... I el que vam patir fins que no la vam veure dins, eh!... que amb tant mala fortuna quantes vegades se'ns estavella al travesser o en el darrer moment la treu algun defensa i ens deixen amb el gol als llavis...
salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M