dissabte, 14 de gener del 2012

MALGRAT LES BAIXES,
L'ESPANYOL PUNTÚA AL PIZJUÁN (0-0)

Sevilla FC: 0 – RCD Espanyol: 0

Punt d’or.



El RCD Espanyol ha aconseguit esgarrapar un important punt en la seva visita al Sánchez Pizjuán en un encontre en el que el Sevilla ha tingut un domini aclaparador amb forces oportunitats per fer-se amb el partit, però tant la defensa espanyolista, el meta Kiko i el desencert dels andalusos en els metres finals han fet que l’Espanyol superés un molt compromès primer temps, per defensar el marcador amb més relativa comoditat en el segon temps i inclòs en algun contracop hagués pogut donar la campanada si hagués estat més efectiu en atac, davant un Sevilla que ha deixat molts espais en la seva lluita per fer-se amb el triomf.

Pochettino tenia les baixes de Sergio García per sanció per acumulació de targetes, i de Romaric per condició contractual, al marge de la baixa de Cristian a la porteria que ha estat ben suplerta per Kiko Casilla. També, pensant en la Copa ha donat descans a jugadors com Héctor Moreno o Jordi Amat, donant-li l’enèsima oportunitat a un decebedor Galán que només en el darrer terç de partit s’ha entonat després d’un primer temps per oblidar. També Pochettino ha alineat a un Rui Fonte que no encertem a veure que és el que aporta al joc, retirant-se en el segon temps, lesionat.

El primer temps ha sigut un atac i gol continuo dels andalusos, que han entrat per bandes amb molta facilitat. En la primera acció Manu del Moral es marxa per velocitat de Galán i la seva centrada es passeja per l’àrea espanyolista. Per l’altre banda també Dídac Vilà ha tingut molts problemes amb Navas. El sevillista s’ha marxat en una acció del lateral mataroní, i la seva centrada ha estat rematada per Negredo amb perill. Passat el primer quart d’hora, una passada de Negredo en profunditat a la frontal per Martín Cáceres ha finalitzat amb una gran intervenció de Kiko Casilla salvant el gol del Sevilla.

El fet que Dídac s’hagi carregat ràpidament amb una cartolina encara ha afeblit més l’aspecte defensiu d’una defensa on Forlín i Raul Rodríguez han aguantat el tipus constituint una autèntica barrera en la que s’ha estavellat el conjunt sevillà. Ocasions moltes: Una rematada de Manu del Moral de primera per sobre el travesser, una falta executada per Reyes que ha rematat de cap Fazio, o una gran ocasió de Manu del Moral que ha estat a punt d’aprofitar el regal d’un Galán que rebutjant una pilota li ha posat el gol en safata de plata al davanter del Sevilla, que ha rematat creuat salvant Kiko Casilla. Molt greu l’errada d’Ernesto Galán que ha estat a punt de costar molt car.

Quan més l’Espanyol es veia tancat i dominat, ha comptat amb la gran ocasió per avançar-se en el marcador. Una pilota recuperada per Thievy que li roba la cartera al defensa andalús, penetra a l’àrea i retallant al defensor que li surt, torna a xutar en una acció similar a la del partit de Copa davant el Córdoba, quan es trobava altre cop TOTALMENT SOL, Álvaro Vázquez. Thievy, reincident en l’errada, no li ha passat al company i ha malbaratat la millor ocasió dels blanc-i-blaus en el primer temps.

Trochowski també ha tingut una bona ocasió xutant a l’esquerra de la porta espanyolista en un llançament directe de falta. La rèplica perica, un xut d’Àlvaro per sobre el travesser. En els darrers minuts del primer temps, ha continuat el domini insistent d’un Sevilla que ha fet més que mèrits per aconseguir el gol, però avui l’Espanyol ha tingut la fortuna de cara, al marge que s’ha defensat bé i ha lluitat per conservar un marcador que ja li era prou favorable. Un centre xut de Navas, superat Dídac, ha estat blocat molt segur, per Kiko. Trochowski tindrà una bona oportunitat, però remata als núvols, i també Raul Rodríguez estarà providencial davant Negredo tallant a còrner en el darrer moment evitant la rematada que hagués sigut letal. La darrera ocasió, un llarg desplaçament que no arriba per ben poc Negredo llençant-se a la gespa.

El tècnic del Sevilla, Marcelino, dona entrada en el segon temps a Kanoute per Negredo. Minuts després mourà fitxa Pochettino donant entrada a Weiss per Thievy. L’eslovac ha estat molt participatiu tant en atac com ajudant en defensa i ha participat en totes les jugades de més perill dels espanyolistes que si bé no han sigut gaires, si que en aquest segon temps, s’ha anat traient de sobre el domini abassegador dels sevillistes i inclòs en una fase de partit ha dominat el mig del camp i ha trenat diverses accions que podien haver significat quelcom més que el meritori empat aconseguit.

Marcelino col•loca tota l’artilleria: Dona entrada a Perotti, i posteriorment Rakitic per Trochowski. L’Espanyol trenarà una bona jugada d’atac, però la darrera passada de Weiss per Álvaro no la entén el davanter espanyolista que no l’esperava, en una falta ràpidament treta per Verdú, molt més participatiu en el joc en el segon temps que en el primer on ha lluitat com el que més, però sense pogué brillar com ens té acostumats, davant un Espanyol superat.

Un contracop de Weiss arrancant en camp propi, acaba amb una obertura per Verdú qui veient-se molt sol, se la juga amb un centre xut que es marxa per poc per sobre el travesser. Albín, recuperat de la llarga lesió, surt per Rui Fonte que es retira després de patir una estrebada.

La millor jugada dels espanyolistes en el segon període ha dut la signatura de Weiss. L’eslovac mareja al seu rival amb un canvi de ritme, i entre dos contraris se’n va i deixa anar una centrada xut que acaba a còrner sortint per sobre el travesser. Eren minuts de domini espanyolista. Una bona triangulació acaba amb passada d’Albín que no controla Álvaro quan hagués tingut l’opció de pogué marcar.

En el tram final del partit el Sevilla es llença a la desesperada en busca del gol que li doni el triomf. L’Espanyol es replega amb ordre, i defensa de manera numantina el punt. La més perillosa una centrada que remata de primera Perotti a falta de set minuts per la fi del partit. En els darrers instants, Reyes rep de Medel, retalla a un defensor espanyolista i tot sol xuta dos pams per sobre del travesser en una de les més clares ocasions de gol. Passant dos dels tres minuts de l’afegit, centrada d’Àlvaro i Ernesto Galán engalta una volea que fa tremolar el Pizjuán. Al final, empat inicial, i continua l’Espanyol la seva setmana gran amb l’empat davant Barça, al Pizjuán i amb la classificació pels quarts de la Copa.



Fitxa Tècnica:
Sevilla FC:
Javi Varas, Fazio, Martín Cáceres, Spahic, J. Navas, Medel, Negredo, Trochowski, Luna, Manu del Moral i Reyes.
Substitucions: Kanoute per Negredo, m 46; Perotti per Manu del Moral, m. 54; Ivan Rakitic per Trochowski, m. 64.

RCD Espanyol: Kiko Casilla (9); Galán (4), Raúl Rodríguez (8), Forlín (8), Dídac Vilà (5); Baena (5), Javi López (5); Verdú (6), Rui Fonte (3), Álvaro (6), i Thievy (4).
Substitucions: Weiss (7) per Thievy, m. 52; Albín (s.q.) per Rui Fonte, m. 68; Cristian Gómez (s.q.) per Javi López, m. 86.

Àrbitre: Fernando Teixeira Vitenes del comitè territorial càntabre. Ha mostrat cartolines grogues a Kanoute, m. 75 per part sevillista, i a Didac Vilà, m. 22, Forlín, m. 33, Joan Verdú, m. 75 i Álvaro, m. 77 per part espanyolista.

Incidències:
Encontre corresponent a la 19ena. Jornada de lliga de 1a. Divisió disputat a l’estadi Ramón Sánchez Pizjuán, de Sevilla. L’equip espanyolista lluïa la tercera indumentària, de color groc.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M