diumenge, 8 de gener del 2012

SALVEN UN PUNT SUPERANT UN 0-2
ADVERS, I AMB UN HOME MENYS DURANT UNA HORA















R.C.D. Espanyol “B”: 2 – A.E. Prat: 2


Espavilen en situació límit...

L’Espanyol B ha aconseguit salvar un punt en un encontre en el que s’ha posat coll amunt quan el conjunt de Raul Longhi s’ha marxat als vestidors al descans amb un advers 0-2 i amb un home menys per expulsió de Zou en un pèssim primer temps per oblidar en el que pràcticament no han tingut cap ocasió clara de gol i on el Prat no només s’ha defensat amb solvència sinó que inclòs s’ha permès superar al quadre blanc-i-blau. Després de millorar en el seu joc en el segon període s’ha pogut salvar un punt empatant finalment a dos gols i mantenint la diferència adversa en la classificació respecte al conjunt pratenc (que s’hagués marxat a cinc punts en cas de derrota perica).

Molt deficient primer temps d’un Espanyol que en cap moment ha sabut superar la teranyina defensiva d’un Prat molt ben situat (que a més arribava en la condició de líder de la categoria), i que a més amb pilotes llargues buscant l’esquena dels espanyolistes ha començat a portar perill amb el pas dels minuts. Tan sols un xut de Kilian sense perill i una penetració en la que el meta Toni s’ha llençat anticipant-se als peus de Cristian Alfonso fent-se amb l’esfèrica, i una centrada de Blázquez que per molt poc no ha arribat a pentinar Kilian, ha estat tot el bagatge ofensiu d’un Espanyol B que ha donat certament molt mala imatge.

El Prat ha avisat amb una xilena que ha sortit fora, a càrrec de l’ex Matamala, al rematar una centrada de Sierra des de la banda dreta. Poc després, quan es duia ja pràcticament un terç d’encontre sense res digne de ser mencionat, el set pratenc Ferran penetra endinsant-se a l’àrea espanyolista i superant a Zou, aquest el fa caure amb el braç desplaçant-lo. El col•legiat no ho dubta i li mostra la vermella directa. El penal ha sigut clar i no ha ofert cap tipus de discussió. L’ha executat Larios enganyant Edgar Badía, entrant l’esfèrica per la seva esquerra.

Ràpidament movia fitxa Raul Longhi i donava entrada a Carles Clerc (al que molts ens preguntem per que no juga més de titular?). L’ex de la Damm passaria a ocupar la lateral esquerra, passant Víctor Álvarez al bell mig del centre de la cobertura junt a Toni Cunill.

El públic reclamà pena màxima en una lluita de Kilian amb un defensor visitant, però aquest cop (molt més rigorós i menys clar) el col•legiat no assenyalà punibilitat en l’acció. El Prat disposà d’una gran ocasió per fer el segon quan un rebuig curt de Cunill queda dividida l’esfèrica i davant la mitja sortida d’Edgar, arriba abans Fran regatejant al meta espanyolista i enviant l’esfèrica a la xarxa exterior de la porteria espanyolista.

El Prat era ja l’amo i senyor del partit, amb un home més i ben convençut de les seves possibilitats. Ignacio buscant l’escaire esquerra de la porta d’Edgar provaria sort en un molt perillós llançament.

Dos minuts abans del descans, el Prat va donar el cop gairebé definitiu quan una jugada per la dreta del seu atac acaba amb una centrada de Roger Matamala molt profunda que en la boca de gol Ignacio només té que empentar suaument al fons de la porteria rematant a plaer. Era el segon, i les coses es posaven força malament veient el joc d’un i d’altres, la diferència en el marcador i en el terreny de joc i la superioritat numèrica visitant.

Longhi deixa a la banqueta a un nul Tiko Mesina i dona entrada al resen fitxat, el davanter centre manlleuenc Fortet, passant Kilian a la punta esquerra. Amb tot la primera oportunitat és per Matamala amb un xut que semblava menys complicat però que té que aturar en dos temps Edgar.

La jugada clau té lloc als tres minuts de la represa. S’interna Cristian Alfonso, (molt individualista durant tot l’encontre i en ocasions exasperant al públic), busca el penal i ho aconsegueix ja que el defensor visitant cau en el parany i el fa caure entrant-li en falta. El mateix Alfonso l’executarà molt bé enganyant al meta Toni al que li envia l’esfèrica per la seva esquerra.

El gol torna a ficar als espanyolistes en el partit i sembrarà dubtes en el conjunt pratenc fins les hores molt tranquil i sobrat davant un Espanyol B desconegut. Una centrada passada d’Albert Blázquez es a punt de ser rematada per Kilian però un defensor al que li rebota l’esfèrica també en el braç davant les protestes del públic local, aconsegueix impedir-ho.

Tot i el domini i millor joc espanyolista, serà el Prat al contracop qui tindrà l’opció més clara en un mà a mà de Fran amb Edgar Badia; el meta espanyolista evita el gol taponant la rematada del jugador visitant i no puja l’1-3 al marcador. Ignacio, l’autor del segon visitant, tindrà el tercer en les seves botes, però el seu xut creuat sortirà un parell de pams junt al pal esquer de la porteria d’Edgar.

Cristian Alfonso executant un lliure directe posa a prova al meta Toni, qui rebutja a còrner per la seva esquerra. S’entra ja en el darrer quart d’hora i persisteix el resultat advers pels espanyolistes. Altre cop Cristian Alfonso amb un potent xut buscant l’escaire esquerra tindrà una bona ocasió per empatar l’encontre i tan sols un minut després Matamala rematarà de cap una perillosa pilota que treu amb la mà Edgar en una molt bona intervenció salvant altre cop el gol del Prat.

El partit està ja molt obert, i l’Espanyol amb deu homes aconsegueix per fi en els darrers minuts (la por és lliure) tancar al Prat a la seva àrea. Té una gran ocasió amb una escapada i posterior centrada precisa de Clerc a la que ni Kilian que frega l’esfèrica mínimament, ni Fortet que no s’ho esperava, rematen tot i estar completament lliures de marca dins l’àrea.

Mentre un jugador visitant es troba a terra (ja no era el primer...), l’Espanyol continua la jugada i durant varis minuts el col•legiat no talla l’acció i el joc continua, arribant l’esfèrica a la frontal on a uns metres de la mateixa, Sergi Darder se la juga amb un llançament que impactant en el cos d’un defensor acaba estavellant-se en el travesser. Kilian molt atent i en el lloc oportú, a boca de canó, es fa amb la pilota escopida per la fusta i remata a plaer fent l’empat a dos gols que seria ja definitiu. Els jugadors del Prat protesten per que no s’hagués interromput el joc estant Ignacio a terra, però és que sempre triguen en aixecar-se els jugadors en el tram final dels partits, dels equips que guanyen...

El meta visitant Toni Texeira, al marge de perdre dos punts el seu equip que semblaven al sarró, també va perdre els papers i les maneres, contestant a provocacions i dirigint-se al públic recordant-nos a tots el que aquesta nit suposadament ens farà el “seu” equip... Naturalment esmentar el nom de la bèstia als pericos, podeu imaginar-vos quina ha sigut la reacció d’aquell sector que menys guapo li han dit de tot... Al final aquests petits incidents no han passat a majors i tot ha quedat reduït a lamentables expressions producte de la tensió i de la mala llet de qui s’ha de cuidar de fer exclusivament la seva feina al terreny de joc.

Tres minuts d’afegit, en els que el Prat ha estat apunt de donar l’ensurt en el 92’ quan una centrada des de l’esquerra s’ha passejat entre Pedro, i el meta Edgar, fins que el xiulet final de Barceló Roca ha assenyalat la fi del partit.

Amb aquest empat, els espanyolistes continuen sent tercers, però ja a quatre punts del nou líder, el Terrassa. La derrota del Manlleu (fins ara cinquè) permet seguir a dos punts del cinquè classificat (ara, el Vilafranca), però el crèdit dels espanyolistes, i la paciència del públic comença ja a esgotar-se.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol “B”: Edgar Badía, Blázquez, Víctor Álvarez, Toni Cunill, Zou, Sergi Darder, Tiko Mesina, Pau Senent, Kilian, Pirulo i Cristian Alfonso.
Substitucions: Carles Clerc per Pirulo, m. 32; Fortet per Tiko Mesina, m. 46; Gabi per Pau Senent, m. 63.

AE Prat: Toni, Sierra, Víctor Durán, Cazorla, Larios, Fran, Ferran, Enrest, Matamala, Charly Ruíz i Ignacio.
Substitucions: Pedro per Ferran, m. 79; Jaime per Ignacio, m. 89.

Àrbitre: Pere Barceló Roca, de la delegació de Girona. Ha mostrat cartolines grogues a Darder, m. 59; Fran, m. 61; Blázquez, m. 81 i vermella directa a Zou, m. 28.

Gols: 0-1: Larios (pen.), m. 29; 0-2: Ignacio, m. 43; 1-2: Cristian Alfonso (pen.), m. 48; 2-2: Kilian, m. 87.

Incidències:
Darrer encontre de lliga de la primera volta del campionat de Tercera Divisió, en el seu grup cinquè, disputat en el camp primer de la Ciutat Esportiva de Sadrià amb temps assolellat i temperatura suau per l’acció solar, en un matí bastant fred en les hores anteriors a l’àrea metropolitana barcelonina. En la llotja, el President del RCD Espanyol, Ramon Condal. En el conjunt visitant fins a tres exjugadors del futbol base espanyolista: Cazorla, Charly Ruíz i Roger Matamala.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Creo humildemente que el ultimo comentario de tu cronica sobra josep maria, yo me considero un fiel seguidor de nuestro futbol base y del filial y para nada estoy disgustado con nuestros canteranos ni con longhy, este filial es muy muy joven, el que mas en muchos años, y si a esto añades que cada semana el primer equipo sube a los 4 mas veteranos y a la vez jugadores que en un principio tenian que ser la base de este equipo como son thievy, alfonso, gomez, canal y hoy la baja por sancion del insustituible bakari, unido a los fracasos en los fichajes del mejicano o el holandes pues tienen que jugar jugadores del juvenil como kilian que todavia les falta rodaje para competir en tercera. Para terminar decir que con la actitud de hoy nadie puede poner un pero al esfuerzo de todos nuestros jugadores y con ello el socio tiene que ser consciente que lo primero es formar jugadores para el primer equipo como vienen haciendo, y el ascenso es secundario, ya que si de verdad el club estuviera muy interesado en tener el filial en 2B este verano pasado hubiese comprado la plaza, y es que al final salen para el primer equipo la misma cantidad de jugadores teniendo el filial en segunda b o en tercera, esta es mi opinion no queriendo entrar en ningun debate ni ofender a nadie¡ Yo personalmente hoy me he ido del campo muy orgulloso de nuestro muy joven filial por su garra, esfuerzo y compromiso, y destacar el partidazo que han hecho edgar, victor alvarez, clerk y darder.

Anònim ha dit...

Un diez para nuestros jovenes cachorros, la mejor receta para la formacion de estos chicos es jugar y competir en este tipo de partidos contra jugadores tan experimentados como los del prat, los juveniles darder y alvarez hoy han estado emormes! Y totalmente deacuerdo con el otro comentario, si poche cada semana sube 4 o 5 jugadores al primer equipo pues el filial se resiente y mucho, alguien duda que si el filial cada semana pudiese contar con todos los que tienen ficha de filial ya iriamos lideres con 10 puntos de ventaja? Yo no.

Anònim ha dit...

A los fieles de darder que escriben semanalmente por aqui hoy si quiero felicitarles por el gran partido sobre todo en garra y echandose el equipo a la espalda que realizo sergi ayer, tambien destacar la actitud de todo el equipo ya que nunca bajo los brazos en un partido que se puso muy cuesta arriba, el futuro de nuestro gran espanyol esta asegurado!

Anònim ha dit...

Forza edgar!!!

Josep Maria ha dit...

A los dos primeros comentarios solo decirles que me refiero a una opinión mayoritaria del público presente. Solo escuchando a la gente. Lo que no quiere decir que comparta esa sensación que el filial no va subir. Todavía és muy prematura juzgar lo que sucederá pero cada día esa sensación és más acusada entre los habituales y de ello me tengo que hacer eco.

Naturalmente que hay bajas, jugadores que suben y bajan. Y que el hecho que se juegue con el mismo estilo que el primer equip favorece que los jugadores puedan subir al primer equipo con más facilidad de aclimatación y eso también hay que valorarlo aunque al equipo le perjudique a veces en cuanto a resultados.

Pero es que yo soy de los que creo (lo más seguro que equivocadamente) que el filial debe de estar en 2aB pues un jugador se foguea mucha más en la categoria de bronze, adquiere más personalidad ante equipos de más fuste. Es una opinión. En cuanto a la plaza no la compraron por que al margen de cuestiones de ètica deportiva, no hay dinero para gastarse por algo no conseguido en el terreno de juego y que nadie garantiza que con la plantilla confeccionada se pudiera mantener la categoria. Y naturalmente cada vez el equipo está más lejos del nivel esperado a tenor de los primeros partidos. El segundo tiempo me gustó, lucharon, lo dieron todo (nadie lo niega)y el empate fue digno de mención ante un buen equipo. Pero el primer tiempo no fue bueno y darle dos goles de ventaja al Prat es demasiada concesión.

Y naturalmente está en todo su perfecto derecho (al primer comentario) de exponer estos argumentos. No faltaría más... Y me gusta que se aporte un punto de vista diferente al expuesto, pues enriquece cuando la opinión es sólidamente expuesta.
Saludos!

Anònim ha dit...

Cuando el filial ha tenido este equipo en el campo ha arrollado, Edgar, blazquez canal zou alvarez, gomez darder, alfonso tiko thievy y bakari, este era el equipo fichado para el ascenso, pero cada semana 4 o 5 suben al primer equipo y el filial se resiente y mucho. Por lo demas josep maria te hago una pregunta, tu que prefieres, tener el filial que tenemos donde todos tienen entre 17 y 20 años o un filial donde para poder mantener la categoria en 2B tengamos a 10 jugadores de 25 o mas años que trunquen la proyeccion a las jovenes promesas de nuestra cantera? Porque si fichas a todos estos veteranos que haces con los juveniles que terminan su etapa en division de honor y todavia no estan preparados para jugar en 2B? Donde los cedes? O te deshaces de ellos para siempre? Yo creo que a veces somos demasiado exigentes con nuestros jovenes jugadores, hay que darles tiempo y confianza, sobre todo a los que realmente tengan la calidad para llegar arriba, y en este filial aparte de los que ya alternan con el primer equipo hay jugadores como edgar blazquez alvarez y darder que van a llegar seguro.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M