diumenge, 29 de gener del 2012

TRES PUNTS D'OR, EN UN DOLENT ENCONTRE (1-0)
















RCD Espanyol: 1 – RCD Mallorca: 0

Weiss, decideix.

El RCD Espanyol ha tret endavant el seu partit de lliga davant el Real Mallorca, en un moment molt complicat anímicament després del lamentable KO a la Copa del Rei. Ho ha fet, per la mínima, amb un gol estrany de Vladimir Weiss, amb un joc a estones discret i a estones horrible, jugant pràcticament tota la segona part amb superioritat numèrica per una protestada per part balear, expulsió del meta Aoute amb cartolina vermella directa al sortir fora de l’àrea a tallar una penetració de Rui Fonte. El meta blanc-i-blau Kiko Casilla amb un parell d’intervencions de mèrit, ha estat l’autèntic salvador dels locals davant les escomeses dels mallorquinistes que també han estat a punt en el segon temps, d’aprofitar les febleses i mancances dels de Pochettino.

Després de veure com en tres minuts de joc pràcticament ni s’havia jugat gens i el temps s’havia emprat en entrar la llitera mecànica i posteriorment les assistències per atendre a dos jugadors balears, s’intuïa que no seria un partit especialment brillant en quant a futbol. Les poques gotes de classe d’aquest encontre han vingut dels peus de Weiss que en el primer temps ha sigut el més destacat dels espanyolistes i a més, l’autor del gol del triomf.

La primera acció de perill, una llarga jugada amb centre de Dídac que remata de cap Verdú per sobre (9’). La rèplica balear, un centre de Chori que es passeja sense rematador per l’àrea espanyolista.

Al quart d’hora, una molt bona acció de Romaric aguantant bé l’esfèrica al mig del camp i llençant una passada en profunditat per Rui Fonte que tot sol en l’u contra u davant Aouate, li estavella l’esfèrica al cos del meta del Mallorca desaprofitant l’ocasió. El primer xut balear a porta ha esta a càrrec de Pereira, blocant fàcil Kiko. Una acció del Chori que supera a Galán i Raúl, acaba amb un xut forçat que també atura el meta espanyolista molt segur.

Als divuit minuts de joc ha arribat l’únic gol del partit. Una passada en profunditat de Joan Verdú per Vladimir Weiss, davant la sortida d’Aouate es desequilibra, reclama penal, però en l’acció Cáceres topa amb el porter mallorquinista i se li escapa la bola quan la tenia a les mans. Weiss es troba l’esfèrica i no desaprofita el regal marcant a porta buida i a plaer, davant les injustificades protestes del porter visitant, al col·legiat.

Una passada en profunditat de Verdú per Rui Fonte es avortada per Aouate que arriba abans que el portuguès. Una bona volea de Raul Baena es marxa a la dreta de la porteria, fora, al 24’. En una jugada en la que per dos cops Galán no allunya fort la pilota, l’esfèrica li cau a Chori que deixa anar una centrada xut portant força perill. Dídac Vilà fica oportú la cama avançant-se abans que Pereira remati (40’). Son els pitjors moments de l’Espanyol al primer temps.

El segon temps s’inicia amb l’esperança i amb l’ocasió per que els de Pochettino poguessin sentenciar el partit. Una molt discutible falta del meta Aouate sortint fora de la seva àrea a per una pilota dividida a la que Rui Fonte no se’n surt, i cau, acaba sent castigada com falta favorable al quadre espanyolista i cartolina vermella al meta visitant. El Mallorca hauria de jugar gairebé tot el segon temps amb deu homes, sortint Calatayud per Alfaro. La falta directa l’executa Weiss, clavant l’esfèrica a la base del pal dret, i la pilota escopida per la fusta li cau a Raul Rodríguez que a metro i mig de la línia de gol fa mistos i no remata en condicions, i a porteria buida, tampoc Rui Fonte massa lent en l’acció, pot rematar. Després de tres frustrats remats l’esfèrica no entra i l’Espanyol perd una ocasió d’or per resoldre el partit.

Com en més d’una ocasió li ha succeït, l’Espanyol no ha sabut jugar amb superioritat numèrica. El rival semblava que fos qui jugava amb onze i l’Espanyol amb deu homes. Tan sols Weiss feia aixecar als espectadors amb una gran jugada arribant fins línia de fons, però el seu centre xut acabà a còrner rebutjat. Rui Fonte havia tingut que abandonar el terreny de joc lesionat. El setè... I poc després seria Forlín (amb una cartolina, uffff!) qui també deixaria el seu lloc pel jove Cristian Gómez.

Passat el primer quart d’hora del segon temps, el Mallorca tancava a un Espanyol molt erràtic en les passades i que es veia clarament superat. A més, buscant l’esquena de Galán, el Mallorca tenia en el 63’ l’ocasió per empatar l’encontre. El Chori Castro troba una autèntica autopista per aquella banda, arriba fins la lateral de l’àrea i li centra una pilota d’or per Orgunjimi qui remata de primera posant a prova els reflexes de Kiko Casilla qui en una gran intervenció salva al seu equip de l’empat.

Una part del públic comença a xiular i escridassar a Galán, també a Thievy, i a aquest inclòs quan sortia al terreny de joc... Pochettino ho ha recriminat en roda de premsa... Caldria recordar que xiulant poc s’ajuda al noi que fa el que pot i si no fa més, per que realment no en sap més. Però, també dir-li al tècnic espanyolista, que el públic és sobirà, que és qui paga i qui n’està fart de moltes situacions. I en aquest cas està fart de veure com en aquella banda tots els equips als que s’enfronta l’Espanyol treuen petroli per les mancances del jugador madrileny. Es missió dels entrenadors remeiar els problemes dins les seves possibilitats i sinó hi ha remei (que n’hi ha, al derbi al menys va quedar demostrat amb Raul de lateral), demanar que el club reforci aquest punt dèbil en comptes de persistir en l’error fen-li pagar al noi, que queda als peus dels cavalls massa sovint i en moments dolents anímicament.

Posteriorment, aplaudit per altre part de la grada, Galán s’ha entonat i inclòs ha rematat de cap a les mans de Calatayud, una centrada de Dídac des de l’esquerra. Abans, Weiss en una llarga jugada conduint la pilota de banda a banda ha acabat amb una centrada que Dídac ha rematat de cap fora. Però qui manarà aquest darrer tram de partit es el quadre balear que amb deu homes posa contra les cordes al conjunt de Pochettino.

Pochettino fa sortir a Javi López en el tram final, però per Romaric. Una passada magistral al 90’ de Joan Verdú per Javi López podia haver estat la sentència del partit, però l’andalús remata creuat al cos del porter; la centrada posterior de Cristian Gòmez acabaria rebutjada a còrner. El Mallorca busca donar la sorpresa davant un Espanyol que no les té totes amb si mateix, el públic pateix els quatre llargs minuts d’afegit i després del que va succeir dimarts, encara pateix molt més en un agònic afegit. I en aquestes que arriba l’enèsim errada de Galán, en una pilota que no pot treure, profunditza el quadre vermell per aquella banda i l’acció acaba amb un xut creuat de Chori Castro a boca de canó que salva inextremis Kiko Casilla.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla (8), Galán (4), Raúl Rodríguez (6), Héctor Moreno (7), Dídac Vilà (6), Forlín (6), Baena (5), Romaric (7), Verdú (7), Weiss (8), i Rui Fonte (7).
Substitucions: Thievy (5) per Rui Fonte, m. 55; Cristian Gómez (5) per Forlín, m. 60; Javi López (s.q.) per Romaric, m. 84.

RCD Mallorca: Aouate, Joao, Ramis, Pereira, Chory Castro, Chico Flores, Cáceres, Casadesus, Martí, Cendrós, i Alfaro.
Substitucions: Orgunjimi per Pereira, m. 46; Pina per Joao, m. 46; Calatayud per Alfaro, m. 49.

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva, del comitè territorial gallec. Ha mostrat cartolines grogues als locals Forlín, m. 51, Héctor Moreno, m. 57; Cristian Gómez, m.76; Baena, . 76, i Thievy, m. 80 i als visitants Cendrós, m. 45 i Chico Flores, m. 88. Ha expulsat amb vermella directa en una discutible decisió, al porter Aouate, m. 47.

Gol: 1-0: Weiss, m. 18

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada de la segona volta del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat en l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat amb 19.740 espectadors.






2 comentaris:

Anònim ha dit...

Després de la galtada moral a Miranda de Ebro, ahir calia guanyar independentment del joc. Es va guanyar i mantenim la posició europea, però no ens enganyem, l'arbitratge no ens va regalar res però tampoc ens va prendre res.
El comportament del públic amb Galán i Thievy em va semblar molt exagerat i erroni.
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Efectivament. Els tres punts el millor. No s'ha de xiular mai a cap jugador i menys als que ho donen tot independentment que estiguin més o menys encertats. Ara, també comprèn que el públic a vegades es desesperi, perdi la paciència... Els xiulets abans de sortir a Thievy son totalment censurables i condicionen el posterior joc del noi, que no crec que li vagi gens bé...
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M