dissabte, 4 de febrer del 2012

TRES GRANS GOLS SERVEIXEN PER
EMPATAR UN MOLT BONIC I DISPUTAT PARTIT (3-3)




Athletic Club: 3 – RCD Espanyol: 3

Empat inextremis en un molt bon encontre.

El RCD Espanyol ha aconseguit sumar un punt en la seva complicada visita a San Mamés davant un Athletic molt perillós per alt, en un encontre ple d’alternatives en el joc i en el marcador i en el que en el temps d’afegit, la fortuna ha somrigut a un Albín fins ara pràcticament inèdit, sent l’autor d’un empat a tres gols d’un Espanyol que realitzant un gran partit, no mereixia en absolut sortir derrotat de Bilbao.

En els primers minuts de joc el domini ha sigut dels locals davant un Espanyol que ha intentat neutralitzar la sempre sortida forta del conjunt basc. De fet, l’Athletic Club ja havia posat la por al cos amb una rematada que San Mamés cantava com a gol. L’equip local empentava de valent esperonat pel seu públic i l’Espanyol intentava donar senyals de vida amb jugada individual de Romaric amb xut fàcil per Gorka.

Kiko Casilla mostrant-se segur en un llançament de David López, força complicat, aturant-lo en dos temps demostrava el seu bon moment de forma, fins que ha arribat la jugada desgraciada del primer gol local als vint-i-cinc minuts de joc. Un mal refús de cap de Dídac Vilà, que en comptes de refusar l’esfèrica la envia al centre de l’àrea on remata De Marcos i se la menja Kiko Casilla que se li escapa sota les mans.

Però el gol local no ha desanimant al quadre espanyolista que ben al contrari ha manat en el mig del camp amb un futbol bonic, al primer toc, amb Romaric com a principal valedor del joc espanyolista, i amb un Weiss en estat de gràcia. Molt bons detalls del nou fitxatge, el cedit brasiler Couthinho que ha deixat mostres de la seva gran classe i a bon segur fet augmentar bastants sencers la il•lusió de l’afició espanyolista. El seu joc al primer toc a bon segur farà augmentar la qualitat d’un Espanyol que podem afirmar ja, que juga com pocs equips de la lliga espanyola. Naturalment, encara hi ha aspectes a polir. Avui ha tornat a patir en el joc aeri d’un Athletic Club que domina força bé aquesta faceta del joc.

L’equip espanyolista ha reaccionat al gol local amb una molt bona jugada en la que Héctor Moreno s’ha girat i tot sol ha rematat al peu de Gorka que ha acabat rebutjant a còrner en la millor ocasió fins les hores per establir de nou la igualada al marcador. Aquesta ha arribat quan una molt bona acció de Couthinho ha acabat amb una passada per Weiss que no s’he n’ha sortit en la jugada i la pilota refusada li ha caigut a Romaric qui des de la frontal no s’ho ha pensat dues vegades i ha deixat anar una bona canonada que ha batut a Gorka Iraizoz.

L’equip perico s’hagués pogut avançar en un ràpid contracop que en la frontal ha malbaratat Verdú quan tenint dos companys desmarcats a la seva dreta s’ha entretingut i ha acabat perdent l’esfèrica per falta de decisió. La rèplica local, un xut de Llorente des de la frontal ben aturat per Kiko Casilla.

L’Espanyol ha anotat el segon quan Héctor Moreno ha rematat molt bé de cap un centre de Joan Verdú. Incomprensiblement el col•legiat l’ha anul•lat per situació antireglamentària del mexicà, decisió que no s’ha ajustat a la realitat, però que ha privat al quadre català d’anar-se als vestidors amb avantatge en el marcador. La darrera acció de perill dels bilbaïns, una escapada de Marcos per la dreta que arriba fins línia de fons, col•loca un precís centre per que Llorente rematant de cap picant a terra la bola, aquesta acabi sortint fora a l’esquerra de Kiko.

Marcelo Bielsa ha realitzat un doble canvi al inici del segon temps donant entrada a Ander Herrera i Susaeta. Però quan pràcticament havien entrat en joc els dos jugadors de refresc del quadre basc, l’Espanyol ha anotat l’1-2 amb un gran gol de Weiss. Des de més de trenta metres l’eslovac ha finalitzat una molt bona jugada de l’atac espanyolista al primer toc, llençant un autèntic obús que ha superat a Gorka.

Però l’alegria tan sols li ha durat deu minuts al conjunt blanc-i-blau, ja que en el 58’ un llançament de falta a càrrec de Susaeta des de la dreta ha estat rematada de cap inapel•lablement per Fernando Llorente al fons de la porteria espanyolista.

La reacció espanyolista al gol de l’empat ha estat immediata. Primer una pilota refusada en un servei de falta és a punt de ser aprofitada per Romaric, acabant la seva rematada a còrner. Aquest còrner s’executa i és rematat per Rui Fonte de cap, salvant sota pals Susaeta en la mateixa línia de gol. Couthinho després d’una gran jugada individual que culmina amb un xut dolent força alt, cau lesionat acusant que encara no està al cent per cent físicament. El terreny de joc força pesat per l’aigua caiguda afavoria clarament a un Athletic històricament habituat a aquestes situacions.

Al 64’ l’Athletic Club li dona la volta al marcador. Altre pilota penjada i aquest cop és Javi Martínez qui guanya la posició als dos centrals i ficant molt bé el cap remata al fons de la porteria espanyolista. La defensa espanyolista no ha estat molt hàbil avui davant la difícil papereta (cal reconèixer-ho) de tenir que marcar als jugadors bascos especialistes, en el joc aeri.

Albín ha sortit per Rui Fonte, i anteriorment Thievy havia substituït al lesionat Couthinho (i que avui el francès si que ha passat una pilota a un Weiss lliure de marca en un contraatac, pèro l'eslovac no ha pogut controlar). En aquesta fase de partit, aquest ha estat a punt d’escapar-se-li al conjunt espanyolista. Verdú s’ha complicat la vida de mala manera prop de l’àrea, ha perdut l’esfèrica i la rematada de Susaeta s’ha estavellat a la fusta, a prop de la creueta esquerra, de la porteria defensada per Kiko amb aquest totalment superat.

Els darrers minuts han estat molt emocionants. L’Athletic superava físicament als espanyolistes i en els contracops es plantava amb més efectius que els espanyolistes que baixaven a defensar-los. Per contra, l’equip perico no renunciava a donar l’ensurt al quadre basc i Romaric amb un xut que obligà a Gorka a llençar-se a la seva esquerra per aturar-lo, ho provà sense èxit. En defensa, un providencial Raúl Rodríguez talla una passada letal de Susaeta per Tokero quan el substitut de Llorente tot sol anava a afusellar a Kiko.

Pochettino esgota els seus tres canvis debutant Kalu Uche en el lloc d’un Forlín que tampoc avui s’ha escapat sense veure la cartolina. Els bascos s’empraven a fons tallant les accions dels espanyolistes amb inusitada duresa. Tres jugadors eren pràcticament de manera consecutiva, amonestats. Passant dos minuts dels noranta, a l’afegit, una jugada en la que Dídac fent jugada veu a Kalu Uche i aquest aixecant per sobre el darrer defensor envia una pilota precisa per que Albín, engalti un potent xut letal que s’allotja dins la porteria basca i suposa el definitiu empat a tres gols. L’alegria eufòrica de l’autor del gol després d’estar en l’ostracisme per la seva lesió i els mals partits després de la seva reaparició, no ha pogut estar reprimida i ha acabat sent amonestat per celebrar el gol traient-se la samarreta. Encara mancava un minut i el conjunt basc ha llençat fins i tot un servei de cantonada, però l’equip de Pochettino aquest cop no s’ha deixat sorprendre i ha mantingut l’empat que tant li ha costat obtenir.

Amb l’empat del Levante davant el Racing, i tot esperant els resultats dels encontres que manquen a la jornada, l’equip de Mauricio Pochettino continua cinquè empatat a punts amb el quart classificat, el conjunt granota del Llevant.



Fitxa Tècnica:
Athletic Club: Iraizoz, Aurtenetxe, San Jose, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Iraola, Íñigo Pérez, Muniaín, i Javi Martínez.
Substitucions: Ander Herrera i Susaeta per Íñigo Pérez i David López, m. 46; Toquero per Llorente, m. 75.

RCD Espanyol: Kiko Casilla (6), Javi López (4), Raúl Rodríguez (7), Héctor Moreno (6), Dídac Vilà (5), Forlín (6), Romaric (9), Verdú (7), Couthinho (8), Weiss (9) i Rui Fonte (6).
Substitucions: Thievy (6) per Couthinho, m. 64; Albín (7) per Rui Fonte, m.73; Kalu Uche (S.Q.) per Forlín, m. 81.

Àrbitre: David Fernández Borbalán, de la territorial andalusa. Ha amonestat amb cartolina groga als locals Muniaín, m. 28, David López, m. 43, Iturraspe, m. 85, Ander Herrera, m. 86, Javi Martínez, m. 88 i per part espanyolista a Weiss, m. 58, Forlín, m. 69 i a Albín, m. 92 per treure’s la samarreta en la celebració del gol de l’empat.

Gols: 1-0: De Marcos, m. 25; 1-1: Romaric, m. 32; 1-2: Weiss, m. 47: 2-2: Llorente, m. 58; 3-2: Javi Martínez, m. 64; 3-3: Albín, m. 92.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 22 de lliga de 1a. Divisió, disputat en l’estadi de San Mamés, Bilbao, amb la pluja i l’aigua neu com a protagonista.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Espanyol i Athlètic van protagonitzar un gran espectacle futbolístic que va justificar perquè aquest esport belluga masses a tot el món. El nostre equip va demostrar que ara per ara està fort mentalment ja que no es va arrugar pel fet d'anar per sota al marcador ni per l'ambient de San Mamés. Coutinho es va bellugar molt bé entre línies i Uche va estar providencial en la passada del 3-3. Weiss mejestuós en un gol que donarà la volta al món. En la part negativa el gol anul·lat injustament a Héctor Moreno i que Rui Fonte quan no marca només es deixa veure pel seu excessiu estaticisme. Un empat amb regust de gran victòria. Seguim a 1 puntet de la Champions.
PRÍNCEP




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M