diumenge, 12 de febrer del 2012

L'ESPANYOL DESAPROFITA LA GRAN OCASIÓ DE SER QUART (0-2)






















RCD Espanyol : 0 – Real Zaragoza: 2

Segona gran decepció de la temporada.

Quan tot ho tenia a favor l’equip espanyolista per assolir la quarta plaça per mèrits propis (i no sol per que el Llevant surti golejat aquesta nit del Bernabeu), i deixar enrere als més importants rivals directes, quan més l’equip pot donar aquest salt de qualitat mediàtica i classificatòria que tots desitgem, apareixen altre cop les històriques malediccions que pesen sobre la nostra institució com si fos ja part de la seva pròpia personalitat; de la seva pròpia idiosincràsia.

Per que no sol havia que derrotar al Zaragoza de Luis García... Calia trencar tres estadístiques que pesen com un bloc de formigó armat. La primera, el no fallar quan l’equip pot assolir  un nivell cert de qualitat (o bé plaça Champions o bé sobrepassar a l’etern rival). Segon, vèncer a un equip cuer, que tan sols havia guanyat dos encontres  i que feia que no guanyava des de la jornada vuitena. I per últim, la tercera anecdòtica estadística, vèncer en partit de lliga després d’una derrota culer del dia anterior. Serà anecdòtic, tot el que vulgueu, però noi... no ens hem sortim en aquestes situacions. Í si ja va ser força dur caure eliminat de la Copa davant un segona B amb tot el rebombori  que aquella televisada eliminació va suposar per satisfer el morbo d’aquells que tant bé ens volen, que voleu que us digui avui desprès de tots els resultats tant profitosos que ahir es van produir.. El cas, és que altre cop el cuer de la lliga ens ha arrabassat els sis punts en joc en la temporada,  i per tant l’estat d’ànim de qui escriu aquesta crònica no és ni de ben lluny el més animat...

La primera mitja hora de joc ha estat molt dolenta. De fet, el conjunt aragonès ha sorprès ja de sortida a un Espanyol tant fred com la temperatura meteorològica, doncs en els primers minuts de joc ha efectuat fins a tres llançaments de cantonada.
El primer xut a càrrec de Luis García aturat per Kiko. L’equip espanyolista ha portat perill amb una centrada molt tancada del brasiler Couthinho que ha rebutjat Roberto amb molts problemes. El principi dels dos jugadors més desequilibrants del conjunt espanyolista, Weiss i Couthinho ha estat molt decebedor no podent-se anar ni un cop en cap dels intents de desbordar i superar als seus rivals.

Al minut 28 Lafita ha donat el primer ensurt, tot i que sortosament la seva situació antireglamentària ha evitat que se li  donés validesa al seu remat de cap que Kiko ha tret com ha pogut.   

En la recta final del primer període l’Espanyol ha dut a terme les accions més perilloses del mateix. La jugada clau que hagués pogut canviar la decoració del partit ha tingut lloc al 38’. Couthinho remata i l’esfèrica s’estavella a la base del pal esquer amb Roberto totalment batut; el refús li cau a Kalu Uche qui tot sol remata fluix i ras al peu de Roberto que des de la gespa i amb reflexes es refà, i torna a evitar llançant-se enrere que l’esfèrica sobrepassi la línia de gol rebutjant i evitant el gol dels espanyolistes.

Al 42’ penetrant els espanyolistes per la lateral esquerra de l’àrea de càstig Weiss cedeix a  Verdú qui habilita a Uche totalment desmarcat qui remata de primera als núvols. Altre gran ocasió del nigerià que ha fallat el que no està escrit en aquest partit. La darrera ocasió abans d’anar-se’n al vestidor, una rematada d’Uche rasa però  desviada a l’esquerra de la porta aragonesa.

En el segon temps, l’Espanyol s’hagués pogut avançar quan Weiss li ha ficat una pilota d’or per Romaric, qui dins l’àrea, no ha controlat quan es trobava tot sol en immillorable situació per batre a Roberto. Altre cop Weiss habilita una molt bona passada per la incorporació de Couthinho qui engalta un potent xut que treu Roberto salvant al seu equip.

Però quan l’Espanyol cercava amb més insistència el gol que obrís el marcador, ha estat el Zaragoza qui l’ha trobat. En el llançament d’un servei de cantonada als nou minuts de joc del segon temps, des de l’esquerra del seu atac, ha estat rematat de cap per Da Silva en una errada de marcatge, al fons de la porteria espanyolista.

Saltava la sorpresa.  Però tan sols un minut i escaig després del gol aragonès, l’equip de Pochettino ha tingut el gol de l’empat en les  botes del brasiler Couthinho quan en una jugada d’atac ha rematat molt bé i la seva canonada s’ha estavellat al travesser tornant al terreny de joc la pilota escopida per la fusta, però el remat acrobàtic d’esquenes de Verdú s’ha perdut molt desviat fora a la dreta.

L’Espanyol ho intenta amb una pilota lluitada i recuperada per Couthinho per l’esquerra que cedeix per un Weiss que no troba forat però assisteix a Uche qui dins l’àrea torna a errar el gol rematant una pilota massa centrada a les mans del meta visitant.

Pochettino ha introduït el seu primer canvi entrant Thievy per un Forlín que s’ha marxat coixejant. Abans el Zaragoza també havia mogut fitxa substituint Micael a Luis. En aquesta fase de parit, l’Espanyol comença a acusar els nervis. El gol de l’empat no arriba davant un Zaragoza que tot l’encontre s’ha defensat molt bé, ha pressionat molt a un Espanyol que ha donat una molt lenta circulació de la pilota facilitant la tasca del conjunt aragonès.  Als homes del mig camp cada cop els hi ha costat més baixar o taponar les esquerdes hagudes i producte d’aquestes circumstàncies el Real Zaragoza ha començat a gaudir de varis contracops en els que ha estat a punt de donar el KO definitiu als catalans.

Per que una errada greu de Javi López (tampoc avui gaire afortunat), ha acabat amb un contracop de Postiga que ha tingut el gol davant Kiko al que no ha sabut superar. El meta espanyolista l’ha aguantat bé i ha evitat mals majors.  Rui Fonte ha substituït Uche, però avui el portuguès tampoc li ha deparat el destí un paper rellevant en aquest partit tant decebedor.  Una molt bona acció del brasiler Couthinho ha acabat penetrant i arribant fins la cuina però la seva passada s’ha passejat per tota l’àrea sense rematador. L’Espanyol s’ha tornat a entestar en voler entrar pel centre amb parets en la frontal amb un Verdú molt espès intentant col·locar pilotes ben complicades en comptes de xutar a porta quan la situació així ho exigia.

En el 76’ Kiko ha salvat del segon gol responent perfectament a la rematada de cap de Lanzaro. Cinc minuts després una llarga carrera de Lafita que no li surt ningú al seu pas però la rematada acaba sortint fora a la dreta. La darrera ocasió dels espanyolistes per variar la sort del partit ha tingut lloc en el 87’ quan una bona paret entre Couthinho i Verdú ha acabat amb el xut a boca de canó del brasiler, potent, però que altre cop ha comptat amb la resposta d’un Roberto que ha fet el seu partit de la temporada.

Com tot el Zaragoza,  que en el darrer dels tres minuts de l’afegit i amb un Espanyol ja trencat i superat per les circumstàncies, ha tret ràpidament un servei de falta per que molt hàbil Juan Carlos rematés al fons de la porteria espanyolista superant Kiko Casilla. L’Espanyol ha jugat un mal partit, però més que res ha pagat molt car el desencert cara a porta, ja que per ocasions clares de gol, no ha merescut perdre davant un Zaragoza que es jugava la vida en una de les seves darreres oportunitats per iniciar una remuntada que li permeti salvar el coll. El conjunt aragonès ha tallat una ratxa de set encontres consecutius dels espanyolistes sense perdre. A Getafe, hi haurà altre oportunitat. Potser no tant fàcil ni tan clara com era avui, però aquí les coses es fan sempre de la manera més complicada i impensable a priori...



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kiko (6), Javi López (3), Raul Rodríguez (6), Héctor Moreno (7), Dídac Vilà (5), Forlín (4), Romaric (6), Verdú (5), Weiss (6), Couthinho (8), i Kalu Uche (3).
Substitucions: Thievy (3) per Forlín, m. 64; Rui Fonte (4), per Kalu Uche, m. 71.

Real Zaragoza:  Roberto, Álvarez, Lanzaro, Edu Oriol, Postiga, Luis García, Da Silva, Lafita, Pinter, Apoño i Obradovic.
Substitucions:  Micael per Luis García, m. 61; Zuculini per Edu Oriol, m. 74; Juan Carlos per Postiga, m. 85.

Àrbitre: César Muñíz Fernández del comitè territorial asturià assistit en bandes per Roberto Alonso i Enrique Andrés. Ha mostrat cartolines grogues a Didac Vilà (la cinquena i per tant baixa per Getafe), m.42, i per Counthinho, m. 88 per part espanyolista i a Lafita, m. 43, Lanzaro, m. 62, Álvarez, m. 68, Zuculini, m. +90, i Roberto, m. +90, per part aragonesa.

Gols: 0-1: Da Silva, m. 54; 0-2: Juan Carlos, m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 23 de lliga de Primera Divisió disputat a les 12:00 del migdia a l’estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat en un matí molt fred i amb presència en les grades de 29.310 espectadors.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ


.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
REAL MADRID C.F.
582219
1
27521
2
F.C. BARCELONA
482214626316
3
VALENCIA C.F.
402211743522
4
LEVANTE U.D.
32229582929
5
R.C.D. ESPANYOL
32229582526
6
C. ATLÉTICO DE MADRID
31228773127
7
MÁLAGA C.F.
31229492832
8
CLUB At. OSASUNA
312271052635
9
ATHLETIC CLUB
30227963430
10
RAYO VALLECANO
28
228
4
102732
11
GETAFE C.F.
27227692229
12
SEVILLA F.C.
2621
6
872224
13
REAL BETIS BALOMPIÉ
262282122531
14
VILLARREAL C.F.
26226882330
15
R.C.D. MALLORCA
25226791928
16
GRANADA C.F.
252274111731
17
REAL SOCIEDAD
24216692330
18
REAL RACING CLUB
232241171826
19
REAL SPORTING
192254132043





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M