dimarts, 26 de juny del 2012

EL CADET "A" LI AGAFA LA MIDA AL BARÇA
I EL DERROTA PER TERCER COP EN UNA SETMANA

RCD Espanyol Cadet “A”: 1 – FC Barcelona: 0



En una setmana, tercer derbi triomfal.



El Cadet “A” del RCD Espanyol es va adjudicar la X Copa Coca – Cola en partit disputat diumenge al migdia a l’Estadi de San Mamés de Bilbao. Ho va fer tornant a derrotar al conjunt blaugrana. Ja l’havia vençut en la jornada de dissabte a la fase prèvia per idèntic marcador i set dies abans, en la final del Campionat de Catalunya disputat a Martorell en la tanda de penals. El cadet barcelonista, joia de la corona blaugrana, ha sucumbit en aquest tram final de temporada davant la lluita i la il·lusió d’un Espanyol que ha alineat altre cop jugadors de primer any com Lluis, Alex, Pol Mikel o Campu, mentre que el rival feia ostentació de tota la seva legió de jugadors d’africans físicament superiors.

Els espanyolistes van sorprendre als barcelonistes en els primers minuts. Una centrada llarga de Iago (que altre cop ocupà la lateral dreta), va ser rematada de cap molt bé per Campu, salvant amb una mà prodigiosa pel meta barcelonista Andreu. Tan sols un minut després el propi Campuzano va enviar un tret des de la frontal a mig metre del pal esquer. A partir del minut 9, el Barcelona comença a fer-se amb el mig del camp i a tenir la possessió de l’esfèrica en major mida, tot i que als dotze minuts de joc seria l’extrem Ivan Écija qui estavellaria la seva centrada xut a la part exterior del pal de la porteria blaugrana.

El col·legiat no va mostrar cap cartolina en dues entrades en els darrers minuts del primer període, primer sobre Campu (força dura) i posteriorment sobre Pol Mikel. Al minut vint, seria Ivan Écija qui enviaria altre cop un bon tret que sortiria a un parell de pams per sobre el travesser. La única acció del conjunt barcelonista en atac seria una penetració per la dreta a càrrec d’Adama que marxant-se de dos espanyolistes, centra allunyant la cobertura perica, força solvent. Amb empata a zero s’arribà a la finalització dels primers vint-i-cinc minuts.

En el segon temps, el Barcelona dominarà de manera absoluta el partit en quant a possessió de la pilota, mostrant-se més incisiu des de la sortida de l’ex espanyolista Moha qui mostrà detalls en algunes accions individuals. Els blaugranes sortiren forts en aquest segon període i al primer minut tingueren la jugada més perillosa en atac quan Musta s’infiltra per la lateral esquerra de l’àrea de càstig segons atac barcelonista, però després de guanyar línia de fons, la seva passada de la mort es topa amb un incommensurable Lluis que talla allunyant el perill.

El Barcelona dominaria però tret d’alguna acció individual de Moha (en una ocasió Iago va merèixer la cartolina en agafar-lo per la samarreta tallant el contracop), no posaria en cap tipus de problemes seriosos a l’expedita cobertura perica malgrat la seva joventut.

A falta de set minuts per la finalització del partit i que el torneig es resolgués des del punt dels onze metres, l’equip espanyolista iniciaria una acció entre Campu i Marc Roca per banda esquerra, amb centrada que refusa en curt un defensor culer, la pilota enrere tampoc es rebutjada pentinant altre defensor blaugrana i la pilota li cau a Carles Soria “Torito” qui no s’ho pensa i tal com li bé, envia l’esfèrica al fons de la porteria significant el primer i únic gol del partit.

El quadre perico aguantaria força bé les escomeses de fogueig d’un Barcelona sense pólvora, al que li deixaria la pilota, però que en cap moment tindria ni una sola ocasió en aquest tram final de partit per intentar igualar l’encontre. Xiulet final del col·legiat i triomf espanyolista merescut que posa la cirereta al pastís després de conquerir el Campionat de Catalunya i en una jornada tremendament positiva pels colors espanyolistes, on el Juvenil A va coronar-se campió en Borriana i el Femení va superar els quarts davant l’Escola Futbol Valls.


RCD Espanyol: David Pedro, Iago, Alex, Lluis, Pol Mikel, Patrick, Alfredo, Torito, Campu, Ivan Écija i Èric Gràcia. També, Marc Roca, Andreu, Joel, Sergi...

FC Barcelona: André, Sergi, Rodri, Ivan, Musta, Kaptoum, Fran, Enguene, Josimar, Adama, i Tony. També Guillermo, Sergio, Alex Corredera, Dani, Marc, Albert Torras, i Moha...

Gol: 1-0: Torito, m. 43’.

Incidències: Final de la Copa Coca-Cola de cadets, disputada a San Mamés, Bilbao. El quadre espanyolista s’havia desfet de la Selecció Coca-Cola d’Astúries en semifinals, i el FC Barcelona de la de Madrid. Sergi amb quatre gols, va ser el pitxixi del torneig. El conjunt perico agafa el relleu de la Selecció basca, guanyadora en la passada edició.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M