diumenge, 24 de juny del 2012

LES FOTOS DE LA FINAL. (5è i DARRERA).
BORRIANA, ANÈCDOTES VARIES. L'AFICIÓ I ELS VIP'S

EL CADET "A" GUANYA LA COPA COCA-COLA DERROTANT 1-0 AL FC BARCELONA
















I això és tot amics lectors, pel que fa referència a la Final de la Copa de S.M. el Rei a Burriana. Aquesta ciutat situada a la Plana Baixa (província de Castelló), que limita amb els municipis d’Alquerías del Niño Perdido, Vila-real, Nules i Almassora, i que té uns trenta-cinc mil habitants i disposa de platges i port marítim, situades més d’un parell de quilòmetres del centre (Grao de Borriana) i que ahir diumenge va agafar el relleu de Lleó, Ponferrada i Baza a l’hora de veure coronar en el seu terreny de joc en una final de Copa del Rei Juvenil, al juvenil espanyolista.

No hi havia estat mai a Borriana, tinc que confessar-ho. Si me n’havia parlar molt el meu pare en vida recordant la seva estada en aquelles terres castellonenques, amb les seves inesgotables fileres de tarongers, en dramàtiques circumstàncies i en moments que millor mai dels que llegiu aquestes línies tingueu / tinguem que viure. Era 1937 i en un hospital militar es trobava convalescent ferit d’aquella guerra incivil que va deixar assolada nostre Espanya, i nostre Catalunya. Per tant, Borriana, era un nom que em sonava i força en a mi. Sortosament, aquest enfrontament, aquest duel entre pericos i malaguenys tan sols era un espectacle futbolístic, un partit de futbol carregat de sentiment i d’esperança d’una fornada de nois que volen ser quelcom al mon del futbol; res a veure amb terribles coses que no tant lluny en el temps hem pogut també reviure des de la distància en altres països a la nostre Europa com a les terres balcàniques.

Arribat a aquest punt tinc que donar les gràcies als companys (fotografiats a la darrera foto amb el tècnic campió Dani Poyatos) que em van acompanyar en aquest reeixit viatge, per suportar-me al viatge d’anada i tornada i per la seva fidelitat patint amb el nostre Espanyol: A Vicens Piera (de dreta a esquerra), a Josep Gaspar i a José Luis de la Penya Els Incansables, en especial, doncs sense ell aquest viatge no s’hagués pogut fer després del fracàs del autocar semi- desert que amb la millor intenció va fer la FCPE i que gens de receptivitat va tenir dins la massa social. Si aneu sovint a Sadrià, a la Dani Jarque, a bon segur els coneixereu. Si no, us recordo un cop més que el futur d’aquesta entitat està única i exclusivament en la pedrera (mentre no vingui un mecenes multimillonari i ens compri, cosa bastant improbable). Gràcies i felicitats a quants espanyolistes desplaçats vam coincidir a Borriana.

Per cert i per finalitzar, a la tornada, l’autopista AP-7 estava totalment buida de vehicles (tant a terres de la Comunitat Valenciana com a terres catalanes). Minuts i minuts sense veure un sol vehicle ni per davant ni per darrere, semblava que travessàvem llocs despoblats, fantasmagòrics... Sembla mentida que un partit de futbol aturi un país sencer... I no em refereixo al disputat a Borriana.



13 comentaris:

Anònim ha dit...

Jose Mª, acaban de comunicar en las oficinas del Club que excepto German y Diego (apenas ha jugado durante la temporada)no suben a nigún jugador del juvenil al B. Acojonante. Dicen que no son aptos para el B. Que me lo expliquen.

Anònim ha dit...

No me lo puedo creer no sera al reves si echan a todos los que han dicho del B concretamente del 92 y no suben a nadie.. con quien jugaran

Anònim ha dit...

NO ME LO PUEDO CREER
como pueden decir esto ,con el juvenil que tenemos
Despues iremos ollendo que los chavales se van a otros equipos
QUIEN SERA EL PRIMERO EN IRSE????

Anònim ha dit...

No me lo creo, pero, es logico si suben a la mayoria, no tienen espacio para comosiones y por ahi no pasan esta panda de cuatreros y caraduras...

Anònim ha dit...

Bonilla ha puesto en su twitter que ha sido su ultimo torneo ganado con el RCDE. ¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Hablais de bonilla y hay mas como gil ,hector ,rufo josue , canadell y los juveniles que ya estan para subir ¿¿¿que pasara con ellos????
si los otros clubs son listos empezaremos a ver salidas
nunca podemos estar tranquilos

Anònim ha dit...

AMIGO JOSE M QUE OPINAS DE TODOS ESTOS COMENTARIOS?
gracias por tenernos informados

Anònim ha dit...

Jose Maria sobran fotos

Josep Maria ha dit...

Que queréis que opine!...
Esperando acontecimientos, a ver si se confirma o no estos negros presagios. Hay un grupo de jugadores que son del 1993 y que o renovan (y en ese caso o van al B o van cedidos) o van a poner punto final a su etapa como juveniles. Algunos con muchos años de espanyolistas en sus espaldas.

En cuanto al últim comentario, pues si, sobraran fotos, no lo niego. Quizás en TV3 o en Marca TV o Teledeporte no sobraron, o en otros medios gràficos de nuestra tierra. Que le vamos a hacer, unos por exceso y otros por defecto. Pero era mi ÚNICA MANERA de mostrar mi cariño, mi sentimiento, mi agradecimiento por un historico triunfo a unos chavales a los que ya se empieza a vislumbrar que puede ser que no se haga justícia con ellos por parte de ya veremos que técnicos en este futbol base tan cuestionado últimamente.
Saludos.

Anònim ha dit...

JOSE MARIA NOSOTROS COMO AMIGOS Y SOCIOS ESTAMOS MUY CONTENTOS Y TE AGRADECEMOS TU LABOR Y ESPERAMOS QUE SIGAS ASI CON GANAS ,GRACIAS

Anònim ha dit...

Hay fotos que tendrian que ser dobles los chavales se lo merecen todo.

Anònim ha dit...

Pues a mi que se den bajas a jugadores del B no me importa demasiado porque excepto 3 o 4, no tiene furutro en el club, pero si que me molesta que se quiera echar a los chicos del juvenil, en donde casi la mayoria son aptos para el filial.

Anònim ha dit...

Gràcies Josep Mª pel teu magnific reportatge, els q estimem la nostra pedrera t'ho agraïm molt sincerament. Jo admiro cada un dels teus extensíssims reportatges.
Hi mirat les fotos d'en Josep Manel Casanova amb molta nostàlgia per la seva gran professionalitat demostrada durant tants anys, marquen unes pautes de progressió i millora dels jugadors i tècnics q ens feien gaudir veient-los créixer dia a dia.
Si sobra alguna foto es de qui, malauradament pel Club, marca avui unes pautes basades en amiguismes.
Mar de granperico




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M