dissabte, 19 de gener del 2013

AGÒNICA REMUNTADA.
L'ESPANYOL GUANYA 3-2, I AGAFA AIRE



RCD Espanyol: 3 - RCD Mallorca: 2


10 de 12 a l'Estadi amb Aguirre. Segon triomf consecutiu.

Altre triomf d’infart... Com el del Rayo, o el Depor, o el del Celta... Altre cop la sofridora afició espanyolista ha tingut que patir de valent per poder veure al seu equip alçar-se amb els tres punts en joc després de veure’s avall en el marcador abans del descans quan el conjunt balear ha capgirat l’avantatge obtinguda amb l’inicial gol de Simao. Verdú des del punt de penal i Baena amb el Mallorca jugant amb deu homes, han aconseguit donar-li la volta al resultat i convertir les cares de funeral dels espanyolistes en cares d’autèntica eufòria després de sumar els sis punts en aquests dos partits i allunyar-se de les profunditats de la classificació.

Sense explicació aparent la “pochettinada” del senyor Javier Aguirre, alineant de sortida a un Rui Fonte (quant s’esperava el debut de Petrov), que al marge de la seva habitual pobre aportació al joc, segons totes les informacions estava amb peu i mig fora de l‘Espanyol o al menys amb les intencions per part de l’entitat de desfer-se d’ell... Potser algú ha pensat en vendre’l al Southampton anglès...  Els espanyolistes tenien la baixa sensible de Víctor Sánchez a la medul·lar sent Forlín i Baena qui ocupaven aquests llocs un cop Héctor Moreno tornava a l’eix de la defensa. Un cop més els infernals horaris i la poca il·lusió que ve despertant l’equip ha fet que la taquilla hagi sigut molt pobre; 17.169 espectadors, quant ens estem jugant la vida a la màxima categoria del futbol espanyol, no diu gaire de la nostre afició...

La primera acció seriosa de perill ha correspost als balears. Giovani dos Santos, que ha portat de corcoll a la defensa espanyolista, ha guanyat línia de fons superant adversaris, però la seva centrada sortosament passada, no ha trobat rematador doncs ningú seguia la jugada. Era la tornada de Javi Márquez, el migcampista format a la pedrera espanyolista, que rebria  varis “pals” dels seus excompanys, precisament de Forlín (amb picabaralla entre els dos) i de Verdú, en acció  que li havia costat veure  cartolina.

Sense que passés res de noticiable, amb un joc espanyolista molt desencisant, pilotes llargues i alguna que altre centrada sense opció, s’ha presentat l’ocasió als setze minuts de joc en el llançament d’un lliure directe. Simao Sabrosa, en un excel·lent llançament ha superat la tanca i ha allotjat l’esfèrica a la dreta d’Aouate després de colpejar la part interior del pal dret. L’Espanyol cobrava avantatge i semblava encarrilar perfectament l’encontre i amb els mínims arguments ofensius.  Una bona combinació de Simao amb Capdevila, ha acabat amb la centrada xut molt tancada del de Tàrrega, aturant bé Aouate junt al pal dret de la seva porta.

Però mica a mica el Mallorca ha anat tancant l’Espanyol. Casadasús ho ha provat amb un remat que ha sortit per sobre la porta fent vistes Kiko Casilla que amb encert ha intuït que l’esfèrica se n’anava per sobre. Baena ho ha provat amb un llançament llunyà després d’una bona recuperació, que ha obligat a intervenir al porter del Mallorca llençant-se a la seva esquerra i aturant en dos temps.

Però una errada greu ha estat a punt de condemnar a l’Espanyol als inferns. Sortosament la remuntada deixarà l’error del mexicà Héctor Moreno en simple anècdota. Per que l’errada al enviar de cap a Kiko calculant malament la distància entre ambdós,  i deixar la bola lliure per Giovani –qui no ha perdonat davant del d’Alcover -, ha sigut de força consideració i de terribles conseqüències en aquells moments. L’Espanyol ha quedat força tocat amb l’empat i ha anat arrossegant-se a mercè d’un Mallorca que ha intentat buscar el segon abans del descans.

Ha avisat el quadre balear amb una centrada de Casadús que ficant la bota Giovani, ha obligat a emprar-se a fons a Kiko, salvant al seu equip al pogué enviar a còrner junt al pal esquer. Però finalment, Javi Márquez ha fet l’1-2 (no ho ha celebrat), amb un xut des de fora de l’àrea a la sortida del servei de cantonada, que li ha entrat a Kiko per la seva dreta, lluny del seu abast després de tocar lleugerament en el peu de Forlín.   Veure-ho per creure-ho. L‘Espanyol havia llençat mig partit malbaratant la seva avantatge i ara es trobava a la vora del desastre.

Canvi d’Aguirre ràpid. Al segon període ja no surt Rui Fonte i el públic ho agraeix tot i que el portuguès no ha tingut culpa del que ha passat i tant malament no ha fet, però és que ja n’està ben tipa la grada de veure’l a les alineacions sense que es sàpiga el motiu veritable... El lloc del portuguès l’ocupa Longo, que altre cop ha mostrat masses alts i baixos. Bones accions i errades. De tot ha alternat, tot i que avui l’hem vist més lluitador contagiat amb l’esperit que l’Espanyol ha exhibit en el segon temps en el que ha compensat la desavantatge en el marcador, deixant-se l’equip la pell sobre la gespa i protagonitzant una remuntada de les que seran recordades per la greu situació –ara una mica menys - que encara pateix l’equip a la classificació.      

Als vuit minuts de la represa, la nota còmica l’ha protagonitzat Clos Gómez quan ha caigut a la gespa... La mala sort espanyolista s’ha acabat de fer palesa quan un servei de cantonada executat per Simao, era rematat de cap per Héctor Moreno, i l’esfèrica s’estavellava al travesser, sense pogué ser aprofitar el refús que l’atura el porter.  Precisament el meta Aouate, lesionat en aquesta jugada, s’ha reincorporar després de perdre força temps, però no ha pogut continuar i ha estat substituït per un no tant encertat Miño que s’ha mostrat molt insegur al llarg de tot el temps que ha estat sobre la gespa.

L’ensurt de consideració ha sigut al minut 65’ quan Kiko no s’ha fet amb la bola en una sortida que ha fet tremolar a tots i a punt ha estat d’aprofitar-se’n el Real Mallorca. L’Espanyol començava a posar una marxa de més al joc i més amb el cor que amb el cap, tancava a un Mallorca que ja li anava  prou bé el resultat... Així, Longo tindria una gran ocasió quan després d’una mitja volta envia una dura rematada que envia a còrner Miño a la seva esquerra (66’).  L’equip de Javier Aguirre intensifica l’atac i després d’un parell de serveis de cantonada, Longo dins l’àrea cau després que el defensor central Nunes el faci caure en relliscar primer ell. Penal absurd però clar a un Logo que mai saps per on sortirà i que les jugades rares estan a l’ordre del dia amb ell.

La pena màxima és executada per Joan Verdú, colpejant bé i amb potència,  a la dreta del meta balear que tot i encertar la direcció de l’esfèrica no pot aturar-ho. L’Espanyol empatava a dos i renaixien les esperances de la parròquia perica.  Però en una polèmica acció (71’) en la que no aixeca el banderí l’auxiliar, s‘escapa amb molt de perill Giovani superant a Javi López i col·loca una centrada que tot sol, envia Víctor Casadesús als núvols rematant dins l’àrea petita. Respirava la grada... Caparrós fa sortir a Hemed, el botxí de l’anada, en el lloc de Kevin.

Clos Gómez li perdona la cartolina groga a Pina en una dura acció, i posteriorment a Giovani qui segueix una jugada ja prèviament invalidada per perdre força més temps. Marxa Javi Márquez per Martí. L'esquerrà Luna, que havia vist la primera cartolina en el darrer minut del primer temps, aturaria en clara falta a Sergio García i acabaria veient la segona. Aquesta ocasió si que va aplicar el mateix criteri al Mallorca que l’aplicat als espanyolistes que ja n’havien vist algunes mentre que els balears semblava tinguessin impunitat... El Mallorca es queda amb deu homes i la grada empenta al seu equip cap a un triomf que pot ser el principi del llarg final d’aquest suplici que va iniciar-se precisament a terres balears en ple mes d’agost...

Amb superioritat numèrica l’Espanyol aprofitava tal circumstància, i en una jugada amb rebots, un xut des de la frontal toca en un defensor i li cau a Baena qui a la frontal de la petita remata al fons de la porteria en mig de l’alegria de tot l’espanyolisme a falta de set minuts pels noranta.

Però quedaria encara molt per patir... Aguirre retiraria a Verdú i després a Sergio García donant entrada a C. Alfonso i Tejera, respectivament.  Tindria l’oportunitat de deixar de patir l’Espanyol i de fer-se amb el gol-average. A peus de Longo. L’italià s’escapa molt bé dels dos defensors i amb velocitat es planta davant Miño; amb tot a favor, remata al ninot...

El Mallorca llençaria una perillosa falta al minut 93 que enviaria Giovani als núvols. Clos Gómez afegiria fins a cinc minuts. Al 94 i vint-i-cinc segons nova falta uns 15 metres ja en terreny espanyolista. A l’Espanyol se li han aparegut tots els sants del santoral quan la centrada profunda de Martí,  ha estat rematat dins l’àrea forçat però tot sol per Hemed, creuat i fora.  Passen uns segons dels 95, i xiulet final. L’Espanyolisme torna a ressorgir de les seves cendres. Es el màgic d’aquest club...Però encara que sigui per error, podrem algun dia guanyar un partit sense tenir que patir tant?...           

    

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casillas; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; Forlín, Raul Baena; Verdú, Rui Fonte, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Longo per Fui Fonte, m. 46; Christian Alfonso per Verdú, m. 85; Tejera per Sergio García, m. 89.

RCD Mallorca: Aouate; Nsue, Nunes, Geromel,  Luna; Pina, Javi Márquez; Kevin,  Pereira, V. Casadesús; i Giovani.
Substitucions: R. Miño per Aouate, m. 61; Hemed per Kevin, m. 73; Martín per Javi Márquez, m.78.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, de la delegació territorial aragonès, assistit en bandes pel infaust  Roberto Díaz Pérez del Palomar i per Luis Fernando Marco Martínez. Ha mostrat cartolines grogues als espanyolistes Verdú, m. 27, Forlín, m. 38, Tejera, m. 92, i Kiko Casilla, m. 94,  i per part mallorquinista Luna (m.45’ i 80’ sent expulsat) i Hemed, m. 79.  També va resultat expulsat el preparador físic del RCD Espanyol, Juan Iribarren Morras per desplaçar l’esfèrica lluny d’on s’havia d’efectuar una sacada per pèrdua deliberada de temps durant l’afegit.

Gols: 1-0: Simao, m. 15; 1-1: Giovani, m. 35; 1-2: Javi Márquez, m. 42; 2-2: Verdú (pen.), m.68; 3-2: Raul Baena, m. 83.

Incidències: Encontre corresponent a la 20ena. jornada (primera de la segona volta), disputat en l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat davant 17.169 espectadors.          















S E N T I M E N T P E R I C O . C O M