diumenge, 20 de gener del 2013

MANETA D'UN CADET "A",
CAMPIÓ D'HIVERN DE LA DIVISIÓ D'HONOR

RCD Espanyol Cadet “A”: 5 – C.E. Mercantil: 0


L’equip de Dani Fernández, únic líder en solitari de tot el futbol base masculí espanyolista.

El Cadet “A” de Dani Fernández, ha finalitzat la primera part del campionat com a campió d’hivern de la Divisió d’Honor Cadet, en derrotar a un feble Mercantil en un partit passat per aigua en els seus primers quaranta minuts, i beneficiar-se de l’empat del Barcelona a Girona, on els gironins jugant amb deu homes van protagonitzar la sorpresa igualant un marcador desfavorable.

De moment amb la situació d’embús que es viu al filial, de retruc no han pujat encara els jugadors que en principi la direcció tècnica del futbol base tenia pensar ascendir del Cadet “A” al Juvenil “B” i “A”. Per tant, el tècnic espanyolista continua disposant de la mateixa plantilla (a excepció lògicament de Pablo Maffeo i de Lluis) i amb l’aportació els darrers encontres del lateral / extrem, Erik Sarmiento, jugador del Cadet B, i del fitxatge Juan Ezomo.

Ahir es presentava un partit assequible teòricament davant el penúltim classificat, el sabadellenc Mercantil, i coneixedors ja tots de l’ensopegada del FC Barcelona a Girona. No obstant, la persistent pluja que durant tota la tarda va ser present a la Dani Jarque i el fet de donar minuts a alguns dels jugadors habitualment suplents, podia aportar quelcom d’incertesa al desenvolupament del partit.       

Tot i ser el Mercantil qui va gaudir de la primera ocasió de perill amb una acció d’Andrés Salido, ràpidament seria Aarón Martín amb un llançament de falta directe a “l’estil Simao”, colpejant en aquest cas l’esfèrica a la part interior de la creueta i entrant dins, qui ajudaria a esvair qualsevol besllum de dubte sobre qui manaria en aquest partit. A més, una combinació quatre minuts després pel centre i al primer toc entre Juan i Carlos Cano, acabaria amb la letal rematada del primer al fons de la porteria. Era el primer gol de Juan Ezomo després de la seva tornada a l’Espanyol procedent de l’Atlético de Madrid.

Amb aquest marcador abans de complir-se el primer quart d’hora de partit, l’Espanyol ja havia pràcticament convertit la resta de partit en un mer tràmit. Adrià Labiano tindria una gran ocasió quan en una jugada d’atac i des de fora de l’àrea no s’ho pensà dues vegades i envià el seu potent xut, al travesser de la porta ocupada per l’ex Alberto.

Poques vegades arribà amb perill el quadre arlequinat a les immediacions de l’àrea de Manuel. En una d’elles en la recta final del primer temps, una bona passada en profunditat pel davanter sabadellenc, però la rematada acabà fora. El marcador, tot i una bona oportunitat dels de Dani Fernández en les acaballes del primer temps, ja no es mouria més fins el segon període.

El tècnic espanyolista mogué la banqueta i ja per fi, sense la pluja com a protagonista, vam pogué gaudir del partit sense la presència del líquid element, amb la inclusió de jugadors com Pol Mikel, Joel, Gonzalo, Melendo, Campu i Adrià Rivas en l’onze local.

Després d’una bona acció visitant amb una pilota centrada que colpejà el travesser de la porteria espanyolista, ràpidament seria el conjunt espanyolista qui imposaria la seva llei i als nou minuts de la represa, Joel Riera s’escapa trencant la defensa i entrant dins l’àrea amb una bona definició, afusella al meta Caballero.

Sense solució de continuïtat, l’Espanyol ampliaria el marcador amb un quart gol obra del seu davanter centre Adrián Rivas. La jugada la inicia Campu en la frontal i després de varis retalls la bola li cau a peus d’Adrián, qui no s’ho pensa i remata en posició forçada al fons de la porteria arlequinada.

La resta de partit fou un monòleg del líder de la Divisió d’Honor Cadet, i davant un hipotètic empat amb el Barcelona en el gol-average final, seguí l’equip intentant aconseguir una renda més ampla. Molt bona la jugada en la que Labiano s’internà en llarga carrera i la passada en profunditat per Adrián Rivas acabà amb una rematada d’aquest que envià a còrner, salvant al seu equip del cinquè, el meta del Mercantil.

El cinquè sobrevolà Sadrià en varies ocasions; una d’elles, molt clara, quan una excel·lent passada en profunditat d’Oscar Melendo per Campu, acabà amb el mà a mà amb el meta sabadellenc i el golejador espanyolista ho intentà fer-ho maco, amb un intent de vaselina que quedà curta, no podent superar al meta.

El meta del conjunt arlequinat salvà també al seu equip d'encaixar altre gol, quan un llançament de falta a càrrec d’Alex fou rematada de cap per un jugador espanyolista en un munt de jugadors dins l’àrea i envià a còrner amb una gran intervenció. Finalment, l’Espanyol establiria el resultat final amb un cinquè gol, obra de Campu, quan amb potència i dins l’àrea en la següent jugada, afusella al meta visitant. L’equip perico tindria una bona opció de fer el sisè quan una molt bona centrada d’Erik Sarmiento (bona actuació pujant la banda) es rematada per Adrián Rivas lliscant el travesser.       




Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Manuel, Emilio, Alex, Erik Sarmiento, Aarón, Marc Manchón, Adrià Labiano, Oscar Villanova, Carlos Cano, Juan i Marc Miquel.
Substitucions: Pol Mikel, Joel Riera, Gonzalo, Oscar Melendo, Campu i Adrián Rivas per Erik Sarmiento,  Adrià Labiano, Oscar Villanova, Carlos Cano, Juan, i Marc Miquel, m. 41; Erik Sarmiento i Adrià Labiano per Emilio i Marc Manchón, m. 59. Altre suplent: Pol Agustí (p.s.)

CE Mercantil: Alberto Román, Alex García, Alex Rubio, Marc Xalabarder, Rafael Bravo, Eric Arévalo, David López, Marc Bautista, Andrés Salido, Joel Sánchez, i Carlos Martínez.
Suplents: Anthony Hernández, Jordi Caballero (p.s.), David Cordón, Steve Godfroyd, Víctor Aguilar, Albert Rodríguez, i Rafael Moreno.

Àrbitre: Edwar Miguel Gonzáles Moreno, assistit en bandes per Albert Sánchez Mulero i Lluis Espallargas Casellas. Un única cartolina groga, pel visitant Oscar Cordón, m. 42.  

Gols: 1-0: Aarón, m. 2; 2-0: Juan, m. 14; 3-0: Joel Riera, m 49; 4-0: Adrián Rivas, m. 51; 5-0: Campu, m. 72.

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada (15ena.) de la primera volta del campionat de lliga a la Divisió d’Honor Cadet, disputat ahir al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jaque, amb cel totalment cobert, pluja moderada durant tot el primer temps, i molt poc públic. El partit es jugà amb il·luminació artificial, per cert des de fa ja uns dies, funcionant tots els focus a ple rendiment... En les files del Mercantil dos exjugadors del futbol base del RCD Espanyol. El fins la passada temporada porter del Cadet B, Alberto Román Ruíz, i el que fou lateral durant cinc temporades (2005-10) Antonio Ramos Hernández, “Anthony”.



CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL
41151320499
2
F.C. BARCELONA
40151311496
3
U.D. CORNELLÀ
331510323210
4
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
301510051917
5
F.C. GIRONA
29158522815
6
C.F. DAMM
23157262421
7
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
21156361821
8
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
19155462424
9
U.E. BORDETA DE LLEIDA
19155461421
10
C.E. EUROPA
18145362233
11
C.F. BADALONA
15154382135
12
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
14143561320
13
C. E. MANRESA
14144281727
14
U. At. HORTA
81422101330
15
C.E. MERCANTIL
41504111134
16
REUS DEPORTIU C.F.
41511132152


2 comentaris:

Anònim ha dit...

La jugada de Labiano que Rivas remata amb resultat corner no és d'ell sinó de Pol Mikel amb el 12 de lateral dret. Era una jugada que havia de ser gol clarament...quina llàstima!!!
Salutacions

Anònim ha dit...

Jo crec que el senyor Josep Maria es refereix a una jugada en la que el jugador espanyolista Adrián Rivas en una internada en profunditat davant del meta mercantilista (Jordi Caballero), realitzant aquest una bona intervenció, rebutja la pilota a corner.

salutacions




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M