dimecres, 23 de gener del 2013

MÀXIMA IGUALTAT (2-2): L'ESPANYOL
EMPATA EL DERBI ALEVÍ AMB DOBLET DE DANI .

RCD Espanyol Aleví “A”: 2 – FC Barcelona: 2
 
Màxima igualtat
 
Espanyol i Barcelona, han empatat a dos gols en el derbi d’alevins de segon any, disputat aquest vespre a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. L’encontre corresponia a la jornada 13 (22/12/2012) que per la participació d’ambdós conjunts en la Powerade Cup, es va ajornar en el seu dia.
 
Ambdós equips arribaven a la cita empatats a punts, i tot continuarà igual després del derbi d’avui. Els barcelonistes tenen una certa relativa avantatge doncs van davant en el average general i l’encontre de la segona volta (el que pot decidir el campionat si cap dels dos equips punxa prèviament), es disputarà a la Gamper. 
 
L’encontre ha sigut molt disputat i la igualtat en el còmput del partit ha sigut la tònica dominant. Si fos un combat de boxa, als punts, l’Espanyol s’hagués pogut considerar guanyador doncs ha fet potser més mèrits i ha dominat en més minuts, però el Barcelona també ha tingut les seves oportunitats i també ha fet valer el seu joc en determinants moments, motiu pel qual el resultat es pot considerar just.
 
En el primer quart, l’Espanyol ha sortit més fort que els blaugranes i han disposat de varies oportunitats mitjançant l’heroi avui del quadre espanyolista, Daniel Villahermosa. El seu primer llunyà xut ha obligat a intervenir al meta Arnau a fons. En idèntica jugada, ho provat minuts després i el seu llançament ha sortit a mig metre del pal dret.
 
En una acció precedida de clara falta no assenyalada, el Barcelona ho ha aprofitat ràpid en el contracop en el que Takefusa davant Ángel ha tingut el gol en les seves botes, però el meta espanyolista en una gran intervenció ho ha evitat.  Molt bona l’acció i el detall tècnic de Joan Refusta, finalitzant la jugada amb un xut que no excessivament dur, ha refusat el porter blaugrana, estan a punt Maxím d’aprofitar el rebuig curt, però altre cop el porter llançant-se a sobre i cobrint, ha evitat el gol perico.
 
Adrián Bernabé ha llençat des de la dreta de l’atac perico un servei de cantonada que molt tancat, s’ha estavellat al pal esquerre de la porteria barcelonista. Tot just quan s’anava a complir el minut 15 de joc, l’Espanyol obre el marcador. Ho fa mitjançant Dani, que en banda esquerra s’escapoleix amb un bon regat del seu marcador i envia una centrada xut pel pal curt que sorprèn al porter barcelonista que esperava potser més un centre que un xut.  
 
En el segon quart, Kilian seria protagonista al poc d’iniciar-se, una gran jugada individual culminada amb un potent xut buscant l’escaire dreta que per ben poc se’n va fora. Però mica a mica, seria el conjunt barcelonista qui començaria a treure’s el domini espanyolista de sobre i ha manar sobre el terreny de joc. L’Espanyol tindria més problemes per controlar el partit, fins que acabaria arribant l’empat.
 
Un servei de cantonada molt tancat a càrrec d’Iván Bravo és rematat per Anssumae Fati de cap, estavellant la bola al travesser de la porta espanyolista. La rèplica perica, un lliure directe executat per Arnau que tocant un defensor surt a còrner ajustada la pilota a la dreta. Un servei de cantonada executat per Dani, no hi arriba de cap per centímetres Kilian. El Barcelona respon amb un bon xut que surt un pam per sobre el travesser. A falta de dos minuts per anar-se’n als vestidors, el Barcelona iguala el matx quan Nil rep en bona posició i amb un retall es queda tot sol i troba el forat necessari per allotjar l’esfèrica a la dreta de la porteria espanyolista. Tindria ràpidament Kilian una bona ocasió rebent tot sol una bola llarga, però el davanter centre espanyolista s’entreté massa i acaba arribant per darrera un defensor que evita la rematada.
 
En el tercer quart, l’equip de Carles Martínez Novell tindria una gran ocasió per avançar-se: Adri rep en la frontal, obre molt bé veient la incorporació per la esquerra de Soto, però la rematada del dorsal 4 perico se’n va força alta per sobre la porta blaugrana. I el infortuni acaba arribant al conjunt perico, doncs en la següent jugada, el central espanyolista rellisca i cau perdent l’esfèrica que se l’emporta Takefusa, marcant l’1-2. Gerro d’aigua freda.
 
L’Espanyol no s’ha vingut avall i ha continuat lluitant al menys per assolir l’empat. Adri ha tornat a dur perill en dos llançaments de cantonada  i un xut de Dani ha estat a punt de sorprendre al porter barcelonista. L’ocasió més clara, de nou per Adri a pilota aturada quan ha llençat un llunyà servei directe de falta. L’esfèrica tocant el meta culer amb la punta dels dits, ha acabat estavellant-se al travesser... El partit era una guerra sense treva i tot seguit l’ocasió fou pels culers quan en un ràpid contracop, el meta Alejandro salvava al seu equip i evitava l’1-3 rebutjant amb el peu una rematada a boca de canó.
 
En el darrer quart l’Espanyol ha intentat ja a la desesperada aconseguir igualar l’encontre davant un Barcelona ben situat que jugava ja clarament a mantenir el resultat i esperar matar l’encontre amb alguna ràpida contra dels seus ràpids i perillosos jugadors d’atac.  L’Espanyol ha posat setge a la porteria culer i Adri ha posat a prova al porter barcelonista que ha aturat en dos temps el llançament del 10 espanyolista. Una centrada de Sergi ha estat a punt de ser rematada tot sol per Arnau dins l’àrea, però per centímetres no ha arribat a l’esfèrica.
 
Quan mancaven cinc minuts pels 60 reglamentaris, l’Espanyol ha establert el que seria resultat definitiu. Jugada des de darrera, la pilota li arriba a Dani que avança i des de fora de l’àrea no s’ho pensa dues vegades i envia una canonada a l’escaire dreta de la porteria blaugrana. Era el just premi als esforços dels espanyolistes. En els minuts restants de partits, l’Espanyol dominà intensament amb llançament de dos serveis de cantonada. El Barcelona tingué una bona ocasió al contracop amb un xut de Rosanas que dur molt perill i es marxà fora a mig metre del pal.
 
En els segons d’afegit, mentre l’Espanyol duia a terme els darrers intents per aconseguir fer el gol del triomf, el Barcelona recuperà una esfèrica en defensa, ràpida carrera mentre que un jugador espanyolista no li fa falta al jugador barcelonista quan  s’escapa per cames, i la centrada es passeja pel mig de l’àrea sense que un company seu barcelonista tot sol i a boca de canó, hi arribés per ben poc.  No hagués sigut just, però el futbol té aquestes coses, i en la darrera jugada del partit, l’Espanyol podia haver perdut l’encontre.      
 
   
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol:
1er. quart: Ángel; Sergi Benítez, Joan, Julen; Dani, Adri; i Maxím.
2n. quart: Alejandro; Sergi Benítez, Julen, Pol; Dani, Arnau; i Kilian.
3r. quart: Alejandro; Amadou, Julen, Soto; Dani, Adri; i Joel Toledo.
Darrer quart: Alejandro; Sergi Benítez, Joan, Soto; Arnau, Adri; i Kilian. Substitucions: Dani per Soto i Maxím per Arnau.
 
FC Barcelona: Arnau Tenas, Sergi Rosanas, Eric García, Guillermo Amor, Iván Bravo, Anssumane Fati i Takefusa Kubo.
També: Arnau Vilamitjana, Adrià Altimira, Nil Fabregó, Gerard López, Marco Villa i Joan Noguera.
 
Àrbitre: Pol Domenech Roca.
 
Gols: 1-0: Dani, m. 14; 1-1: Nil Fabregó, m. 28; 1-2: Takefusa Kubo, m. 37; 2-2: Dani, m. 55.
 
Incidències: Encontre endarrerit corresponent a la 13ena jornada de lliga del campionat de Primera Divisió Aleví, grup primer, disputat aquest vespre al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.
       
 
 


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ, GRUP  1er.

 CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
4315141014011
2
R.C.D. ESPANYOL
431514101176
3
C. GIMNÀSTIC MANRESA
321510235035
4
C.F. DAMM
30149325328
5
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
25148154543
6
F.C. SANT CUGAT ESPORT
23157264036
7
C.F. IGUALADA
22147163742
8
U.D. CORNELLÀ "B"
21157083757
9
U.E. SANT ANDREU "B"
18155373751
10
C.F. JUNIOR
17155283352
11
C.E. L'HOSPITALET
16154472852
12
C.D. SANT GABRIEL "B"
15144373049
13
E.C. GRANOLLERS "B"
12153392762
14
F.C. CERDANYOLA VALLÈS
111532103596
15
C. ESCOLA FUTBOL GAVÀ
61520132259
16
C.E. EUROPA
51512121466
 
 




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M