dissabte, 23 de febrer del 2013

COP DUR A LES ASPIRACIONS DE L'ESPANYOL B (1-2)











RCD Espanyol “B”: 1 – RCD Mallorca “B”: 2


Derrota dolorosa del filial davant un rival directe que queda a només dos punts dels espanyolistes. L’equip entrenat per Manolo Márquez ha completat un pèssim encontre amb un fluix primer temps i un segon en el que ja no ha pogut començar de la pitjor manera i en el que s’ha consumat el desastre. Només amb  0-2, tot just en els set darrers minuts de partit, el quadre català ha rendit a un nivell acceptable i tot i jugar amb deu homes ha estat a punt d’igualar el partit amb dues grans ocasions, aturant en els darrers instants de partit Germán un segon penal al Mallorca B.  

Un primer temps amb total absència de futbol, bastant igualat però amb major domini visitant, amb molt migcampisme. Ocasió de Nico amb un xut que ha aturat el meta Germán (el millor del quadre perico), una centrada de Clerc massa tancada que llençant-se atura el porter Yeray o una combinació per banda dreta entre Armero i Heras amb internada del primer superant a dos rivals, però traient de cap un defensor la seva centrada. Res més. Per part visitant una jugada de Campins amb remat de primera a càrrec de Víctor,  que ha blocat Germán a falta de cinc minuts pel descans.

En el segon temps les coses s’han girat lamentablement ben ràpid. Javi obre el marcador després de rebre una pilota en profunditat i en posició dubtosa, rematat dins l’àrea amb un xut creuat que supera Germán per la seva dreta.  Aquest gol ha descentrat totalment a l’equip espanyolista que fins les hores no havia passat cap tipus d’angunies. El Real Mallorca ha dominat el joc i s’ha fet creditor de l’avantatge aconseguida davant un Espanyol B que clarament  ha tornat a naufragat deixant l’amarga sensació que el succeït a Binissalem fou flor d’un dia.  

La reacció no arribava, tant sols una acció individual de Clerc rebutjant Campis de cap a còrner i Márquez que fa una doble substitució donant entrada a Elton i al juvenil Kilian en lloc de Joan i Pino.  El Mallorca ha pogut fer el segon en una  gran ocasió quan una centrada des de l’esquerra a càrrec de Víctor ha sigut rematada de primera a boca de canó per Abdón estavellant la pilota al cos de Germán que salvà al seu equip del segon.  Paul Quaye sortiria en lloc d’Armero abans de la mitja hora del segon temps.

En el minut 73’ ocasió de perill del Mallorca B. Per la dreta de l’àrea s’escapoleix un jugador balear, passada de la mort per Fer, i el central De Amo llençant-se a terra intercepta la passada però amb la mala fortuna que no pot controlar l’esfèrica relliscant i aquesta queda morta i abans que el jugador vermell arribi a la bola a mig metre de la línia de gol aquest la intercepta amb la mà. Penal clar i cartolina vermella que el navarrès Leo Ollo no perdona. La pena màxima la executa el davanter Abdón Prats enganyant a Germán i establint el 0-2 i tenint que jugar la resta de partit amb un home menys el quadre espanyolista.

Amb un Espanyol tocat i enfonsat, el  partit ha continuat pels mateixos paràmetres fins que una jugada ha estat a punt de canviar-ho tot. Còrner llençat des de la dreta que remata de cap Cubillas a la dreta de Yeray. Era l’1-2 i a partir d’aquest moment hem vist al millor Espanyol B; a un equip que ho ha  intentat a la desesperada però amb la il·lusió que el miracle podia fer-se realitat tot i la inferioritat numèrica.

L’equip ha tingut una gran ocasió per igualar el matx quan un desplaçament llarg es controlat per Kilian qui atura amb el pit i deixa anar una volea que creuada, s’estavella al pal esquerre de la porteria mallorquinista i es passeja per la porteria sense entrar.  La segona gran ocasió un servei passat de falta executat per Canario, i en el segon pal tot sol el brasiler Elton remata de cap amb tot al seu favor, un metre fora a l’esquerra de la porteria defensada per Yeray.

En temps d’afegit Ferran comet penal però aquest cop el llançament de Marc és aturat per Germán Parreño evitant el tercer gol.  En aquests moments l’equip del “Nano” Soler intentà amb èxit frenar les escomeses de l’Espanyol B perdent temps i deixant que s’exhaurís el temps, arribant al final del partit amb un merescut triomf per joc i ocasions, però que se li ha pogut torçar en els darrers minuts davant un voluntariós Espanyol B que no s’ha donat per vençut i ha lluitat fins el final per intentar al menys aconseguir un punt.          





Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Germán; Nacho Heras, De Amo, Ferran, Clerc;  Fran Miranda, Joan; Armero, Canario, Pino i Cubillas.
Substitucions:  Elton i Kilian per Joan i Pino, m. 58; Paul Quaye per Armero, m. 72. Altres suplents: Lobato i Edgar (p.s.)

RCD Mallorca B: Yeray, Campins, Víctor, Mateo, Charlie, Pablo, Capo, Fer, Abdon, Nico i Javi.
Substitucions: Marc per Javi, m. 52; Sergio per Víctor, m. 70; Sastre per Abdon, m. 91. Altres suplents: Martí (p.s.) i Gili.

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo, del comitè territorial navarrès, assistit en bandes per Eneko Zalba Troyas i Alfredo Abaurrea Ostíz. Ha mostrat cartolines grogues als locals Paul Quaye, m. 78 i Ferran, m. 88  als visitants Pablo i Nico, m.78. Ha expulsat amb vermella directa a De Amo, m. 73 en la jugada del primer penal. Ha amonestat al membre del cos tècnic visitant Joaquín López per formular  observacions d’ordre tècnic desaprovant una decisió arbitral.  

Gols: 0-1: Javi, m. 48; 0-2: Abdón (pen.), m. 75; 1-2: Cubillas, m.86

Incidències: Encontre corresponent a la 28na. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat aquesta tarda al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Presenciant l’encontre a la llotja, l’actual President del RCD Espanyol Joan Collet i el seu predecessor i segon màxim accionista el senyor Ramon Condal, entre altres consellers. Temps assolellat, temperatura freda però suportable mentre l’astre rei estava en la seva plenitud.
   





5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina tristessa! El pitjor es q cada vegada queden menys jornades per reaccionar i aixo q tenim dos granos porters. Molt bona cronica Josep Maria, suposo q et refereixes a Ramón Condal doncs ell es el segon maxim accionista.
Mar

Anònim ha dit...

Donde esta hoy el rajador de longhy, el admirador del nuevo gran mister que hemos fichado, el gran defensor de esta gran plantilla de una mrdia de 25 años, solo 3 canteranos en ella, el rajador de rufo darder blazquez senent etc etc, plas plas plas muy bien campeon escondete como las ratas, que te pensavas que todos sirian como el binisalem de mallorca que son 4 aficionados del pueblo, ayyyyyy que triste que tengamos aficionados como tu¡ Viva la cantera y los canteranos hechos en sant adria y menos mafia. Que vuelva casanovas ya y que no se olvide de devolvernos a darder y rufo. Ah y ten cuidado con la bilis campeon.

Anònim ha dit...

Mal partido, y en donde lo único rescatable es que Marquez ya empieza a poner a los jugadores que deben jugar, porque que no jugara Clerc era icomprensible, pero vaya mucho ha de mejorar el equipo para conseguir el objetivo de esta temporada que es la salvación, triste, pero es así. Por otr lado, creo que deberias poner veto a ciertos comentarios en tu blog, sobretodo que contengan insultos, como hacen blogs serios como lo es el tuyo. Y por último, muchas gracias por tenernos informados sobre el fútbol base.

Lorenzo

Anònim ha dit...

Menos politica y mas ser practicos teniamos un equipo joven y con ganas y los despedimos a casi todos, el tiempo da la razon y aqui la tenemos quien siembra mal la cosecha es mala.

Josep Maria ha dit...

Disculpes Mar i amics lectos. Lògicament em referia al senyor Ramon Condal doncs ja dic el que el va precedir en el càrrec al President Joan Collet. A vegades qualsevol pot tenir un làpsus i et deixes paraules en el tallar i enganxar o quan la redactes per uns o altres motius, però sempre sense cap tipus de premeditació envers ningú.

I si pinta malament per que si no guanyem als equips de la part baixa i a casa, malament... Però mentre hi ha vida hi ha esperança i ara mateix hi ha qui a la classificació encara està pitjor.

salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M