diumenge, 17 de març del 2013

L'ALEVÍ FEMENÍ ENCARRILA LA LLIGA.
EN UN GRAN PARTIT DAVANT EL SANT GABRIEL,
LES MÉS PETITES JA HO CELEBREN (6-1)






RCD Espanyol Aleví-Benjamí Femení: 6 – CD Sant Gabriel: 1


En un partit intens i vibrant, les més petites decideixen la sort del campionat.

En una categoria en la que cada temporada el títol de lliga s’acostuma a decidir en l’enfrontament entre Sant Gabriel i RCD Espanyol, ahir tarda l’equip espanyolista va donar el cop decisiu per fer-se amb el títol de lliga després que en aquesta categoria s’haguessin escapat els tres darrers títols (lliga 11/12 i Campionat de Catalunya 11/12 i 10/11) a mans del conjunt gabrielista.

Ahir tarda vespre, a la Dani Jarque, en un intens i vibrant partit, el conjunt perico ha sentenciat el campionat, doncs tot i amb el respecte necessari envers la resta d’equips, i a manca de vuit partits per la conclusió del campionat, les espanyolistes avantatgen a la realitat en tres punts i el gol-average particular a les de l’altre cantó del Besós. Dic tres punts, per què tot i que la classificació mostra una avantatge de sis punts, el conjunt col·legial té un partit menys disputat. Per tant, en una categoria on cap dels dos quadres acostuma a punxar, les espanyolistes es poden permetre inclòs perdre un partit sense que el títol de lliga s’escapi.

Després de dues accions en les que la sortida de la meta Paula va fer patir més del compte, ràpidament l’Espanyol es va fer amo i senyor de la situació arribant a la porta gabrielista amb força perill. Després de dos xuts de les locals que aturà la meta del “Sangra”, tingué lloc la jugada més polèmica del partit amb gol espanyolista fantasma que el col·legiat no va concedir, quan la pilota en la primera rematada havia sobrepassat clarament la línia de gol, no així en la segona rematada salvada sota pals. Greu errada de Sánchez Martínez.

Claudia Pino després de tocar l’esfèrica lleument en una jugadora visitant, envia una rematada que s’acaba estavellant a la base del pal esquer sortint a còrner. Aquest es llença i Nerea aconsegueix obrir el marcador anotant el primer de les espanyolistes.  Un bon contracop local acaba amb bona passada de Claudia per Guerra, qui sola escorada a l’esquerra, estavella la pilota a la xarxa lateral externa de la porteria gabrielista. A la jugada següent l’Espanyol fa pujar el 2-0 al marcador amb un gran gol de Claudia Pino, qui envia un tret a l’escaire. Un Sant Gabriel sobrepassat ho intenta amb un llançament de falta a càrrec d’Ainhoa, que bloca Paula. Final dels primers quinze minuts.

En el segon quart, millorà el quadre visitant. Avisà amb una centrada força perillosa que tallà in extremis una defensora local. Als tres minuts Verónica rematant de primera al bell mig de l’àrea remata al fons de la porteria espanyolista una profunda pilota centrada des de l’esquerra. Eren minuts en els que el Sant Gabriel arribava per bandes amb molt perill. La rèplica perica a càrrec d’Alejandra que posa a prova a la portera visitant amb un xut ras des de la frontal, que molt bé envia a còrner la meta gabrielista. Amb un xut visitant que aturà la portera espanyolista, s’arribà al descans amb mínim triomf local i tot per decidir.

En el tercer quart, l’Espanyol esborrà del terreny de joc al Sant Gabriel. Li donà un bany futbolístic i de gols trencant la defensa avançada de les col·legials que continuaren intentant cercar l’empat i el quadre espanyolista al contraatac sentencià el partit.  Un xut de Roses es marxà per sobre el travesser per ben poc. Continuà l’equip de Guillem Martínez arribant amb perill fins que aconseguí el tercer. Fou de nou Claudia Pino qui des de fora de l’àrea envià una pilota a l’escaire dreta. Les blanc-i-blaves s’imposaven a les taronges, amb tota justícia.  

Només un minut després del tercer, Roses Badía fa el quart després que Pina li assistís obrint a la dreta i aquesta enviés un xut col·locat que bat a la meta del conjunt col·legiat que altre cop veu la bola allotjant-se per la seva escaire dreta.  I pogué Claudia amplià el resultat amb un xut creuat ras que es marxà a dos pams del pal esquer amb la meta ja batuda...

Arribà el cinquè amb una vaselina de Julia que superà a la meta visitant en ple festival de les blanc-i-blaves i del força públic que veia l’encontre en el camp de Futbol-7 de la Dani Jarque.  Oportunitat pel Sant Gabriel amb una rematada que atura la portera espanyolista. Ràpidament juga l’Espanyol i la bola arriba a l’altre porteria on Claudia Pina posa la cirereta al pastís quant marxant-se tota sola afusella a la portera, establint el resultat que seria definitiu. Encara dues ocasions per Roses Badía, amb xut que sortí fora, i una bona ocasió en la que li cau la bola tota sola a boca de canó, però en semierrada remata malament aturant la meta gabrielista.

En el darrer quart, res pràcticament a dir. L’Espanyol ja no va voler fer més sang i el Sant Gabriel va voler però no va pogué. Domini altern, més de les visitants però sense moral ja, ni profunditat davant un Espanyol ben situat i amb tot a favor; les visitants en prou feines van crear perill.   Tot estava ja dat i beneït.  Tan sols un parell de xuts visitants ben blocats, i la més clara en les acaballes del partit a càrrec de Ainhoa Marín que xutà una pilota que duia camí de gol, però que en el seu camí es trobà amb la gran intervenció de Paula salvant al seu equip d’encaixar el segon.

Ara li manquen al conjunt perico 8 partits: Centelles, Llerona, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze a la Dani Jarque, mentre que haurà de visitar Vic per enfrontar-se a l’OAR, a Badalona al Seagull, a Sta. Perpètua a la Unificación, i al Xavi Remon a la UE Vilassar sens dubte l’encontre a priori més complicat davant el quart classificat. El més difícil ja s’ha aconseguit. Falta només rubricar-lo matemàticament. Felicitats nenes i cos tècnic !.

       

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Paula Argelaget, Ennia Fuster, Judith Viñas, Nerea Chaves, Julia Guerra, Anna Fusté, i Claudia Pina.
També: Roses Badía, Claudia Sáncho, Sandra Sánchez, Natàlia Encinas, Julia Serrat, Sara Extremera, Ana Ródenas i Alejandra Gracia.

CD Sant Gabriel: Cora Pérez, Sara Cabetas, Dunia Jiménez, Núria Marín, Alexia Mayer, Clara Farriol i Ainhoa Marín.
També: Alba Ruíz, Verónica Gené, Sara Molina, Andrea Allepuz, Paula Gómez i Marina Ortega (p.s.).

Àrbitre: Daniel Sánchez Martínez. Com a error principal no ha donat validesa a un gol molt clar de les locals, al no veure que la pilota havia clarament travessat la línia de gol quan el marcador reflectia l’empat inicial.

Gols: 1-0: Nerea Chaves, m. 6; 2-0: Claudia Pina, m. 13; 2-1: Verónica Gené, m. 18; 3-1: Claudia Pina, m. 34; 4-1: Roses Badía, m. 35; 5-1: Julia Serrat, . 40; 6-1: Claudia Pina, m. 41.

Incidències: Encontre corresponent a la 20na. jornada de lliga del grup primer de la Categoria Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina, disputat ahir dissabte al vespre al Camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Bastant ambient, partit jugat amb il·luminació artificial, temperatura suau amb algunes ràfegues de vent que donaven sensació de fred. Molt ambient també en quant a tècnics presenciant l’encontre com la Coordinadora del futbol femení espanyolista “Titi” Camúñez, el tècnic del primer equip femení Luis Carrión o el seleccionador català d’aquesta categoria, i ex tècnic espanyolista, Fran Güells.      




CLASSIFICACIÓ ALEVÍ-BENJAMÍ-PREBENJAMÍ FEMENÍ, GRUP 1er.    

.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
R.C.D. ESPANYOL
52
18
17
1
0
194
11
2
C.D. SANT GABRIEL4617151115817
3
P. BLANC BLAVA LA ROCA
42
18
14
0
4
145
33
4
U.E. VILASSAR
42
17
14
0
3
144
39
5
C.E. SABADELL F.C.
33
18
11
0
7
117
65
6
C.F. SANT FELIU CODINES
28
18
9
1
8
84
83
7
U.E. CENTELLES
27
17
9
0
8
60
61
8
C.E. SEAGULL
23
17
7
2
8
62
75
9
UNIFIC. C.F. STA. PERPÈTUA
21157087394
10
ESCOLA F. BONAIRE "B"
14
17
4
2
11
25
88
11
OAR VIC
10
15
3
1
11
34
86
12
C.F. TORELLÓ
6
17
1
3
13
27
126
13
C.E. LLERONA
417111535197
14
U.D. SANT QUIRZE BESORA
01500156189


3 comentaris:

Anònim ha dit...

SI VAREU GUANYAR PERO POT SER QUE ENSENYEU MODALS A LES NENES JA QUE AL ACABAR EL PARTIT NI LES JUGADORAS VAN DONAR LAS MANS A LAS JUGADIORAS DEL S.GABRIEL I ADEMES EN EL VESTIDOR ES VAS PASAR TOT EL TEMPS INSULTAN A LAS JUGADORAS UNA VEGADA VA ACABAR EL PARTIT.MENYUS MAL QUE VAN GUANYAR...EN CAS DE PERDRE NO SE QUE HAURIAU FET.

Josep Maria ha dit...

Disculpeu, però jo no en tinc constància de tots aquestes actituds que vostè comenta. Les disputes entre pares en un partit o les actituds entre jugadors /es en la disputa d’un renyit partit se m’escapen i per tant les desconec si han tingut lloc o no. Per tant si jo ho sabés, ho condemnaria igual i em sabria igualment malament doncs l’esportivitat i total correcció sempre m’han guiat en aquesta particular i desinteressada actuació meva. Correcció que no sempre he observat en molts partits (inclòs en futbol base femení) on només pel fet de sentir-se un perico, ja ha rebut els clàssics càntics pejoratius de més d’un seguidor rival. Per tant em sap el mateix de greu qualsevol actitud antiesportiva vingui que qui vingui, per què precisament som els patidors socis pericos qui les rebem massa sovint i sense justificació només per ser d’un determinat club de futbol. Per tant, torno a dir, ignoro el que va succeir, però rebutjo qualsevol actitud antiesportiva. Rebi una salutació.

Anònim ha dit...

Benvolgut Anónim,
La veritat és que no sé a que ve tot aixó.
A no ser per lo dolorós de la derrota i el mal plantejament (sota el meu punt de vista) de la seva entrenadora.
Un cop finalitzat el partit, i després de celebar la victória entre elles, les jugadores del RCDE i el seu cos técnic vàren saludar al equip contrari. De fet hi han fotos que ho demostren.
Pel que fa als vestuaris, jo no hi era (suposo que vosté tampoc) i pel que comenten les nostres jugadores : rés de rés.
I recordi aquella dita castellana de "ver la paja en ojo ajeno y no ver la viga en el propio"

Salutacions

Albert




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M