EN EL DARRER AMISTÓS DE PRETEMPORADA.

(Estadi Mpal. de Cornellà; Baix Llobregat: Josep Maria).

U.D. Cornellà: 1 – RCD Espanyol “B”:2

Invictes al llarg de la pretemporada.

El filial espanyolista ha finalitzat la pretemporada guanyant 1-2 a la UD Cornellà en el Mpal. d’aquesta ciutat del Baix Llobregat, i arribarà al començament del campionat de lliga a Olot sense haver perdut cap encontre i només haver cedit un empat davant l’Europa.

L’equip de Manolo Márquez, tot i que li costà d’entrar en el partit,  després d’uns primers vint minuts de tempteig, fou el dominador del matx, i amb el 0-1 al seu favor, gaudí d’oportunitats més que suficients per augmentar el seu rèdit i arribar al xiulet final amb una avantatge més clara; sense anar més lluny, en el tram final, Borja Martínez malbaratà un llançament des dels onze metres, tot just després del gol local que reduïa les diferències (1-2).

Després d’una aïllada acció d’Iván Sales als tres minuts de joc, que finalitza amb un xut fort amb poc angle, que s’estavella a l’exterior de la xarxa lateral, el joc fou bastant igualat en aquesta primera meitat del primer temps. Tan sols una acció de perill local en la que Guti es fa un control massa llarg quan es quedava tot sol i dona temps a Pau que es fa amb la bola.

La millor ocasió del primer temps dels locals fou al minut 23. Falta lateral penjada per Didi i cop de cap de Guti que salva Pau amb una bona intervenció.   Canario instants després, gaudí d’un ràpid contracop però s’avançà massa la pilota i tan sols pogué centrar l’esfèrica abans que es perdés per línia de fons, rebutjant a còrner amb el cap un defensor.

Una greu errada de Chemi, es aprofitada per Xavi Puerto. L’ex del Cornellà es fa amb el regal i de remat ras envia la bola al fons de la porteria. Era el 0-1 i el minut 27 de joc. Aquest gol permetria als espanyolistes jugar amb major tranquil·litat i als verd-i-blancs tenir que arriscar més deixant encara més forats.  Un minut després del gol visitant, Mamadou marcà el segon després d’una bona passada de Xavi Puerto; Kabir Frutos a instàncies del jutge auxiliar, anul·là l’acció per fora de joc.

En el darrer tram del primer temps dominà més l’equip del Baix Llobregat. Un remat creuat de Xavi Civil es marxà fora. Però qui tingué l’ocasió més clara fou l’Espanyol B: Una rematada erràtica de Sales, la jugada continua, centra l’esfèrica Joan des de la dreta, remata Puerto salvant el gol el meta José i el posterior remat d’un espanyolista al bot, se’n va alt per sobre el travesser. Un xut creuat de Canario al 45’ fou la darrera acció del primer temps.

Márquez que s’agafà el partit com si d’oficial fos (era el darrer amistós) i no introduí cap variació en l’onze inicial al començament del segon temps. Al 47’ va pogué sentenciar l’equip espanyolista. Gran acció de Mamadou per la dreta avançant i donant la passada de la mort per Canario, qui amb tot a favor envia la seva rematada fora. Sens dubta, no fou un dels millors dies pel jugador procedent del Cristo Atlético. Mentre, el Cornellà ho intentava amb un xut de Luis ben aturat per un molt segur Pau en les poques accions en que va intervenir.

Al 55’ el central Raillo incorporat a l’atac remata de cap un centre passat, tot sol, enviant la pilota molt per sobre la porteria cornellanenca.  Raul Capo evita el segon gol espanyolista ficant el peu junt a Mamadou i evitant que aquest remati la letal centrada de Sales.  En servei de cantonada executat per Puerto, remata altre cop Raillo blocant el porter local en aquesta ocasió.

La UD Cornellà (que havia jugat –i perdut als penals- encontre de Copa Catalunya el dia anterior), feu fins a sis canvis de cop en el minut 60. Márquez tan sols replicà instants després donant entrada a Miravent per Caballé.  Entre ambdós situacions, el Cornellà tingué una bona ocasió: Un centre des de l’esquerra es rematat per Juli a boca de gol, sortint l’esfèrica un parell de pams per sobre la porta de Pau.

Mamadou tingué a prop la sentència en una jugada que s’escapà per velocitat però forçat junt al defensor que el perseguia, xutà fort, però fora junt al pal esquer.  Una passada de la mort de Sales es tallada per un defensor en darrera instància. El partit estava sent força entretingut i es veien bones jugades d’atac d’un filial que sembla al menys per lo vist en aquesta pretemporada, que jugarà molt més que el que ho feia en la passada temporada.

La millor ocasió dels locals de tot el partit es produí al minut 71 de joc quan  Pau evita l’empat després d’una rematada a boca de canó, i amb molts reflexes treu una mà prodigiosa evitant el gol local.

Tres minuts després del que podia haver sigut l’empat, l’Espanyol B sentència el partit. Jugada ben trenada que acaba rematant dins l’àrea Xavi Puerto al fons de la porteria.
El propi Puerto tingué el hat-trick després d’una passada en safata de plata de Kilian (que havia entrat per Mamadou en la punta de l’atac visitant) quan aquest s’escapà per velocitat trencant la defensa local.

El Cornellà ajustà el marcador en el 83’ aconseguint el seu únic gol. Didi aprofita una jugada en la que la cobertura espanyolista no estigué gaire afortunada. La jugada va néixer fruït d’una errada de Pere al rebutjar en el vèrtex dret de l’àrea i es complicà fins que el davanter local rematà per davant d’Aitor afusellant Pau i donant el col·legiat validesa al gol.

Borja Martínez, que surt per Xavi Puerto (molt aplaudit pel que fora el seu públic), serà protagonista en els darrers instants, doncs Kilian es empentat entrant a l’àrea pel porter local Íñigo. El col·legiat no dubta – malgrat les fortes protestes del meta que es van sentir inclòs des de la grada dient-li que era fora de l’àrea  – i assenyala el punt fatídic, al marge de la cartolina groga corresponent. El jugador alacantí el llença per l’esquerra del porter, però aquest ho endevina i rebutja l’esfèrica.  En els minuts restants (era el 89’) ja no hi hagué temps per res més...

UD Cornellà: José, Lara, Martí Tapia, Raul Capó, Guti, Chemi, Didi, Pep Caballé, Xavi Civil, Luis Gaudioso i Baruc.
Substitucions: Juli, Íñigo, Isra, David García, Dani Martí i Matamala per José, Guti, Chemi, Pep Caballé, Xavi Civil, i Baruc, m. 46; Pol per Lara, m. 73.

RCD Espanyol B: Pau, Pere, Aitor, Raillo, Ferran, Marc Caballé, Iván Sales, Joan, Mamadou, Xavi Puerto i Canario.
Substitucions: Miravent per Marc Caballé, m. 63, Kilian per Mamadou, m. 77; Borja per Xavi Puerto.

Àrbitre: Kabir Frutos Bonache, assistit en bandes per Mikael Enrich i Enric Burreu.

Gols: 0-1: Xavi Puerto, m. 27; 0-2: Xavi Puerto, m. 76; 1-2: Didi, m. 83.

Incidències: Encontre amistós disputat al Mpal. de Cornellà. Tarda molt calorosa i només al capvespre després la posta del sol, ha afluixat un xic la forta calor, que no la xafogor. Encapçalant la delegació espanyolista, l’Adjunta a la Presidència, Anna Maria Fusté. Presència de socis espanyolistes en un partit amb poc públic el que s’ha donat cita al Mpal. en aquest horari...

. . PRETEMPORADA R.C.D. ESPANYOL "B" 2013/14
DIA HORA RIVAL CAMP RESULTAT i GOLEJADORS
27 J 18:30 U.D. TARADELL MPAL. RIBES DE FRESER 5-1 (Kilian, Sales 2, Canario 2)
1 A 19:00 C.F. MONTANYESA MPAL. NOU BARRIS 0-0
4 A 19:30 CP SANT CRISTOBAL CIUT. ESP. DANI JARQUE 4-0 (Jairo, Mamadou,Raillo, Puerto)
8 A 19:00 C.E. EUROPA CIUT. ESP. DANI JARQUE 1-1 (pròpia porta)
11 A 20:00 GIRONA F.C. CIUT. ESP. DANI JARQUE 2-0 (Ferran ,Jairo)
15 A 19:30 PALAMÓS C.F. NOU ESTADI PALAMÓS 1-3 (Borja, Canario, Mamadou)
18 A 19:00 U.D. CORNELLÀ EST. MPAL. CORNELLÀ 1-2 (Xavi Puerto 2)