dimarts, 20 d’agost del 2013

L'ESPANYOL REACCIONA... I ACABA IGUALANT UN ADVERS 2-0

R. Club Celta de Vigo: 2 – RCD Espanyol: 2

Un punt… després de veure’s amb un advers 2-0.

Després de que el Celta anotés el 2-0 al començament del segon temps, pocs podíem pensar (tenint en compta precedents) que l’equip acabaria sumant un punt de la seva visita a Balaídos en la jornada inaugural del campionat.  L’equip de Javier Aguirre, després d’exhibir punts febles,  també ha mostrat que sap patir sobre el camp i no ha llençat la tovallola en cap moment malgrat l’adversitat.  Un empat que segueix cridant a l’esperança, però que tampoc cal fer pensar que l’equip va sobrat i que no necessita en aquestes dues setmanes que manquen per que es tanqui el mercat, algun que altre reforç.

Per que un equip en el que Simao,  - l’actual Simao amb els seus més de 33 anys i mig i el seu pobre estat de gràcia -, ha de ser titular els noranta minuts, ja ens mostra que per començar, ja no anem bé...  Naturalment, Aguirre té el que té, i ja veurem si aquest equip s’acabarà debilitant encara més per la propera jornada després que els equips anglesos o russos posin tota la carn (llibres o rubles) sobre la graella.

L’encontre ha sigut força entretingut i a estones inclòs bonic. Cap equip ha renunciat al triomf (bé potser en els darrers minuts l’Espanyol ha pensat que més valia el 2-2  que córrer riscos intentant cercar el 2-3), i amb les seves millors armes ho han intentat, conscients que els punts son importants des del principi, i que ambdós conjunts en aquests temps doncs tampoc estan per llençar coets (l’Espanyol és dels que menys ha invertit i el Celta tots sabem com i quan és va salvar en l’exercici passat).

L’equip d’Aguirre ha sortit endollat. Bicicleta de Pizzi penetrant per la dreta guanyant línia de fons als tres minuts de joc, i ensurt al quedar-se-li  encarcarada la cama... Ha necessitat de les assistències i s’ha recuperat tot i que el seu rendiment ha anat clarament de més a menys fins tenir que ser substituït en el segon temps. Sergio García ha intentat pel mateix cantó repetir jugada superant a un defensor, però la cobertura gallega no ha donat opcions rebutjant la passada.

Però el Celta ha reaccionat ràpid duent força perill al contracop. El mig camp espanyolista no ha acabat de tancar els espais i ha sigut sorprès en més d’una ocasió. En una llarga jugada al primer toc, el tret final ha sortit ben alt. La rèplica perica, passada de Simao per Fuentes, i la centrada del lateral es passeja sense que ningú arribi al remat. Una bola en profunditat de Pizzi per Sergio, hi arriba abans el meta.

Al 29’ una centrada xut molt tancada de Nolito obliga a rebutjar de punys a Kiko davant el davanter celtiña. Un xut de Stuani – poc encertat ofensivament, tot i la seva lluita de sempre – l’ha aturat el porter del conjunt vigués.  Sergio García en un contracop se la juga ell sol enviant un fort xut que el porter tapant bé l’angle curt, rebutja junt al pal dret.

En el darrer tram del primer període, el Celta avisarà primer amb un centre xut enverinat de Nolito, al que reacciona rebutjant Kiko abans que la bola se li fiqui dins. I a manca de quatre minuts pel descans, Krohn-Dehli fa una magnifica jugada en la frontal enviant un passi elevat per Alex López qui davant la sortida de Kiko i després de donar-se mitja volta, marca de remat creuat.

El Celta prenia avantatge i el pitjor de tot, que al primer minut de la represa, establia el 2-0. Pilota penjada per Krohn-Dehli i remat de cap perfecte picant la bola a càrrec de Charles ajustat al pal dret. Imparable.

Héctor Moreno, més encertat que en la jugada del gol on no reacciona deixant rematar al davanter del Celta, evita el tercer ficant la cama tot just quan Charles anava a afusellar al d’Alcover. I el que és el futbol, instants després, l’Espanyol es torna a ficar en el matx quan Sergio García fa jugada, se’n surt del primer retall però no amb el segon defensor quan intentava penetrar a l’àrea, i la bola rebotada li cau a Víctor Sánchez que no s’ho pensa i deixa anar un xut que bat al porter del quadre gallec.

El 2-1 i l’entrada al terreny de joc de Thievy per Pizzi, variarà sensiblement el paisatge del partit i l’Espanyol se n’anirà a munt en busca del gol de l’empat. Mentre, l’insistent Krohn Dehli ho torna a provar amb un remat (55’) que Kiko de punys rebutja.  El tècnic asturià local, replica a Aguirre i dona entrada a Rafinha en lloc de Nolito.

Merèixer millor sort una bona jugada de Sergio amb passada a l’espai per Thievy qui en carrera i amb un defensor al costat, xuta fort aturant en dos temps el porter local. Rafinha comença a causar estralls a la cobertura espanyolista, i en una jugada que sorteja mitja defensa, cedeix per Khron-Dehli qui remata aturant Kiko (67’).  Molts problemes per Kiko un minut després quan Augusto envia una enverinada rematada que rebutja el meta perico i la bola perillosament cap enrera surt a còrner. Les contres locals porten molt de perill i de nou Rafinha en el 70’ supera a dos defensors i remata en la frontal intervenint amb prou encert el meta blanc-i-blau.

A manca d’un quart d’hora per la fi del partit, Javi López assisteix a l’espai pel desmarcatge de Thievy i plantant-se tot sol el francès davant Yoel, amb sang freda i bona definició, repeteixo bona definició (que era el que li mancà en la seva primera etapa), marca de tret creuat.  Mig gol se li ha de donar a Javi López, jugador sacrificat i que no sempre té ocasió de pogué rebre les alabances com avui a bon segur rebrà. La seva jugada ha sigut molt bona i fruït d’ella, el davanter francès l’ha aprofitant convertint el malson en un meravellós somni, amb la possibilitat d’una històrica remuntada davant un Celta totalment K.O.

Somni, que de seguida s’ha encarregat el senyor Aguirre de despertar-nos d’ell, traient a Sergio García del terreny de joc i col·locant a Raül Rodríguez; Canvi que a bon segur no deixarà a cap perico indiferent, malgrat que el mexicà a bon segur tindrà bones raons que ho justificaran...

Al 79’ l’Espanyol ha vist el cel. Pilota penjada i remat dins l’àrea a boca de canó a càrrec de Cabral i Kiko Casilla pràcticament batut, vola a la seva esquerra i treu una mà prodigiosa, fent una aturada senzillament antològica.  El Celta efectua dos substitucions més, (per l’Espanyol havia sortit abans de l’empat Abraham, jugador que ha passat bastant desapercebut).

En els darrers instants, minuts de tempteig, doncs la por a perdre i el cansament producte de l’esforç (partit d’anades i tornades) i de l’època en que ens trobem, passà també factura a ambdós conjunts. Finalment, en el primer dels tres minuts d’afegit, pilota llarga per que la lluiti Thievy i Oubiña fica el peu i la bola contra la seva pròpia porta surt a còrner uns metres a la dreta. El còrner l’executa l’Espanyol mitjançant Simao i Colotto tindrà la possibilitat de decantar el partit al seu cantó, però la seva rematada de cap surt excessivament creuada i perillosament es passeja davant el respir general de la parròquia celtiña, que s’imaginà el pitjor en aquelles dècimes de segon.

RC Celta: Yoel, Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Toni, Oubiña, Krhon-Delhi, Augusto, Alex López,  Nolito, i Charles.
Substitucions: Rafinha per Nolito, m.62; David Rodríguez per Charles, m. 83; Madinda per Alex López, m 88.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Thievy per Pizzi, m. 59; Abraham per David López, m. 72; Raul Rodríguez per Sergio García, m. 78.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes, del col·legi càntabre, assistit en bandes per César García Fernández i Manuel Ángel Torre Cimiano. Ha mostrat cartolines grogues a Víctor Sánchez, m. 12, Augusto, m. 31, Fuentes, m. 44, Alex López, m. 75, Simao, m. 57; Rafinha, m. 84, David, m. 86, i Javi López, m. 86.

Gols: 1-0: Alex López, m. 41; 2-0: Charles, m 46; 2-1: Víctor Sánchez, m. 53; 2-2: Thievy, m. 75.

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada de lliga a Primera Divisió, disputat aquesta nit de dilluns a  l’Estadi de Balaidos, Vigo, i ofert en obert per Cuatro TV.  L’equip espanyolista ha jugat amb la segona indumentària. La delegació espanyolista encapçalada pel seu President, Joan Collet.