dijous, 8 d’agost del 2013

ESPANYOL "B" I EUROPA EMPATEN, EN UN DISCRET PARTIT












RCD Espanyol B: 1 – CE Europa: 1


Decideixen dues jugades desgraciades.

Espanyol B i Europa han empatat l’amistós disputat aquesta tarda vespre de dijous a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. En la Dani Jarque, el públic present ha vist com ambdós conjunts segueixen en la seva posta a punt cara a la temporada en un partit amb dues alineacions ben diferents en cada temps per part espanyolista, i forces substitucions també per part europeista. Al final, l’empat ha sigut el resultat que ha imperat al terme dels noranta minuts, producte de dos gols aconseguits en cada un dels dos períodes en sendes jugades força desgraciades.

Canario en el llançament d’un lliure directe als nou minuts, ha estat el primer en intentar-ho. L’equip espanyolista dominava més, però l’Europa es defensava sense passar angunies. L’Espanyol treia més profit pujant en el seu atac per l’esquerra que a l’altre banda. En una d’aquestes jugades, Aitor en acció individual es marxa de dos rivals i cedeix enrera, però la rematada de Canario bastant forta però sense l’adequada precisió, surt per ben poc fora.

La segona arribada espanyolista passat l’equador del primer temps seria novament per l’esquerra quan Aitor guanya línia de fons i col·loca un bon centre que deixa passar força bé Sales, caient-li la bola al bell mig de l’àrea a Joan Jordán, que no controla l’esfèrica i aquesta acaba en poder del porter, quan es trobava el migcampista espanyolista en immillorable posició per afusellar al meta Rafa Leva.

L’Europa ha estat a punt de culminar una de les poques arribades, però molt bé en tasques defensives el lateral esquerrà Aitor, ficant des de darrera la bota lo just per evitar la rematada de Cristian del Moral.

Mancant sis minuts per arribar al final del primer període, una pilota sense cap tipus d’aparent perill semblava ser controlada pel meta Pau, quan aquesta se li escapa de les mans, i Javi Sánchez molt atent i més encara, llest, se n’aprofita arribant a la bola abans que el meta que es llença per impedir el pitjor, però el davanter visitant el regateja i amb tret creuat que s’allotja a la dreta de la porteria perica, estableix el mínim triomf escapulat amb que s’arribarà al descans. L’Europa ha disposat en els darrers instants d’un lliure directe que Cristian del Moral ha executat llençant per sobre la porteria espanyolista buscant l‘escaire.

En el segon temps, tret del meta Pau, Márquez variarà tota la resta de l’equip. En el filial espanyolista participaran pràcticament tots els integrants de la banqueta tret del meta procedent de la UE Figueres, Moha, i el lateral procedent de l’entitat rayista, Rober, jugadors que participarien en el partit avançat el segon període.

L’anècdota del partit ha tingut lloc en el segon temps. Sobre la gespa, i dins del terreny de joc del camp principal de la Dani Jarque ha hagut dues pilotes durant gairebé 10 minuts de joc, sense que el col·legiat s’assabentés de tal circumstància; la bola, a uns metres del còrner on atacava l’Espanyol era convidada de pedra en un partit en el que la lluita i la incertesa del resultat oferien un aspecte atractiu més enllà de la qualitat del joc.

L’empat ha arribat també en una jugada “accidentada”. Avisava l’equip de Manolo Márquez amb una rematada de cap del central Eric Bertrand a la sortida d’un còrner. Un minut després, Albarrán (en banda canviada) arrenca amb força i molt bé desborda centrant una bola que davant un davanter espanyolista, el defensa europeista León s’acaba introduint la bola dins la seva pròpia porteria.

Al quart d’hora del segon temps, Albarrán permuta la seva posició amb Arthur Irawan que passarà a ocupar la banda esquerra.  Una combinació entre l’ex sevillista Jairo Morillas i Mamadou, acaba amb la rematada des de la frontal d’aquest darrer, sortint l’esfèrica fora a la dreta.  Jairo tindrà una bona ocasió, però massa innocent, la seva centrada-xut molt tova, acaba a les mans del meta visitant quan Kilian esperava la minva al bell mig de l’àrea de càstig. El partit ha anat morint en mig d’un carrussel de canvis en el darrer tram i només una acció en el 89’ de Mamadou amb un bon detall tècnic, obrint  per Kilian que remata per sobre, s’ha fet digne de ser mencionada. Per part visitant, un xut de Diego lliscant el final del partit, sent la pilota blocada pel meta Moha.                 

   


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pau, Pere, Aitor, Raillo, Ferrán Monzó, Marc Caballé, Iván Sales, Joan, Aday, Xavi Puerto i Canario.
2n.Temps: Pau; Irawan, Héctor, Eric Bertrand, Albarrán; Miravent, Canadell; Eric, Mamadou, Kilian; i Jairo.
Substitucions: Moha per Pau, m. 72 i Rober per Irawan, m. 81.
Entrenador: Manolo Márquez.

CE Europa: Rafa Leiva, Guille, León, Víctor Durán, Cano, Javi Lara, Cristian del Moral, Valderas, Javi Sánchez, Charly i Rovira.
2n. temps: Eloi, León, Víctor Durán, Javi Lara, Cristian, Javi Sánchez, Charly, Rovira, Edgar, Alberto, i Marc Esteban. En el m. 67, Valderas i Josa per Charly i Cristian; En el 72’ Gallart i Tregón per Javi Lara i Javi Sánchez; En el 81’ Cuadrado per León.   
Entrenador: Pedro Dolera.

Àrbitre: Robas Bondía, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Blasco Pastor i Martínez Navarro. Ha mostrat una única cartolina al visitant Javi Lara, en el m. 44.

Gols: 0-1: Javi Sánchez, m. 39; 1-1: León, (pròpia porta), m. 57.

Incidències: Encontre amistós de pretemporada disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Ambient més fresc que en anteriors jornades, cel ennuvolat.   En les files europeistes varis exjugadors del futbol base espanyolista com Cristian del Moral, Eloy Mir, Charly Ruíz. El Director Esportiu del RCDE,  Oscar Perarnau, presenciant l’encontre.  



. . PRETEMPORADA R.C.D. ESPANYOL "B" 2013/14
DIA HORA RIVAL CAMP RESULTAT i GOLEJADORS
27 J 18:30 U.D. TARADELL MPAL. RIBES DE FRESER 5-1 (Kilian, Sales 2, Canario 2)
1 A 19:00 C.F. MONTANYESA MPAL. NOU BARRIS 0-0
4 A 19:30 C.P. SANT CRISTOBAL CIUTAT ESP. DANI JARQUE 4-0 (Jairo, Mamadou, Raillo, X.Puerto)
8 A 19:00 C.E. EUROPA CIUTAT ESP. DANI JARQUE 1-1 (pròpia porta)
11 A 20:00 GIRONA F.C. CIUT. ESP. DANI JARQUE -
15 A 19:30 PALAMÓS C.F. NOU ESTADI PALAMÓS -
18 A 19:00 U.D. CORNELLÀ EST. MPAL. CORNELLÀ -




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M