dissabte, 10 d’agost del 2013

EMPAT DE MÈRIT... PER CONCEBRE ESPERÀNCES (1-1)

Tottenham Hotspur: 1 – RCD Espanyol: 1

L'equip va a més…

El RCD Espanyol després d’un primer quart d’hora amb força patiment, ha tret un empat amb molta solvència de la seva visita al White Hart Lane, davant un potent Tottenham (cinquè a la Premier en el passat exercici) que ha jugat sense la seva estrella Bale, però amb la sempre amenaçant presència pels interessos espanyolistes de Soldado, qui avui s’ha hagut de conformar amb perforar la porteria perica només des dels onze metres.

L’equip d’Aguirre, després d’empatar davant el Montpellier, i adjudicar-se el Costa Brava davant el Girona, guanya credibilitat per afrontar amb les màximes esperances un inici de lliga que mai sol ser fàcil a Can Perico independentment de qui sigui el rival en sort.

Molt fort ha sortit el quadre angles davant un Espanyol ràpidament atemorit. Els locals s’incorporaven per bandes mitjançant Rose i Lennon, que desbordaven per força i velocitat causant estralls a la cobertura espanyolista, que pel centre (Colotto sobre tot i Héctor Moreno) ratllaven a gran alçada aturant - o al menys intentant-lo- el temporal que els hi queia a sobre.

Ja als tres minuts té lloc la primera arribada anglesa guanyant Lennon línia de fons i tallant molt oportú Colotto a córner.   Paulinho envia la bola de precís cop de cap al servei d’una falta lateral al fons de la porteria espanyolista, però el col·legiat a instàncies del jutge auxiliar invalida l’acció en rematar el brasiler en posició de fora de joc. Els anglesos llencen 5 serveis de cantonada en 10 minuts de joc.  El domini abassegador tot i que les ocasions tampoc son tantes i tant clares malgrat la demostració del Tottenham. Soldado remata de cap fora altre falta lateral al 17’.

Mica a mica, l’Espanyol es treu el domini de sobre i comença a estirar-se cap a l’àrea rival. En un servei de cantonada executat per Simao, i pentinant la bola Colotto, remata forçat David López en la petita en la primera seriosa ocasió. Però serà el conjunt local qui s’avançarà en el marcador en xiular l’àrbitre anglès una pena màxima rigorosa en  l’acció de Javi López sobre Rose. Arriba tard el defensor espanyolista ficant el peu i el col·legiat no ho dubta. Transforma l’exvalencianista amb un llançament imparable tot i que Kiko endevina la trajectòria.

El gol dona avantatge als anglesos però acaba fent que amb el pas dels minuts s’acabi relaxant el Tottenham davant un Espanyol que comença a treure’s las pors de sobre, pressiona més amunt i comença a moure amb criteri l’esfèrica. Amb tot, una pèrdua en zona de mitjos és apunt de costar car, rebutjant Moreno quan Paulinho era a punt de fer força mal.  La rèplica perica  a peus de Sergio García en acció individual. Al del Bon Pastor li falta una punta de velocitat i arriba primer el porter Lloris que es fa amb la bola. Es troba bastant allunyat de la seva millor forma el davanter centre espanyolista, que amb el pas dels dies té que tornar a ser l’home decisiu a la punta d’atac del quadre de Javier Aguirre.

Un minut abans de marxar-se els jugadors als vestidors, córner executat com no per Simao, i molt bé saltant David López (dels destacats) amb molt bons moviments, envia d’un precís cop de cap l’esfèrica al fons de la porteria anglesa. S’arriba al descans amb un marcador que ja seria definitiu.

En el segon temps, ocasió de Walker que salva Kiko Casilla, després que Moreno fos superat en l’acció. Després d’uns primers cinc minuts que l’Espanyol mantingué a ratlla als locals, a partir del 50’ i fins el 55’, els londinencs tornen a la càrrega tornant a posar amb problemes als espanyolistes. Però ja no és igual. L’Espanyol ha guanyat en confiança i ha sabut superat perfectament la diferència de qualitat del rival, pressionant bé la sortida de pilota dels locals i lluitant moltíssim més... que ja voldríem en molts partits de lliga (tant al principi com al final del campionat passat).

El Tottenham porta perill en pilota aturada amb una rematada de Kaboul però Kiko molt segur no es deixa sorprendre. A Sergio García en un bon contracop li torna a faltar punta de velocitat, bastant sol en l’acció, cal dir-ho també.  Comença el carrussel de substitucions per ambdós conjunts, sent Clerc el primer per part espanyolista en ingressar al terreny de joc.

Tindria l’1-2 Colotto quan tot sol remata en el 68’ un servei de cantonada i envia la pilota un parell de pams per sobre el travesser en una ocasió molt clara de gol.  Es succeeixen uns minuts de domini total dels espanyolistes que tanquen al rival al seu camp.  David López ho intenta amb un bon xut, però massa centrat.

Al 78’ gaudiria el conjunt londinenc de la seva millor acció d’atac de tot el segon temps. Seria Towsend qui després d’un parell de bons detalls tècnics deixa anar un xut que surt llepant el pal dret de la porteria espanyolista.  El partit, amb el cansament, les variacions en els equips i alguns instants de joc dur, acabà deslluint-se en quant a joc, morint irremissiblement sense que cap dels dos equips tingués ja ocasions per alterar-ne els guarismes del marcador.     Per part espanyolista havien sortit al marge de Clerc, el davanter Thievy recuperat de la darrera lesió, posteriorment Abraham i finalment Lanza, en un amistós que Aguirre se l’ha agafat com era; el partit més important de la pretemporada amb el rival de més qualitat i categoria, i el que es jugava a poc més d’una setmana del inici del campionat de lliga a Balaídos; justament gràcies a la derrota dels blanc-i-blaus en la darrera jornada quan els de Vigo van assolir la permanència in extremis.

Tottenham Hotspur: Lloris, Rose, Lennon, Soldado, Paulinho, Dembele, Dawson, Chadli, Sigurdsson, Walker i Fryers.
Substitucions: Kaboul per Fryers, m. 46 Sandro per Paulinho, m. 60; Defoe per Soldado, m. 61; Friedel per Lloris, m. 61; Townsend per Lennon i Huddelstone per Dembele, m. 71; Naugthon per Rose, m. 77. Steward per Chadli, m.88.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García
Substitucions: Clerc per Simao, m. 60; Thievy per Sergio García, m. 67; Abraham per Pizzi, m. 82; Lanza per Stuani, m. 88.

Àrbitre: Marriner (Anglaterra).  Cartolines grogues per Víctor Sánchez, m. 79 i Townsed, m. 86.

Gols: 1-0: Soldado (pen.), m. 29; 1-1: David López, m. 44.

Ìncidències: Encontre amistós de pretemporada, disputat a l’Estadi de White Hart Lane (Londres), que ha sigut la presentació del conjunt anglès davant la seva afició que ha omplert les grades amb la presència de trenta-sis mil espectadors. L’Espanyol ha jugat lluint la segona equipació.

DIA
HORA RIVAL CAMP /  PARTIT. RESULTAT
19 J 18:30 Selecció Vall D'Arán Amistós. Naut Aran 0-13 *
27 J 21:00 CE Sabadell Amistós. Nova Creu Alta 2-1 (Víctor Sánchez)
30 J 23:30 CS Constantine ARG Amistós. Est.Mohamed Hamlaoui, Constantine 2-2 (Stuani, Lanza)
2 A 19:00 Montpellier HSC Amistós. Canet de Rosselló. 0-0
7 A 20:30 Girona FC Torneig Costa Brava. Estadi Montilivi 0-2 (Stuani)
10 A 18:30 Tottenham H. Amistós. White Hart Lyne, Londres 1-1 (David López)

* Gols primer partit: Thievy, Stuani, Stuani, Stuani, C.Gómez, S.García, Mattioni, C. Gómez, C. Gómez, Wakaso, Lanza, Forlín i S. García.