dilluns, 21 d’abril del 2014

EL BRILLANT TRIOMF DE L'ALEVÍ "A", AL MIC 2014

RCD Espanyol Aleví “A”: 3 – Villarreal CF: 2

L’Espanyol Aleví “A” ha revalidat el títol del MIC que en aquesta categoria guanyés l’anterior fornada espanyolista la passada temporada batent al Liverpool en aquella ocasió per un contundent 6-1. Enguany, també l’Espanyol s’ha hagut de desempallegar del quadre anglès a les semifinals a la tanda de penals després d’arribar al final del partit amb marcador igualat a dos gols, per accedir a la final on l’espera el conjunt castellonenc entrenat per Iván Molés.

Després d'un parell de xuts d'ambdós conjunts desviats, té lloc una falta favorable als interessos del Villarreal CF, llençada amb passada per Germán Valera i tot i que rebutja en curt Oscar, el davanter centre groguet es fa altre cop amb la bola i afusella Darwin. Els de La Plana es posaven per davant abans de complir-se els quatre minuts de joc. Però l’alegria els hi dura ben poc, ja que només un minut desprès, sortida erràtica del meta castellonenc i en una passada de Jordi el central espanyolista Oscar tocant suaument de cap, envia l'esfèrica dins tot i els intents de l'autor del gol groguet Valera  -en funcions defensives- d'allunyar la pilota quan aquesta ja havia sobrepassat la línia de gol.

Xut d'Oscar creuat des de fora de l'àrea amb molt de perill en el 9'. Dereck també amb un llunyà tret bombejat estigué a punt d'aconseguir marcar abans dels onze de joc. Molt bona l’acció dels espanyolistes amb Aitor rebent a la frontal d'Oscar, mitja volta i remata a la dreta de Pablo García. Xut d'Oscar als vint minuts de joc, a les mans del meta. Un tret creuat de Rubén va sortir a la dreta del meta del Villarreal a un minut i mig del descans.   A mig minut, contracop espanyolista i el lateral dret Lucas avançant a terreny del Villarreal, envia una canonada que surt fora per ben poc a la dreta de Pablo García.  Amb el mínim triomf de 2-1 s'arribà al descans en un partit en el que dominà més el Villarreal, però l’Espanyol tenia una arribada amb molt més perill a l’àrea rival.

A la represa, la millor ocasió del Villarreal fou al 5’ amb triple ocasió pels de La Plana: Xut des de la frontal a càrrec d’Alvaro Martínez que s’estavella al pal, agafant el refús de la fusta remata ÁngelTroncho, salva Iker Piedra amb una excel·lent aturada que amb l’ajut de Joel sota pals rebutja i tercer remat del propi Troncho, tornant a estavellar-se la pilota al pal en una jugada desgraciada dels groguets que no acabà finalment en gol quan tot ho feia pensar en aquest sentit.

Però l’Espanyol duia perill jugant al contracop i en un d’ells finalitzava  Oscar la seva pròpia jugada en el 8’ amb un bon tret que aturava bé el meta rival. Jordi fent una finta a un defensor, no pot evitar que ràpid el porter del Villarreal, es llenci als seus peus impossibilitant el remat del davanter espanyolista.

Els intents del Villarreal per igualar, topen en una jugada de Germán que estavella el seu xut al cos de Lucas. L’Espanyol ratllà a gran alçada a nivell defensiu evitant que les escomeses dels castellonenc es reflectissin en el marcador.  Qui si va pogué sentenciar el partit fou l’Espanyol amb un remat d’Oscar amb l’interior que s’estavellà al pal esquerre de la porteria del Villarreal (44’).

La sentència de la final arribà quan Rubén rebent d’Eric (qui pujà la bola fins l’àrea), rematés al fons de la porteria aconseguint el tercer a dos minuts del final del partit. Amb el temps tot just complint-se,  Angel Troncho posa l’emoció després de desfer-se de dos rivals en una jugada esplèndida, i amb una bona definició rematant creuat, supera a iKer. Però no hi havia temps per res més ja que el col·legiat assenyalà la fi del partit immediatament sense afegir temps supletori.

RCD Espanyol: Darwin; Lucas, Joel, Dereck; Oscar; Aitor i Jordi
També: Rubén, Nico, i en el segon temps, Iker (p.s.), Xavi Pérez, Eric, i Gerard.

Villarreal CF: Pablo García, Jordi Lara, Troncho, Álvaro Martínez, Maluenda, Bruno, Germán Valera,
També: Aitor Gelardo, Rey, Raul Vilaró,

Àrbitre: Jordi Jiménez.

Gols: 0-1: Germán Valera, m. 3; 1-1: Oscar, m. 5; 2-1: Aitor, m. 15; 3-1: Rubén, m. 48; 3-2: Troncho, m. 50

Incidències: Encontre corresponent a la final del MIC en categoria aleví en la modalitat de futbol -7 disputat la tarda del passat dissabte a l'Estadi Mpal. de Palamós en dues parts de vint-i-cinc minuts cadascuna.