dijous, 24 d’abril del 2014

L'AEBiB, AMB JUAN CALERO AL CAPDAVANT,
SOMIA AMB LA RECUPERACIÓ DE LES SECCIONS HISTÒRIQUES,











(Centre Cívic Golferichs, Gran Via de les Corts Catalanes, Barcelona: Josep Maria)

Aquest vespre ha tingut lloc la presentació del ressorgiment dels projectes de l’Associació d’Esports Blanc i Blau – Pro Seccions. L’acte es va dur a terme dimarts i avui dijous en segona jornada degut al reduït aforament de l‘indret i per que tothom pogués estar assegut amb lloc i espai suficient. Avui la sala estava plena, amb l’assistència d’una trentena d’espanyolistes que han escoltat amb força interès els nous plans de Juan Calero i la seva junta.

A aquest acte han assistit pericos ben coneguts –alguns també antics membres de les seccions -, dirigents de diverses penyes periques, el que fora candidat a la Presidència Arnau Baqué, així com Joan Avilés representant l’APMAE i també en la sessió del passat dimarts, l’alternativa “Genètica Perica” estigué representada per Ramon Rius i Núria Araquistaín, així com també la Federació Catalana de Penyes del RCDE. Gabriel Martínez, ha dut peces del seu museu particular, fotografies històriques de les seccions, així com samarretes del bàsquet espanyolista. També ha assistit el que fora seleccionador d’Espanya d’hoquei Patins i  perico declarat, Carlos Feriche, qui ha aportat el seu punt de vist sobre el tema en qüestió i més directament sobre el que coneix com és el hoquei patins on ha triomfat al màxim nivell.

A la taula representant l’Associació d’Esports Blanc i Blau – Pro Seccions, el seu president Juan Calero flanquejat per Siro del Valle a la seva dreta (president de la Penya l’Escullera on es va fundar aquest moviment de recuperació de les seccions històriques), i a la seva esquerra el Secretari de l’Associació, Vicens Piera.

Juan Calero ha exposat els seu nou projecte. Ha sorprès amb l’intent per segon cop de tornar a plantejar el projecte, però des d’avall i assegurant que qualsevol intent ha de comptar amb el finançament adequat per que al RCD Espanyol no li costi ni un cèntim, premissa aquesta que inclòs ha manifestat disposat a deixar-ho per escrit des d’un bon començament, a fi d’evitar donar raons de pes al Consell d’Administració per la seva negativa, ja que en un moment com el que està travessant l’entitat perica reconeix que aquesta no pot assumir ni un sol euro, més tenint en compte que inclòs s’ha retallat en totes les parcel·les (primer equip, futbol base i futbol femení).   

El President Calero confia en que el club no es pot negar al seu projecte i que un cop es reuneixi – previ concertació de l’entrevista amb els mandataris pericos – ben aviat els hi plantejarà el seu projecte i si el Consell dona l’OK oportú, ja es posarien en marxa per iniciar el projecte amb escoles d’iniciació amb l’objectiu de que aquest setembre –octubre comencessin la seva activitat.

Després de l’exposició de Calero, ha arribat el torn de preguntes dels assistents en els que han sortit a la llum els dubtes, inquietuds i diversitats d’opinions a l’hora de veure-ho tot tan clar com ho veu Calero. El tema dels llocs (pavelló) on juguin, el dubte de si tan sols serà a nivell formatiu d’escola o es pot anar més enllà amb equips federats de competició... les sensacions de tot el que va ser el projecte frustrat d’inici en 2006 amb els grans èxits en atletisme que es van obtenir i com va acabar finalment, l’experiència en la memòria del que va ser (i com va acabar també) el futbol sala a Montcada i Reixac, de les dues seccions que actualment hi ha (Femení i Veterans), i un llarg etc. de temes i preguntes que han anat sortint sobre la marxa i que Juan Calero amb potser excessiu optimisme però amb tota la il·lusió del món,  ha anat contestant als presents en un molt interessant debat. Un debat de temes més profunds que els que darrerament assoleixen carta de naturalesa al nostre club i que generalment no ens porten enlloc.  

Juan Calero ha afirmat que té que ser el club qui s’impliqui, i mostri clarament donant aquest pas endavant que l’anterior vegada no va donar. Que s’involucri, deixant clar que tant la gestió com el finançament seria a càrrec de l’AEBiB.  Ha manifestat que darrerament al nostre club s’observa una manca d’il·lusió, que cada cop l’entitat decreix malauradament en tots els aspectes, i ell pensa que la recuperació de les seccions no sol a nivell esportiu, sinó també a nivell social pot aportar molt en favor de la causa del nostre club. Que els colors blanc-i-blaus de l’Espanyol, es vegin en curses, en escoles, etc. vindria a sumar en profit de l’entitat perica.                         

També Calero ha agraït als assistents, als mitjans de comunicació presents, a Gabriel per tot el que ha aportat de fotografies històriques de les seccions, i el seu desig que un cop es tramitin les oportunes modificacions estatutàries, l’Associació com a tal i amb els mateixos fins de seguir lluitant per la recuperació de les seccions històriques, s’integri dins la FCPE. Durant l’acte també s’ha guardat un minut de silenci en memòria de tres membres de les seccions que ens han deixat darrerament com va ser Antoni Sariol (membre de l’equip d’hoquei patins del club), i els ciclistes Miquel Poblet i Juan Crespo qui també van pertànyer a la secció de ciclisme del RCD Espanyol.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M