dilluns, 18 d’agost del 2014

KIKO ATURA EL DARRER PENAL, I L'ESPANYOL
S'ADJUDICA EL TORNEIG, DESPRÉS D'UN GRIS ENCONTRE


RCD Espanyol: 0 (5) – Genoa CFC:0 (4)

L’Espanyol s’ha fet amb la IX Edició del Torneig Ciutat de Barcelona en vèncer a la tanda de penals al Genoa Cricket and Football Club, de la sèrie A italiana, després que els noranta insuportables minuts de joc finalitzessin amb l’empat inicial. Els de Sergio González, que al menys s’han mostrat més expeditius defensivament parlant, han continuat evidenciant importants febleses a l’hora de construir joc i de crear suficients i clares ocasions de gol com per pogué superar a un rival que s’ha defensat bé i que li ha posat difícils les coses als locals, tot i que també davant s‘han mostrat amb poc punch.

S’ha tornat a complir la tradició de que al Ciutat de Barcelona és pràcticament a la única competició que el RCD Espanyol supera als seus adversaris en els llançaments de penals, fet que es reprodueix al llarg de la seva història.  Ha sigut el desè d’ells, en el que Kiko Casilla ha endevinat que aniria per la seva dreta i volant cap a la pilota, l’ha aconseguit rebutjant donant el triomf final als espanyolistes després que tots els llançadors estiguessin encertats al màxim,  convertint els seus penals en gols.  Després de la derrota a la passada edició que tallava sis triomfs consecutius, l’Espanyol torna a inscriure el seu nom en el capítol de guanyadors del trofeu.

Però per arribar a aquest afortunat desenllaç, s’han hagut de consumir primer, 93 minuts i escaig de futbol ensopit, avorrit, en moments tediosos, i només en alguns instants del segon temps l’equip perico ha tingut més mobilitat en atac. A sobre, si el rival és un equip italià de mitja taula baixa, ja poden imaginar el que es podia esperar...

A l’equip inicial encara hem vist a Lanzarote, aprofitant la baixa important en la part atacant de Caicedo que obliga a variar tot el dibuix ofensiu de l’equip passant a un 4-2-3-1 amb el del Bon Pastor com únic referent en punta. Arbilla (de moment)  li ha guanyat la partida a Javi López, però això encara no ha començat i molt tindrà que millorar el lateral fitxat del Rayo per pogué considerar-se un fix en l’onze inicial de Sergio. Tot i que s’ha incorporat amb fluïdesa a l’atac, les seves passades dolentes i alguna que altre pèrdua, deixen molts dubtes per aquesta banda de la defensa perica.  De la resta de l’equip, sense sorpreses en l’onze titular ateses les baixes existents.

Tot i que els primers minuts han estat de joc ràpid però amb molt poc control per ambdós conjunts, el joc amb el pas dels minuts s’ha tornat monòton, previsible i a estones insuportable amb una horitzontalitat tediosa. Al quart d’hora de joc ha sigut Montañés qui ha trencat aquesta monotonia, i  guanyant línia de fons ha posat una bona pilota al cap de Lanza, que aquest no ha aprofitat.  Com tampoc dos llançaments perillosos de faltes directes que la primera ha enviat fora per sobre i la segona ha estavellat a la tanca.

La millor acció d’aquest primer temps sens dubta ha sigut a càrrec de Víctor Álvarez sortint en defensa amb la bola enganxada als seus peus, sortejant fins a tres rivals, però l’acció ha acabat amb una dolenta centrada de Sergio García que no ha arribat al seu destí. Mentre, els italians estigueren a punt de treure petroli després d’una errada defensiva en una pèrdua de pilota, però Kiko Casilla segur sota pals, aturà el remat del jugador del Genoa. Greco disposava del llançament d’un lliure directe a sis del descans, però Kiko aturava en dos temps llençant-se a la seva esquerra.          

En el segon període, els italians han començat dominant més que el seu rival, però també sense gens de profunditat. No ha sigut fins el 56’ que ha tingut lloc la millor jugada del partit amb paret per la lateral dreta, profunditzant Arbilla i col·locant un centre que ha rematat de primera Sergio García a boca de canó, trobant-se l’esfèrica el meta Perín qui a més ha tingut la fortuna que el segon remat de Víctor Sánchez s’hagi estavellat en el cos d’un defensor quan ja estava batut.

Sergio ha introduït el primer canvi donant entrada a Stuani per Lanza. Posteriorment ja al final del matx entraria Abraham per Montañés. En el 66’ segona gran oportunitat dels locals després d'un servei  de cantonada, amb un remat de Colotto que s’estavella a l’exterior de la xarxa lateral de la porteria italiana.  Durant moments l’equip semblava recuperar l’ànima amb un joc més vertical – si es vol simplista i tosc, però amb Aguirre a la banqueta força efectiu fins que l’equip es deixà anar en les darreres jornades –, buscant l’envergadura de Stuani, lluitador incansable de les pilotes aèries impossibles. Amb l’ànim de la grada durant una estona semblava que el gol podia arribar.

Però altre cop l’equip s’ha anat difuminant, i l’aspecte de futbol parsimoniós que rodeja al projecte de Sergio González des que s’ha fet amb les brides de l’equip, s’ha acabat imposant davant un rival que no ha fet concessions. En el darrer quart d’hora fins a quatre canvis més entre ambdós conjunts, i tret d’algun detall de Montañés (qui també ha anat perdent gas), o de Sergio Garcia (en acció individual), poc hem vist en atac.

Es més, han sigut els italians els que han arribat amb més força al final del partit, - o amb més confiança amb si mateixos – i han forçat en els darrers instants fins a tres serveis de cantonada pràcticament seguits, i un llançament de falta al 93’ que han estat ben defensats en aquesta ocasió per l’equip espanyolista.  S’anava als penals, que s’han llençat a la porteria d’El Prat (del que s’ha lliurat el meta Perín d’escoltar, no està escrit) i l’equip perico ha transformat els cinc llançaments, cosa poc vista pels seguidors pericos en aquesta faceta del futbol tant històricament cruel pels interessos dels blanc-i-blaus.  L’aturada de Kiko al penal llençat per Edenilson (algú havia de fallar, i algú guanyar), ha donat el triomf final als espanyolistes en un partit que ningú ha fet mèrits suficients per guanyar. 
       


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Colotto, Álvaro, Víctor Álvarez; David López, Víctor Sánchez; Lanza, Salva Sevilla, Montañés; i Sergio García.
Substitucions: Stuani per Lanza, m. 57;Abraham per Montañes, m. 84.

Genoa CFC: Perín, De Maio, Izzo, Pinilla, Perotti, Antonelli, Cofie, Marchese, Greco, Edenilson i Falqué.
Substitucions: Ragusa per Falque, m. 57; Alhassan per Greco, m. 75; Marsura per Perotti, m. 79; Samprisi per Pinilla, m. 82

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del comitè territorial aragonès. Ha mostrat cartolines grogues als locals Álvaro, m.38 i  Salva Sevilla, m. 68, i als visitants De Maio, m. 19 i Pinilla, m. 39.

Penals: 1-0: Víctor Sánchez, gol; 1-1: Samprisi, gol; 2-1: Stuani, gol; 2-2: Marchese, gol; 3-2: Abraham, gol; 3-3: Marsula, gol; 4-3: Salva Sevilla, gol; 4-4: Ragusa, gol;  5-4: Sergio García, gol; 5-4: Edenilson, atura Kiko.

Incidències: Encontre corresponent a la IX Edició del Torneig Ciutat de Barcelona – XVIII Memorial Fernando Lara, disputat en l’Estadi Power 8 de Cornellà-El Prat.  El central Álvaro González ha sigut escollit com a millor jugador del torneig. L’estadi blanc-i-blau tan sols ha obert l’accés a les grades d’avall, i tot i així, l’aspecte de les mateixes era força depriment, tot i que l’entrada era gratuïta pel socis, feia un dia preciós, i l’horari ja no podia ser millor (19:00h.). Continua la deserció de l’afició espanyolista (8.236 espectadors segons fons oficials)... Caldria que a qui li correspongui, esbrini i faci una seria reflexió dels motius,  doncs això no ha fet més que començar...          





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M