diumenge, 14 de setembre del 2014

DERROTA CONTUNDENT D'UN ESPANYOL (3-1),
CONDEMNAT PER LA SEVA FRAGILITAT, (CLOS GÓMEZ AL MARGE)

Valencia CF: 3 -  RCD Espanyol: 1


Ja estem en la nostra salsa... Amb els principals accionistes i consellers a la grenya, disputes internes ferotges, i l’equip amb un inici preocupant en el que els de Sergio tan sols han fet un dels nou punts jugats i situat en zona de descens. Per tant, tot ja preparat per aquestes mogudes que tant semblen agradar a aquesta entitat i que tant li son habituals donada la seva idiosincràsia. Dos partits (nocturns) amb Málaga i Getafe que adquireixen ja un principi de dramatisme totalment fora de lloc tenint en compta el que es porta de lliga, però que amb les sensacions viscudes a la pretemporada i amb el que ens està oferint l’equip en aquest principi de campionat, poden marcar el futur més del que ens podem imaginar.

Mentre alguns enyorem temps passats tant repudiats per altres (11/15 el darrer inici de lliga), aquests semblen no volen adonar-se de certs problemes que es veuen ja amb una claredat més que diàfana. L’equip té poca profunditat, i al mateix temps es veu com un equip fins les hores molt poc treballat. Se n’en recorden d’aquelles accions a pilota aturada en còrners o faltes?. Han passat a millor vida. L’equip al menys en la meva modesta opinió, ho intenta fer bé, intenta fer un futbol bastant decent, però li manca agressivitat a l’hora de pressionar i sobre tot darrera, li manca una consistència tàctica i a nivell col·lectiu, més enllà de les mancances individuals que té enguany i que també tenia altres temporades.  La excusa arbitral no em val, doncs sempre aquesta acaba influint i sempre a escenaris com per exemple a Mestalla, i sempre acaba sent determinant. No es per tant, qüestió únicament d'aquesta temporada. Es quelcom, que malauradament, s'hi ha de comptar... Però malgrat l’àrbitre, una cosa es puntuar i altre sortit escaldat com avui... 

Ja l’equip sortia coix al no pogué disputar-lo Fuentes qui caigué de la convocatòria per la mort del seu pare (des d’aquí li acompanyem en el sentiment al brau lateral esquerrà en aquests complicats moments a la seva vida). Sergio ha preferit situar a Arbilla en aquella banda després de la debilitat mostrada per Víctor. L’ex del Rayo sembla fer-ho igual tant a una banda com a una altre (igual de malament, es clar). Avui ha anat de cul tot el partit davant Rodrigo. Abraham, ha sigut l’altre peça que en la medul·lar li ha semblat al tècnic espanyolista que podia fer oblidar a David López... amb el fitxat Cañas esperant a la banqueta...              

Només sis minuts li durà l’empat a zero al quadre espanyolista. Una pèrdua en la zona ample del camp, aconsegueix recuperar André Gomes conduint la bola a plaer i obrint el portuguès per la dreta  per Rodrigo amb l’Espanyol trencat defensivament en l’acció. La jugada acaba amb Rodrigo guanyant línia de fons superant Arbilla, i deixant en safata de plata per que Piatti enviés la bola al fons de la porteria. Malament se li posaven les coses al quadre de Sergio González.

A punt de fer el segon als vint minuts quan Rodrigo li fica una bona bola d’esperó a Alcácer dins l’àrea, evitant-lo Casilla ficant una gran mà i evitant que el remat creuat acabés dins.  Instants després, una indecisió entre Alvaro i Casilla a punt d’aprofitar-se’n els valencianistes, sortint la bola rebotada i en poder del jugador local però ja sense possibilitats d’un ràpid remat sense porter.

L’Espanyol no ha arribat a l’àrea ché amb relatiu perill fins passat l’equador del primer temps quan a la sortida d’un servei de cantonada, ha tingut lloc un parell de remats i rebots, el més perillós de Montañés que s’estavella en el cos de Fuego, en una jugada en la que la cobertura local s’ha vist en situació delicada, finalitzant l’acció amb un remat de cap de Colotto anul·lat per falta en el salt.   Enèsima penetració al 41’ altre de Rodrigo superant a Arbilla (un autèntic malson per l’ex del Rayo)  i ficant una pilota  al bell mig de l’àrea que intercepta des de la gespa Álvaro allunyant el perill.

Tot i la desavantatge i aquests detalls per la dreta de l’atac ché, el partit estava ja força més controlat per part espanyolista en els darrers vint minuts i amb una hipotètica reacció, tenia encara els seus números un Espanyol encara ben viu.  El segon temps s’inicià amb un relleu al quadre català, quedant-se Abraham a la banqueta i sortint l’extrem Lucas Vázquez. Als cinc de joc li perdonà Clos Gómez la cartolina a Montañés. La falta perillosa, penjada sense conseqüències.  

Injust fora de joc en el 55’ assenyalat en una acció que acabà dins la porteria després que Salva Sevilla li fiqués en profunditat a Sergio García. L’acció arrencava després que la pressió de Stuani sobre Parejo acabés fructificant amb la pèrdua greu de l’esfèrica d’aquest. Quan Sevilla habilita en profunditat al del Bon Pastor, aquest es troba amb línia amb els dos defensors, arrencant pel mig i batent a Alves.  Amb Clos Gómez, la estadística a domicili és ben clara i avui no seria pas l’excepció...  

Casilla salva el 2-0 després que Parejo obrint per la dreta per la pujada de Barragán. Aquest li posa un centre per que Alcácer se la deixi en safata a Rodrigo qui no pot batre al meta d’Alcover, que treu una mà prodigiosa rebutjant a córner.  Mentre Caicedo escalfava, i anava a sortir, se li trenquen els esquemes al tècnic perico que veu com sentència el Valencia amb un segon gol al minut 17 del segon temps quan després d’un rebot finalment Alcácer avança tot sol lliure de marca (incomprensible altre cop) i des de la frontal veu forat ajustant perfectament la pilota a la dreta de la porteria espanyolista.  

Remat de Colotto llençant-se en planxa a la que respon Diego Alves amb una gran intervenció tot i que altre cop  havia sigut anul·lada per situació antireglamentària inexistent, decisió presa per aquesta desgracia de col·legiat a joc amb els seus nefastos assistents. Ocasió catalana després d’una bona pressió que acaba amb una bola elevada que saltant lògicament més sobre la línia Alves, es fa amb la bola davant Caicedo.  Al 71’, llançament ras de Salva Sevilla que ha aturat a la seva dreta el meta ché.  

I el Valencia aconsegueix el tercer... Altre cop mostrant la cobertura espanyolista una feblesa impròpia d’un equip de primera divisió.  Feghouli des de la dreta fica una bona bola a la que Piatti neutralitza a Colotto i ràpid com una fletxa Alcácer supera a Javi López i a Casilla en la mitja sortida i marca a plaer.  

Amb tot decidit, a manca de set minuts Caicedo no ha pogut culminar dins l’àrea petita en una acció embrollada amb molts defensors. Álvaro ha tingut sort que groc hagi sigut el color de la cartolina que ha vist en una entrada fruït de la impotència. Tot estava ja decidit i poc hi havia a fer ja, més enllà d’intentar maquillar l’advers marcador.  Això precisament ha tingut lloc al 90’ i escaig, quan Sergio García ha transformat un estèril penal en l’únic gol dels espanyolistes en el partit. La pena màxima ha sigut comesa per Javi Fuego sobre la seva pròpia persona quan ha retallat al defensor sobre la mateixa línia, (bé un pam a fora, però amb aquest moment i amb 3-0, si que s’ha atrevit l’inclit Clos Gómez a xiular-lo). Poc importava ja.       


Fitxa tècnica:
Valencia CF: Diego Alves, Barragán, Rubén Vezo, Otamendi, Gayà; Javi Fuego, Parejo;  Rodrigo, André Gomes, Piatti; i Alcácer.
Substitucions: Feghouli per Rodrigo, m.66; Carles Gil per Piatti, m. 82; Robert per Alcácer, m. 88.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Álvaro, Arbilla; Víctor Sánchez, Abraham; Stuani, Salva Sevilla, Montañés; i Sergio García.
Substitucions: Lucas Vázquez per Abraham, m. 46; Caicedo per Stuani, m. 65; Cañas per Víctor Sánchez, m. 34.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del comitè territorial aragonès, assistit en bandes per Roberto Díaz Pérez del Palomar i Luis Fernando Marco Martínez.  Cartolina groga al local Barragán, m. 82 i al visitant Álvaro, m. 86.

Gol: 1-0: Pìatti m.6; 2-0: Parejo, m. 63; 3-0: Alcacer, m. 73; 3-1: Sergio García, m. 90.

Incidències: Encontre corresponent a la tercera jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat aquesta tarda de diumenge a l’estadi de Mestalla a Valencia. Testimonial debut del darrer fitxatge espanyolista, José Alberto Cañas.  


  CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ (LLIGA BBVA)

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 9 3 3 0 0 6 0
2 VALENCIA C.F. 7 3 2 1 0 7 2
3 SEVILLA F.C. 7 3 2 1 0 5 2
4 CLUB ATLÉTICO DE MADRID 7 3 2 1 0 4 2
5 R. CLUB CELTA 5 3 1 2 0 6 4
6 GRANADA C.F. 5 3 1 2 0 3 2
7 REAL SOCIEDAD DE F. 4 3 1 1 1 6 5
8 VILLARREAL C.F. 4 3 1 1 1 2 1
9 ELCHE C.F. 4 3 1 1 1 4 6
10 MÁLAGA C.F. 4 3 1 1 1 1 3
11 ATHLETIC CLUB 3 3 1 0 2 3 3
12 S.D. EIBAR 3 2 1 0 1 2 2
13 REAL MADRID C.F. 3 3 1 0 2 5 6
14 GETAFE C.F. 3 3 1 0 2 2 5
15 RAYO VALLECANO 2 3 0 2 1 4 5
16 U.D. ALMERÍA 2 3 0 2 1 2 3
17 CÓRDOBA C.F. 2 3 0 2 1 2 4
18 R.C. DEPORTIVO 1 2 0 1 1 3 4
19 R.C.D. ESPANYOL 1 3 0 1 2 3 6
20 U.D. LEVANTE 1 3 0 1 2 0 5





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M