dissabte, 29 de novembre del 2014

DESPRÉS DE TANTA PLUJA...
S'OBREN CLARIANES A CAN PERICO (2-1)









RCD Espanyol: 2 - Levante UD: 1


Jornada 13, la del mal punt pels supersticiosos. Dia de tempesta i temporals de pluges a tota la geografia catalana i al Power 8 Stadium no ha sigut una excepció. El matiner gol dels valencians feia presagiar el pitjor. Sortosament la remuntada espanyolista, ràpida com tenia que ser doncs amb el pas dels minuts la gespa acabaria sent impracticable, allunyava els mals esportius al menys per altre ocasió. La tempesta esportiva, s’esvaïa, s’obrien clarianes a Can Perico. Sergio González salvava el seu primer “matx ball” com a tècnic en una banqueta que no deu ser-hi gens de fàcil asseure’s,  ni conviure amb les responsabilitats que suposa en un club de les limitacions existents com en el nostre mentre per altre costat hi ha unes exigències pròpies de la història de l’entitat. Els trons i llamps només tindran lloc a nivell administratiu, a nivell institucional en la propera JGA del dilluns. Al menys, no s’ha obert un segon front a Can Perico.  

A la greu crisi econòmica, a la dura situació social (avui dotze mil i escaig espectadors)  i la sempre conflictiva situació institucional, no s’ha acabat afegint un altre problema. Al menys de moment. Al menys mentre Caicedo rutlli i l’equip ho doni tot. No son els pitjors de la categoria ni molt menys... Però en el futbol el que valen son els resultats, malgrat sembli un repetitiu tòpic, és la realitat, i amb Sergio González aquesta –la d’avui-  és la tercera victòria en tretze encontres disputats. Pobre bagatge. No obstant, torna l’esperança en que les coses es vagin mica a mica arreglant. Que el tècnic agafi experiència sobre la marxa en un curset intensiu d’aprenentatge amb la lliga disputant-se... Que sàpiga agafar el toro per les banyes, i deixi a la banqueta qui no rendeixi, qui no aporti més. Sense manies ni escrúpols, amb autoritat! No com un company, un col·lega dels jugadors, sinó com el tècnic al que se li ha donat el comandament de l’equip i a ells els hi ha d’exigir el màxim.              

Balsàmica doncs aquesta victòria que arriba quan l’equip s’havia instal·lat ja a la vorera del precipici. A un sol punt del descens rebia l’espanyolisme a un Llevant que duia tres victòries i que venia embriagat d’èxit en derrotar al Valencia CF en el derbi ciutadà.  Sergio introduïa per fi modificacions a l’equip. Arbilla, Eric Bally i Salva Sevilla eren de l’inici en l’onze local.

La primera escridassada  de la grada se l’enduia i no sense motiu, el mal col·legiat Carlos Del Cerro. S’intentava guardar un merescut i respectat minut de silenci a la memòria de Jorge Sosa mort ahir dissabte, però aquest senyor el respecte als difunts se’l passa pel folre del seu xiulet tallant de soca-rel convertint-lo en simulacre de minut de silenci.

Un parell de bons centres d’Arbilla des de la dreta presagiaven un bon inici, però altre cop els llançaments a pilota aturada llencen a les escombraries qualsevol il·lusió d’aquest equip. Tema reiteratiu, que ja cansa. Sergio!!! Posa’ls tota la setmana a defensar còrners i faltes!!!. Era el minut onze quan Kiko salva “in extremis” la primera rematada i la bola li cau a Morales qui a boca de canó afusella al d’Alcover. 0-1 i els pitjors fantasmes començaven ja a sobrevolar l’estadi.  

Però la remuntada espanyolista no s’ha fet esperar. Primer, un parell de situacions amb mans de defensors visitants dins l’àrea del Llevant, que en ser en jugades de rebot, Del Cerro Grande no ha vist punibilitat en ambdues accions i no ha assenyalat el punt fatídic. Després d’una errada de Kiko en jugar amb el peu que ha acabat amb un llançament bombejat desviat a porteria buida, i d’un centre d’Arbilla passat que no ha arribat per ben poc Sergio, l’equip perico ha igualat el xoc.  

Ho ha fet després que Lucas aproximant-se a l’àrea en acció individual xutés, colpegés la bola en un defensor i sortís enrera per Caicedo qui en la millor posició per un davanter, afusella a Mariño amb un remat impecable. Al 22’ després d’una falta mal llençada pels valencians, el ràpid contracop perico ha acabat amb una bola profunda de Salva Sevilla per Lucas qui s’ha escapat cap a porta, però finalment ha errat en el llançament enviant fora a l’esquerra en una gran oportunitat.

Ensurt de consideració altre cop en el 28’ amb un llançament (de falta) a pilota aturada mitjançant Ivanschitz que ha sigut rematat per Casadesús, acabant la pilota dins la porteria de Kiko. Sortosament, i per ben poc, el col·legiat ha invalidat l’acció a instàncies del jutge auxiliar per situació antireglamentària.   Mentre, l’equip perico seguia portant de corcoll al quadre llenvantinista pel cantó dret amb Lucas i Arbilla, l’equip perico patia a pilota aturada...

Al 34’ gran acció personal de Sergio García arrencant des de línia de tres quarts, i esquivant als defensors que el rodejaven, en la frontal envia una canonada que acaba batent a Mariño i que acabaria sent el gol del triomf espanyolista després de cinc partits sense conèixer la victòria.

En el segon temps amb el pas dels minuts el terreny de joc ha quedat impracticable degut a l’excés d’aigua doncs la pluja no ha cessat ni un instant i durant diverses fases del partit ha caigut amb força.  Llavors com sempre en aquests casos, ha aparegut la força, la lluita, el anar al límit del reglament amb les entrades i relliscades pels bassals... les pilotades llargues per no complicar-se la vida els defensors... el de sempre en circumstàncies anàlogues. Al menys, l’equip espanyolista s’ha defensat bé en aquest sentit i no ha passat més angunies que les d’altre cop a pilota aturada, autèntic via-crucis d’aquest equip.       

Un llançament de falta de Sergio l’ha rebutjat de punys Mariño. Al 60’ l’ocasió més clara dels visitants (l’única) en el que ha sovintejat l’empat a l’estadi. Jugada per l’esquerra de Casadejús, centre que no remata en condicions Barral i tot sol Morales – l’autor del gol – envia aquest cop als núvols quan ho tenia tot al seu favor.

Llavors Sergio mou banqueta i fa un canvi poc habitual. Substitueix Salva Sevilla i col·loca un tercer central, Álvaro. A manca d’onze minuts seria Stuani qui sortiria per un esgotat Caicedo, i a quatre del final Abraham per Lucas.  Tingué la sentència l’Espanyol Sergio García en un contracop en el que se’n va cap a l’àrea, però no li surt el regat final davant un defensor i perd l’oportunitat.  El col·legiat ens ha fet com sempre “gaudir de l’espectacle” afegint fins a 4 minuts de patiment, però l’equip amb la lliçó apressa no ha badat i ha sabut mantenir el resultat favorable sumant tres punts i arribant als 14.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Colotto, Bally, Fuentes; Cañas, Víctor Sánchez; Lucas Vázquez, Salva Sevilla, Sergio García; i Caicedo.
Substitucions: Álvaro per Salva Sevilla, m. 69; Stuani per Caicedo, m. 79; Abraham per Lucas Vázquez, m. 86.

UD Levante: Mariño; Iván López, David Navarro, Vintra, Nikos; Diop, Sissoko, Morales, Ivanschitz, Victor; i Barral.
Substitucions: Toño per Nikos, m. 46; Simao per Sissoko, m. 73; El Zhar per Ivanschit, m. 76:

Àrbitre: Carlos Del Cerro Grande, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Juan Carlos Yuste Jiménez i Abraham Álvarez Cantón. Cartolines grogues per Ivanschitz, m. 33, David Navarro, m. 49, Barral, m. 81, Cañas, m. 84, i Arbilla, m.91.   

Gols: 0-1: Morales, m. 11; 1-1: Caicedo, m. 18; 2-1: Sergio García, m. 34

Incidències: Encontre corresponent a la 13èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (Lliga BBVA), disputat en el Power 8 Stadium a Cornellà - El Prat. S’han donat cita per presenciar aquest partit  només 12.723 espectadors en un dia força plujós a tot Catalunya en el que el líquid element no ha cessat de caure durant tot el partit. Els presents al partit, renunciant a la comoditat de la llar, però amb la consciència tranquil·la d’haver recolzat l’equip quan aquest més ho necessitava.

Abans de l’inici del partit s’ha fet constar el recolzament a la campanya contra el maltractament a les dones amb la lectura d’un comunicat per megafonia i anunciant-ho al videomarcador, i a la campanya de joc net de la LFP. Amb els dos equips formats sobre la gespa, s’ha intentat guardar un minut de silenci en memòria del mític davanter Jorge que ens ha deixat en les darreres hores.    
  
  

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona, Josep M., per la plana a La Grada, 29-11-2014. (també per la victòria, la necessitàvem). Salutacions! EPM




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M