divendres, 28 de novembre del 2014

DOL A L'ESPANYOLISME.
HA MORT JORGE, "PIRATA DE LA MANIGUA"


Ha mort Jorge, un dels mítics jugadors del RCD Espanyol dels quaranta.
Gabriel Jorge Sosa  (Santa Cruz de Tenerife, 26/06/1916) campió de Copa d’Espanya amb el RCD Espanyol en 1940 i un dels pocs jugadors que té el mèrit en el seu haver de marcar dos gols en una final de Copa amb el club espanyolista.

Jorge, qui a Canàries jugà amb el Real Unión de Tenerife i amb el CD Tenerife, va arribar al club blanc-i-blau en l’època de Patricio Caicedo com a tècnic espanyolista després de la guerra incivil espanyola i formà part d’aquell equip de somni que derrotà l’1 de juliol de 1940 a l’estadi de Vallecas al Real Madrid conquerint la segona Copa d’Espanya, sent l’heroi d’aquella final. Va jugar vuit temporades al club del camp de la carretera de Sarrià, disputant 150 partits de lliga i marcant fins 1947 darrer any que va romandre a Can Perico,  la xifra de 50 gols, sent el setè màxim golejador espanyolista en lliga de tots els temps.  

Va vestir també la samarreta de la selecció espanyola (12/01/1941 davant Portugal), sent el més vell dels jugadors amb vida del combinat espanyol. Juntament amb Fábregas, era conegut com un dels “Piratas de la Manigua” i fa poc va rebre un reconeixement públic a l’estadi quan en el derbi de decembre de 2010 assistí a l’estadi en un acte de col•locació de la placa de la “Penya Perica de Tenerife” amb el seu president Alejandro Cruz. 

En aquest acte, al qual pertany aquesta fotografia, apareix el mític jugador espanyolista rebent una distinció del President de la GPE Manigua, Dani Bosch, qui li fa lliurament d’una fotografia dels equips d’aquesta penya espanyolista en un acte de presentació que tingué lloc a la Plaça d’Ángel Rodríguez, fundador del RCD Espanyol, a Barcelona junt on es trobava el també mític Estadi de Sarrià.

Descansi en pau!. Glòria als herois del RCD Espanyol !.    




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M