dissabte, 13 de desembre del 2014

L'ALEVÍ "A" REMUNTA, DERROTA AL FC BARCELONA (1-3),
I ACCEDEIX AL PRIMER LLOC DE LA CLASSIFICACIÓ

Foto d'arxiu.

F.C. Barcelona “B”: 1 – RCD Espanyol Aleví “A”: 3

Era l’equip perico que mancava per sumar-se a la festa del futbol base que viu l’entitat perica aquesta temporada. Després de les darreres visites triomfals a la Ciutat Esportiva Gamper (victòries del Cadet A, Benjamí A, Infantil A i empat del Juvenil B desaprofitant una pena màxima), avui era el torn del conjunt entrenat per Xavi Morón. Amb tots els equips de segon any del futbol base encapçalant les respectives classificacions, aquest matí el quadre aleví perico ha capgirat la situació i també s’ha afegit a aquesta llista d’èxit ocupant amb tot mereixement el primer lloc del seu grup dins la Preferent Aleví.

Per començar cal citar diversos aspectes. El conjunt blaugrana disposa de quatre equips alevins, motiu pel qual tant el “B” com “A” son de segon any, es a dir, de la mateixa edat que els blanc-i-blaus (circumstància que no es donarà demà quan s’enfronti en la Dani Jarque l’Aleví “B” perico de primer any, davant l’equip “A” culer).  La desavantatge a la classificació abans de la disputa d’aquest derbi era de dos punts, ja que el Barcelona B va empatar a Sant Cugat, mentre que l’Espanyol ho va fer al Ruíz Casado i a Mataró.  En el bàndol local ha sigut baixa de darrera hora tot i estar a la llista Sergi Berjano, mentre que en el bàndol perico, el davanter Estanis.       

El primer quart ha sigut de domini total blaugrana, però totalment estèril, sense arribar gens ni mica amb perill a l’àrea espanyolista. L’equip perico no ha passat gens d’ angunies i tan sols ha tingut algun que altre problema en un servei de cantonada (7’) molt tancat que en dos temps ha aturat Marçal, i en una acció en el 12’ que s’ha hagut de creuar Marc al tall després que el golejador Gabriel deixés enrera a Facu entrant dins l’àrea.

En el segon quart, s’ha anat igualant el joc amb el pas dels minuts. Després d’un centre xut d’Otser que s’ha marxat fora, l’Espanyol ha començat a mostrar-se en atac amb una obertura de Marc a l’esquerra per Sergi que s’ha escapolit de dos adversaris quan ja havia d’haver xutat després de superar al primer defensor, acabant l’acció sense pogué rematar junt la línia de fons.

L’equip perico ha exercit una gran pressió durant tot el partit, fet que ha incomodat molt la fluïdesa en la circulació de l’esfèrica dels locals. Però quan més igualat estava el joc, el FC Barcelona ha obert el marcador. Després d’una penetració de Nadir que per dos cops colpeja el seu remat al cos de Sergi, la pilota rebotada li cau a Marcel qui lliure de marca dins l’àrea afusella a Marçal.

Però la reacció perica no s’ha fet esperar i l’alegria culer ha sigut menys que efímera. Als dos minut, Sergi Corbera enviarà un tret enverinat bombejat que superarà al meta culer per alt. Un gran gol que feia justícia al que s’havia vist. Amb aquest resultat s’arribava al descans.

Canvi radical en el tercer període. El gol donà ales als espanyolistes que ho brodaren superant de llarg al seu rival en aquesta represa del partit. Ja als primers segons un remat potent de Junior es rebutjat per Iker en una embolicada acció amb varis rebots. Al tercer minut, un contracop perico acaba amb una passada de Junior en profunditat per Igami. El japonès avança i en la frontal remata, salvant altre cop el porter culer.

El domini ja era perico i als sis minuts i quaranta-cinc segons, bota Pol un servei de cantonada des de la dreta de l’atac visitant, i molt bé anticipant-se als defensors, el central Isma remata de cap al fons de la porteria culer, remuntant el marcador.  La rèplica culer, una bona acció amb passada de la mort que talla molt oportú Junior en tasques defensives. Quan ja el tercer quart tocava el seu final, el defensa blaugrana Hugo endarrereix al seu porter Iker; aquest té la intenció de tornar-li però li queda curta l’esfèrica i molt atent Igami talla la passada i s’emporta la bola rematant a plaer a porteria buida. Era l’ 1-3 que deixava sentenciat el partit a un quart del final.

En els primers minuts el FC Barcelona intentà ficar-se en el partit. I fou en jugada similar a la del darrer gol, amb errada en el refús del meta espanyolista Alex, que dona l’opció a Nadir de fer jugada, i després de centrar i refusar en curt la defensa perica, la pilota li cau a Hugo qui amb tot al seu favor remata a mitja alçada colpejant el cuir a la part exterior del pal esquerre.  L’Espanyol es replega darrera i passen  uns minuts d’autèntic atac local, però sense viure situacions límit en quant a la integritat de la porta espanyolista. 

Passats els cinc - sis primers minuts, l’equip espanyolista es treu de sobra la pressió i torna a posar-li les coses complicades als culers molt més amunt, pressionant en zona més llunyana  de l’àrea espanyolista.  Unax enviarà una canonada en el 51’ un parell de pams per sobre el travesser. En els darrers minuts, amb el Barcelona ja lliurat a la seva sort, l’Espanyol ha tingut dues grans ocasions per fer el quart gol.

Concretament una falta directa executada per Isma, a la  que ha respost el meta culer amb una prodigiosa mà junt al travesser que ho ha impedit, i posteriorment amb un xut de Sergi en rebre de Buba, que ha tornat a salvar al seu equip el porter barcelonista amb una gran intervenció.  El col·legiat – que tant sols s’ha menjat una claríssima falta a favor dels espanyolistes en el segon quart i que deixava molts dubtes de si dins o fora de l’àrea -, no s’ha volgut complicar (en un partit fàcil de xiular), i no ha afegit més que set segons tot i les dues ocasions en que Pol Cuatrecasas ha necessitat de les assistències.  Final del partit, triomf espanyolista merescut davant l’equip barcelonista, i altre cop l’Aleví “A” recupera el primer lloc a la classificació.  
                       

Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Héctor Hurtado, Arnau Martínez, Álvaro Martí, Hugo García, Otger Sastre, Marc Anglés i Gabriel Martínez.
També: Iker Bartolomé (p.s.), Johnny Aghayedo, Nadir Louah, i Marcel Céspedes.

RCD Espanyol:
1er. quart: Marçal; Marc, Facu, Sergi; Pol, Junior; i Buba
2n. Quart: Marçal; Marc, Facu, Sergi; Junior, Gerard Vilà; i Unax
3r. quart: Alex; Gerard Vilà, Isma, Sergi; Pol, Junior; i Igami
Darrer quart: Alex; Marc, Isma, Sergi; Pol; Igami i Unax. Substitució: Buba per Unax, m. 51.

Àrbitre: Javier Fernández Ruíz, de la delegació d’ El Baix Llobregat. Ha mostrat cartolina groga al local Hugo, m. 53.

Gols: 1-0: Marcel, m. 22; 1-1: Sergi, m. 24; 1-2: Isma, m. 36; 1-3: Igami, m. 44.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga del grup segon de Preferent Aleví, disputat aquest matí a la Ciutat Esportiva Gamper de Sant Joan Despí.  



 CLASSIFICACIÓ PREFERENT ALEVÍ, GRUP 2n.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL 32 12 10 2 0 65 11
2 F.C. BARCELONA "B" 31 12 10 1 1 66 11
3 C.F. DAMM 25 12 8 1 3 49 24
4 U.E. SANT ANDREU 23 12 7 2 3 31 30
5 A.E.C. MANLLEU 22 12 6 4 2 36 27
6 C.F. TECNOFUTBOL 20 12 6 2 4 29 27
7 U.D. CORNELLÀ "B" 19 12 6 1 5 25 32
8 C.E. L'HOSPITALET "B" 19 12 6 1 5 21 35
9 C.E. SANT GABRIEL 16 12 5 1 6 20 19
10 E.C. GRANOLLERS 14 12 4 2 6 27 29
11 CE ESCOLA FUTBOL MATARÓ 14 12 4 2 6 25 31
12 FUNDACIÓ ESPORTIVA GRAMA 12 11 4 0 7 24 31
13 F.C. SANT CUGAT ESPORT "B" 11 12 3 2 7 26 28
14 U.E. MOLLET C.F. 10 11 3 1 7 20 23
15 F.C. CERDANYOLA VALLÈS 3 11 1 0 10 19 70
16 C.E. EUROPA 0 11 0 0 11 11 66




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M