diumenge, 7 de desembre del 2014

SOMIAR (0-1)... PER DESPERTAR-SE A LA TRISTA REALITAT (5-1).

FC Barcelona:  5 - RCD Espanyol: 1

Ens il·lusionen.... per acabar ensorrats en total descomposició.

Molt bon primer temps dels espanyolistes fins que passant dos segons dels quaranta-cinc reglamentaris el FC Barcelona ha igualat el xoc que posà del cantó perico Sergio García amb una acció individual en el minut 13. L’equip de Sergio González s’ha vingut avall moralment en el segon període i en encaixar el segon, ha desaparegut del terreny de joc fins encaixar una dolorosa maneta davant l’etern rival.

Preocupant aquesta manca de convicció en les pròpies forces, de fragilitat defensiva un cop més, i sobre tot de debilitat psicològica que no augura excessiu optimisme cara al futur,  en un derbi en el que l’equip ha donat la cara en el primer temps, s’ha avançat en el marcador, però s’ha diluït en el segon temps de manera alarmant, tot i reconèixer la dificultat de l’empresa en tenir davant a qui es tenia. Però tampoc es quelcom que hagi succeït avui precisament, ni el primer desplaçament que li passa a l’equip. Haurà de seguir treballant i molt Sergio per afrontar amb moral i convicció el proper encontre davant el Granada, altre partit que no es pot perdre per evitar-nos hipotètics patiments.

I això que després d’uns inicis prometedors, en els que el Barcelona dominava molt però no mossegava al davant, l’equip perico colpejà primer. Ho ha fet als tretze minuts de joc quan ha tingut lloc el primer gol de Sergio García davant l’equip culer. Pressió de Caicedo a Busquets qui recupera davant les protestes dels culers reclamant punibilitat en l’acció, i  el del Bon Pastor en jugada individual es marxa davant Piqué, aguanta buscant forat, i marca d’un bon tret amb l’esquerra entrant ja dins l’àrea.

Contracop en el 27’ amb passada de Caicedo a l’esquerra per Sergio, però aquest cop la jugada no acabà amb gol al no rematar amb el mateix encert que en l’acció del gol.  A la següent jugada, falta perillosa comesa per Salva Sevilla a uns metres de la frontal per la que l’andalús seria amonestat.  Llença Messi i la pilota l’estavella al travesser amb Kiko ja batut.  Servei de cantonada rematat de cap Piqué, blocant bé Kiko ben situat. Kiko atura un remat esmorteït davant Eric que es llença a la gespa, després d’un eslalon de Messi.

El central ivorià avui ha sigut titular altre cop però acompanyat per Álvaro i no per Colotto per decisió tècnica de l’entrenador. Ha realitzat un bon encontre tot i la golejada i tret del tercer gol on no ha estat prou encertat.  Contracop perico en el  34’  que finalitza Víctor Sánchez amb un centre desviat.  L’equip perico es defensava solventment i de tant en tant sortia al contracop.

El Barcelona ho intentava amb un remat del “mossegador”  que sortia fora a l’esquerra de Casilla, en jugada ben trenada per l’atac culer en el 36’. La més clara fins les hores fou una pilota elevada de Messi per l’entrada de Jordi Alba qui remata de primera salvant Kiko Casilla taponant el remat (38’). La jugada clau, en un contracop des de la pròpia defensa espanyolista amb una llarga passada de Sergio a l’espai per Víctor Sánchez que tot i corre tot sol cap a porta però després d'un control massa llarg, per ben poc no arribà a la bola dividida llençant-se el meta culer dècimes de segon abans, escombrant al 4 perico amb els peus. Hagués pogut ser el 0-2...  i minuts després,  tot just en el 45’, el Barcelona igualava el xoc amb un llançament des de la frontal ajustat al pal dret a càrrec de Messi en jugada individual.

Aquest gol ha caigut com un gerro d’aigua freda i ha marcat l’ensorrament de l’equip que ha tingut la seva continuïtat quan al cinc de la segona, i després d’una errada de Fuentes, l’equip de Sergio González, encaixava el segon.  Amb facilitat - a tenor del les poques ocasions hagudes per part local  -  s’imposava la qualitat individual.  No obstant, queda més que clar que per alguna cosa es paguen les quantitats astronòmiques per certs jugadors, mentre altres ens haguem de conformar amb jugadors a cost zero...

Del segon a la sentència, un pas. Enèsim córner mal defensat i Piqué fa el tercer deixant ja el que vingui amb simple anècdota, després d’altre nefast inici del segon temps dels de Sergio González. Tres gols encaixats en vuit minuts que encara que sigui davant tot un FC Barcelona i al Camp Nou, és una concessió massa gran...  com per pensar en treure quelcom positiu d’aquest desplaçament. I en altre partit de lliga, altre cop encaixant a pilota aturada, el que ja és un mal endèmic des que Sergio González agafà les brides d’aquest equip. I per a més inri en aquest cas, el FC Barcelona feia 9 mesos que no aconseguia marcar en un córner... La pregunta seria: hi ha algun equip de primera que de pilota aturada no li marqui al conjunt de Sergio González?... Algun en trobarem, però...

El partit ja estava totalment sentenciat, els minuts passaven ja sense cap altre interès que saber si l’Espanyol seria capaç d’impedir que el marcador fos més elevat i per tant menys digne a ulls dels pericos.  El tècnic perico substituïa Cañas per Héctor Moreno situant-se a la parcel·la ampla, però amb nul protagonisme el del mexicà quan ja tot estava donat i beneit.

En el darrer tram, una errada de Fuentes – qui avui ha estat molt desafortunat- , ha significat el quart obra de Pedro en fer-se amb una pilota en un llarg desplaçament. El descobert defraudador de la hisenda pública espanyola anotà el cinquè, aconseguint el seu particular hat-trick, i  signant el  que ja seria definitiu 5-1 després d'avançar superant als rivals  combinar com ha volgut amb Pedro, davant la fragilitat defensiva d’un equip que malauradament dista i molt de ser aquell bloc homogeni i lluitador fins el darrer instant que la temporada passada perdia per la mínima (els famosos i estèrils “1-0” d’Aguirre) davant els “grans” en tots els partits – tant a la lliga com a la copa del Rei -.. Al menys, i tal com estan les coses, s'ha salvat una temporada més el 6-0 com a rècord dels derbis d’aquell 15 d’abril d 1951... Si és que qui no es conforma, és per que no vol, oi?...

FC Barcelona: Claudio Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Rakitic, Suárez, Messi i Neymar.
Substitucions: Iniesta per Rakitic, m. 65; Pedro per Suárez, m.69; Mathieu per Busquets, m.82.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Eric, Fuentes; Cañas, Víctor Sánchez, Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Héctor Moreno per Cañas, m. 59; Stuani per Caicedo, m.70; Abraham per Eric, m. 82.

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva, del comitè  territorial gallec, assistit en bandes per Alfonso Costoya Rodríguez i Enrique José Ramos Ferreiros. Cartolines grogues a Salva Sevilla, m. 28, Lucas Vázquez, m. 51, Álvaro, m. 68 i Arbilla, m. 79.

Gols: 0-1: Sergio García, m. 13; 1-1: Messi, m. 45; 2-1: Messi, m.50; 3-1: Piqué, m. 53; 4-1: Pedro, m.76; 5-1: Messi, m. 81.

Incidències: Encontre corresponent a la 14èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (Lliga BBVA), disputat aquesta tarda de diumenge a l’Estadi del Camp Nou de Barcelona.